Απίστευτο κι Όμως Αληθινό(2022)
(Incroyable Mais Vrai / Incredible But True) | Πρώτη προβολή: 25-05-2023

80
Άγγελος Πολύδωρος
Ο σκηνοθετικός ρυθμός και οι ερμηνείες καθηλώνουν. Δείτε το.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
Παρά τις screwball ανταύγειες στο τούνελ της αλήθειας και την αφιονισμένη παράσταση του Μαζιμέλ, το Απίστευτο κι όμως αληθινό είναι κατά βάση μια τρυφερή και μελαγχολική, υπαρξιακή κομεντί, πειραγμένη από τον Ντιπιέ.
60
Ανδρέας Κύρκος
Αυτή δεν είναι η τυπική γαλλική κομεντί που έχουμε συνηθίσει στα θερινά, αλλά ένα φιλμικό αξιοπερίεργο που αποζημιώνει χάρη στη γνήσια τρέλα του.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2023-05-14
Είναι εξαρχής πολύ διασκεδαστικό και ευρηματικό (αν και υπάρχει εκεί μια χαλαρή νοτούλα «γαλλικού» σεξισμού που δεν περνάει τελείως απαρατήρητη) και παρά το ότι κυλάει σε κάποια επαναλαμβανόμενα μοτίβα εν τέλει βρίσκει ένα αναπάντεχα σφιχτό και –γιατί όχι;– υπαρξιακά έντονο φινάλε.
60
Αγγελική Καρυστινού
2023-05-18
Βιτριολικός, αλλά ταυτόχρονα συμπονετικός προς τους ήρωές του και κυρίως τη Μαρί, που απεγνωσμένα θέλει να παραμείνει όμορφη, ο ξεχωριστός δημιουργός υπογράφει ένα αλληγορικό παραμύθι, που παραμένει γοητευτικό, αν και προς το τέλος μοιάζει να ξεμένει από καλές ιδέες... και ατάκες.
60
Νίκος Ρέντζος
2023-05-16
Καλώς ή κακώς, οι ταινίες του Ντιπιέ δεν είναι για το mainstream κοινό, οπότε αν θέλεις να δεις μια συμβατική κωμωδία, τότε εδώ δεν θα ικανοποιηθείς. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να δεχτείς τον διαφορετικό τρόπο αφήγησης και τον περίεργο κόσμο του σκηνοθέτη.
60
Αλέξης Ν. Δερμεντζόγλου
2023-05-20
Τρέλα, θάνατος, γερατειά, μοναξιά, ο άνθρωπος χάνεται μέσα στη φύση έχοντας εξαντλήσει τα όριά του. Είναι μια προβληματική, που μου θυμίζει Φερέρι, μ΄ έναν καυστικό, κυνικό και «κακό», ενοχλητικό χιούμορ. Αν χαρακτηρίσουμε το φιλμ κωμωδία, θα το αδικήσουμε πολλαπλά.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2023-05-10
Ο Ντιπιέ ξέρει πως να σε κρατήσει σε αγωνία γιατί ξεφεύγοντας από τον παρδαλό χαρακτήρα της φάρσας του όλου εγχειρήματος, πετυχαίνει μια (έστω ανάλαφρη) φιλοσοφία «της τσέπης» πάνω στην ίδια την ζωή, τα άλυτα μυστήριά της, τα αναπάντητα ερωτήματα και τις δύσκολες επιλογές που όλοι καλούμαστε κάποια στιγμή να κάνουμε.
50
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
2023-05-12
Άλλη μία ξέφρενα σουρεαλιστική κωμωδία από ένα μετρ του είδους, ο οποίος εξαντλεί γρήγορα τις πλάκες.
50
Χρυσαυγή Πατσάκη
2023-05-08
Με διάρκεια μόλις 74 λεπτών, το "Απίστευτο κι όμως αληθινό" μπορεί να λειτουργήσει ως μια άνιση εισαγωγή στο σύμπαν του Ντιπιέ, ωθώντας τον θεατή να ανακαλύψει τα υπόλοιπα αναρχικά διαμαντάκια της φιλμογραφίας του.
50
Στράτος Κερσανίδης
Ο Ντουπιέ στήνει μια αστεία ιστορία που εμπεριέχει τον τρόμο του ανθρώπου μπροστά στη φθορά του χρόνου, ασκώντας κριτική στα κοινωνικά πρότυπα και στον υφέρποντα ηλικιακό ρατσισμό.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2023-05-04
Ο Ντουπιέ πατάει μεν σε μια αληθινά φαεινή ιδέα που έχει πολύ ζουμί αλλά αδυνατεί να διαχειριστεί κατάλληλα τη δυναμική της. Το ταξίδι στο χρόνο, μόνιμη θεματική τελευταία στη μεγάλη αλλά και τη μικρή οθόνη, εδώ χρησιμοποιείται βιαστικά και αμήχανα ώστε να αποτυπωθεί μονάχα το ίχνος της ανθρώπινης ματαιοδοξίας
40
Χάρης Αναγνωστάκης
Μια ταινία, που έχει τη χάρη της και σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, αλλά και αδυναμίες στην αφήγηση έχει και είναι φανερό ότι απευθύνεται κυρίως στο ενήλικο κοινό και γιατί όχι, στη δεξαμενή των μεσήλικων.
40
Μανώλης Κρανάκης
Τρελή και μαζί μελαγχολική κωμωδία για τη αγωνία του να μείνεις για πάντα νέος, η οποία τελειώνει σχεδόν λίγο πριν ξεκινήσει.
40
Λήδα Γαλανού
2023-05-06
Κατά στιγμές πραγματικά ξεκαρδιστική (τα εύσημα στο κωμικό timing και του Μπενουά Μαζιμέλ), κατά στιγμές υπαρξιακή με το αδιέξοδο του χρόνου που περνά ανεπιστρεπτί, η ταινία του Ντιπιέ, ωστόσο, κόβεται σαν από λάθος πριν εξελιχθεί, παραμένοντας με μια χαριτωμένη, δυνάμει σοφή, ιδέα που δεν προλαβαίνει ν' αναπτυχθεί σε κάτι περισσότερο από ένα ανέκδοτο.
20
Δημήτρης Δανίκας
2023-05-02
Είχε όλες τις προϋποθέσεις, διασκεδαστικής κομεντί, όμως στο δεύτερο ημίχρονο όλα στάχτες και μπούρμπερη.
10
Ηλίας Φραγκούλης
Η φάση είναι «μαλάκα μου, δεν υπάρχει»! Το ρίσκο της εισόδου είναι ολότελα δικό σας. Το πώς θα βγείτε είναι αυτό που με ανησυχεί...