Σκάρλετ(2022)
(L' Envol) | Πρώτη προβολή: 16-03-2023

70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Με το στόρι εκμοντερνισμένο με όλους τους σωστούς τρόπους και το αισθητικό του σύμπαν κυρίαρχο, ο Μαρτσέλο παραδίδει ένα γοητευτικό –αν και εξαιρετικά χαμηλών τόνων και προδιαγραφών– δεύτερο φιλμ μυθοπλασίας. Δεν στέκεται δίπλα στο "Martin Eden", αλλά είναι ξεκάθαρα μια χειροτεχνία του ίδιου τεχνίτη.
70
Χάρης Αναγνωστάκης
2023-03-20
Αποφεύγοντας τις φλυαρίες και τα κλισέ, θα κάνει ένα χρήσιμο άλμα από τον νατουραλισμό στον ρομαντισμό και σχεδόν ταυτόχρονα, αφήνοντας στο περιθώριο την παραμυθένια ατμόσφαιρα, θα μας εισαγάγει σε έναν ιμπρεσιονιστικό πίνακα, ταιριαστό με το περιβάλλον και τα συναισθήματα.
60
Γιάννης Βασιλείου
2023-03-12
Μια πρωταγωνίστρια-λίρα εκατό, την πρωτοεμφανιζόμενη Ζουλιέτ Ζουάν, μια αλαφροΐσκιωτη παρουσία, το όνομα της οποίας πιστεύουμε ότι θα γίνει ευρέως γνωστό αργά ή γρήγορα, αλλά, σε κάθε περίπτωση, μοιραία, όπως στα παραμύθια. Ένα τέτοιο είναι και η ταινία του Ιταλού δημιουργού, απλώς πασπαλισμένο με arthouse νεραϊδόσκονη.
60
Θοδωρής Καραμανώλης
2023-03-14
Ένα πρωτότυπο ρομαντικό παραμύθι που συνδυάζει τις πολιτικές ανησυχίες του Πιέτρο Μαρσέλο, με το μιούζικαλ και μια αυθεντικά μοντέρνα ματιά σε μια κλασική ηρωίδα.
60
Δημήτρης Δανίκας
2023-03-18
Τρυφερότητα
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2023-03-16
Η ταινία σε κερδίζει χάρη κυρίως στην κινηματογραφική ματιά (και γραφή) του Πιέτρο Μαρτσέλο που μας είχε εντυπωσιάσει με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του «Μάρτιν Ιντεν».
50
Κώστας Ζαλίγκας
Μια ιστορία ενηλικίωσης που έχει το ενδιαφέρον της σεναριακά και υποστηρίζεται από καλές ερμηνείες, αλλά δεν παύει να αποτελεί μια περιορισμένου βεληνεκούς αφήγηση που θα βρει το κοινό της ανάμεσα στους νοσταλγούς άλλων κινηματογραφικών εποχών.
50
Αγγελική Καρυστινού
2023-03-08
Με αφαιρετική αφήγηση και έναν ρομαντισμό που σπανίζει, ο Ιταλός δημιουργός φλερτάρει με τον μαγικό ρεαλισμό και υπογράφει ένα σινεφιλικό, άκρως ιμπρεσιονιστικό χρονικό ενηλικίωσης στα χνάρια του Ζακ Ντεμί, που μοιάζει με κινούμενο πίνακα, όπου το ζωώδες συγκρούεται με το ονειρικό μέσα σε μια βουκολική ατμόσφαιρα, που όμως δεν μπορεί να υπερβεί τη δύναμη του λογοτεχνικού του προτύπου.
50
Χρήστος Μήτσης
2023-03-10
Αγροτικό δράμα με άγγιγμα μαγικού ρεαλισμού. Εικαστικά ευαίσθητο, μα αφηγηματικά ανεστίαστο, αποπροσανατολίζεται μέσα στα ζιγκ-ζαγκ της μυθιστορηματικής δραματουργίας του.
40
Παυλίνα Αγαλιανού
Δεν καταφέρνει τελικά να έχει μια σφιχτή αφηγηματική δομή και αρκετές σκηνές είναι πραγματικά αμήχανες...
40
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
2023-03-06
Γαλλικής κοπής ερωτικό δράμα... Για συγκεκριμένο κοινό.
40
Πόλυ Λυκούργου
2023-03-04
Ένα παραμύθι για την εγκλωβισμένη στη μοίρα της γυναίκα, που έχουμε δει ξανά και καλύτερα...
20
Νίκος Παλάτος
2023-03-02
Θεωρητικά, απευθύνεται στους κλασικούς φίλους του γαλλόφωνου σινεμά, όμως, η γυριστή που κάνει απαιτεί από αυτούς και φεστιβαλικού, «art-house» τύπου υπόβαθρο, πέραν της επίδειξης υπομονής για το όσα (παντελώς αδιάφορα) διαδραματίζονται επί της οθόνης.