Μπάσταρδα(2022)
(Bastards) | Πρώτη προβολή: 25-05-2023

80
Ορέστης Μαλτέζος
Filmy.gr
2023-05-20
Είναι μια ταινία που μιλά για τον προσωπικό μικρόκοσμο των δέκα χαρακτήρων, δέκα πανέμορφων και αξιαγάπητων "μπάσταρδων", και το μόνο το οποίο χρειάζεται είναι η αποδοχή όσων από εμάς νιώθουμε στο βάθος της ψυχής μας την ασίγαστη επιθυμία να υπάρξουμε ή να είχαμε υπάρξει έστω και για λίγο "μπάσταρδα"...
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
Ο Πάστρας δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται για μεγαλόσχημες πολιτικές δηλώσεις. Αρκείται στην περιγραφή μιας κατάστασης εγκλεισμού με όχημα έναν απλό αλλά στιλάτο λόγο, ευφυείς ατάκες, τη φρεσκάδα των ηρώων του και την ακαταμάχητη ενέργεια της μουσικής του Mazoha. Η απουσία όμως μιας ισχυρής σεναριακής βάσης και το κάπως τραβηγμένο φινάλε επισκιάζουν την θετική κατά τα υπόλοιπα εντύπωση του έργου.
50
Χρυσαυγή Πατσάκη
MOVE IT
Καλή η Euphoria αισθητική, με το γκλίτερ να στολίζει τα πρόσωπα και τα παιδικά αυτοκολλητάκια να σηματοδοτούν την άρνηση της ενηλικίωσης, αλλά παρότι θα τα περάσεις υπέροχα παρέα με τα «Μπάσταρδα», δεν θα σου μείνουν αξέχαστα.
50
Λήδα Γαλανού
FLIX
2023-05-18
Αισθησιακό, αισθαντικό και μαζί εξαιρετικά αθώο ή/και αφελές, μια νεανική παγανιστική επανάσταση που ψάχνει την αιτία της.
40
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
Ενδιαφέρον.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2023-05-12
Καλά στοιχεία διακρίνει κανείς στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα που «κοιτάζει» με χιούμορ και σινεφίλ διάθεση μέρος της ασυμβίβαστης, αποφασιστικής νεολαίας του σήμερα.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2023-05-16
Ζωντάνια, φρεσκάδα, αλλά και ρηχή επανάληψη, σε ένα στιλάτο κινηματογραφικό ανέκδοτο το οποίο σοβαρεύει απότομα με άγαρμπο αλληγορικό τρόπο. 
40
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2023-05-14
Είναι από εκείνες τις ταινίες που αναρωτιέσαι για το λόγο ύπαρξής τους πέρα από τη ματαιοδοξία των συμμετεχόντων. Τουλάχιστον η «Γλυκιά συμμορία» είχε σάρκινους ήρωες και λόγο, και για αυτό έγραψε ιστορία.
40
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα
Υβριστικό αλλά ολίγον επιτηδευμένο.
30
Χάρης Αναγνωστάκης
amna.gr
Πειραματισμός, φρεσκάδα, φαντασία, στιγμές ξεφαντώματος, με τα παιδιά να δείχνουν τη φυσικότητά τους, να μιλούν και να κινούνται όπως πολλοί νέοι δίπλα μας, αλλά και αφηγηματικές παραδοξολογίες, κομμάτια ερασιτεχνισμού, σκηνές αμηχανίας και ανολοκλήρωτους χαρακτήρες.
30
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2023-05-08
Η μαγιά για μια μεστή ταινία μικρού μήκους είναι εδώ, μα η ανάπτυξή της, ώστε να στηρίξει ένα μεγαλύτερο σε έκταση και διάρκεια φιλμικό οικοδόμημα, είναι ελλιπής, λόγω ανεπαρκούς υλικού.
30
Βαρβάρα Κοντονή
cinemagazine.gr
2023-05-10
Ενώ πραγματικά το στυλ υπάρχει, το σενάριο πάσχει γιατί ποτέ δεν είναι ακριβώς σενάριο, είναι μια ψευδαίσθηση σεναρίου που θα λειτουργούσε αποτελεσματικά αν δεν επρόκειτο για ταινία μιάμισης ώρας.
30
Στράτος Κερσανίδης
kersanidis.wordpress.com
Ούτε καν η ενδεχόμενη οργή δεν γίνεται συγκεκριμένη. Κι έτσι μια ταινία που διαθέτει αυτό το «κάτι», δυστυχώς αυτοαναιρείται. Πάντως οφείλω να επισημάνω την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό της.
20
Ανδρέας Κύρκος
Η ΑΥΓΗ
2023-05-06
Τελικά τα Μπάσταρδα είναι πολύ αυτάρεσκα ώστε να τα αντιμετωπίσουμε ως μια τίμια προσπάθεια και να προσπεράσουμε τα δομικά της προβλήματα. Ευτυχώς που τη συνολική δουλειά διασώζει η φροντισμένη φωτογραφία και η προσεγμένη χρήση της μουσικής στις πιο καίριες σκηνές.
20
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
Οι αφορισμοί και τα τσιτάτα δίνουν και παίρνουν, οι χαρακτήρες στερούνται βάθους και ουσίας και ο ερωτισμός που είναι έκδηλος σε κάθε πλάνο, δεν σώζει την κατάσταση από μια επαναληπτικότητα, που τελικά κουράζει.
10
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2023-05-04
Ειλικρινά, κόψτε τον λαιμό σας και ακολουθήστε τα «δύο αστεράκια» που θα πέσουν βροχή! Αλλά μην έρθετε εδώ για να αυτομαστιγωθείτε μετά.
0
Παυλίνα Αγαλιανού
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
2023-05-02
Ανούσιοι διάλογοι, ανύπαρκτο σενάριο, μηδαμινή πλοκή και πορνογραφική διάθεση, που τελικά επιτυγχάνει μόνο αποστροφή στον έρωτα. Μια κακοποίηση της «Γλυκιάς Συμμορίας»...