Κριντ ΙΙΙ(2023)
(Creed III) | Πρώτη προβολή: 02-03-2023

80
Δημοσθένης Χριστόπουλος
Ναι, σε επίπεδο ρυθμού, κινηματογράφησης, «χορογραφίας» μέσα στο ρινγκ, το «Creed 3» αποτελεί πρότυπο για ταινία του είδους. Υπό αυτή την έννοια, είναι μια πέρα για πέρα απολαυστική ταινία.
80
Γρηγόρης Βασιλόπουλος
Το Creed 3 άντεξε την "μπουνιά" της απουσίας του Stallone. Το τιμόνι παίρνει ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Michael B. Jordan, και στο πρώτο "πιλοτάρισμα" παίρνει άριστα.
77
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
Το "Creed III" καταφέρνει να σταθεί αντάξιο των προσδοκιών που έθεσαν οι προκάτοχοί του και, χωρίς μεγάλες διαφοροποιήσεις στη βασική φόρμουλά του, να δώσει έναν καινούριο χαρακτήρα στο franchise και να ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες προσθήκες.
74
Αγγελική Αντωνίου
2023-03-20
Ένα εντυπωσιακό και φιλόδοξο σκηνοθετικό ντεμπούτο, αντάξιο του γνωστού franchise.
70
Κυριάκος Στεργιάδης
Με σιγουριά το Creed 3 μπορεί να κοιτάξει σαν ταινία το πρώτο Creed του Ryan Coogler, αποδεικνύοντας το πόσο απολαυστικό ντεμπούτο κάνει ο Jordan, καθώς ξέρει να χτυπάει στο ρυθμό και σωστά τα συναισθηματικά beats του.
60
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Στηριγμένη στις τεράστιες πλάτες δύο απολαυστικών ηρώων (των οποίων τις ιστορίες παίρνει απολύτως σοβαρά) και σκηνοθετημένη με έναν φρέσκο τρόπο, κάπου ανάμεσα στη συναισθηματική αλήθεια και το καρτούν στιλιζάρισμα, μπορεί να μην είναι ανάμεσα στις σπουδαίες αλλά είναι αγνά διασκεδαστική.
60
Βασίλης Σπανός
Προσφέρει ένα ικανοποιητικό θέαμα και μια αρκούντως ενδιαφέρουσα συνέχεια των πυγμαχικών -και μη- περιπετειών του γιού του θρυλικού Apollo Creed, 100% απαγκιστρωμένου από το όνομα του πατέρα του -αλλά όχι απόλυτα από εκείνο του Ιταλού Επιβήτορα, την διαχρονικά κινητήρια δύναμη του ευρύτερου franchise που συνέλαβε ο Sylvester Stallone στον ρόλο της ζωής του.
60
Βαγγέλης Βίτσικας
Το «Creed III» δεν πρωτοτυπεί, αλλά προσφέρει ακριβώς αυτό που ζητά ο θεατής από μια ταινία αυτού του franchise: ένα ευχάριστο δίωρο, που εξελίσσει αγαπημένους χαρακτήρες δίχως να ξεχνά τις ρίζες της επιτυχημένης σειράς ταινιών, που δεν είναι άλλες από τα λαϊκά στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας, τα οποία και σκιαγραφεί.
60
Στέργιος Πουλερές
Η συνολική εικόνα για το Creed 3 είναι πως έχει λιγότερες «πλήρεις» σκηνές, οι οποίες όμως είναι τόσο πλήρεις που καταφέρνουν να εξισορροπήσουν τα πράγματα σε σχέση με τις υπόλοιπες και κάπως να μπαλαντσάρουν την εμφανή διαφορά.
60
Νίκος Τσαγκαράκης
Παρότι η πλοκή δεν κρύβει συγκλονιστικές εκπλήξεις, εκπληρώνει ικανοποιητικά τις προσδοκίες του είδους και μάλιστα με μια συναισθηματικά ωριμότερη επίλυση απ' ό,τι συνήθως.
60
Το Creed III είναι ο πλήρης απογαλακτισμός από την Rocky μυθολογία, εδραιωμένο πλέον ως αυτόνομο franchise αλλά Τhe Thrill is Gone που θα τραγουδούσε πονεμένα ο B.B.King. Γειασάν του μάγκα του Michael B. αλλά εγώ είμαι με τον Rock..
60
Χρήστος Μπακατσέλος
2023-03-18
Τρίτη φορά ο Κριντ στο κινηματογραφικό ρινγκ, με τον Μάικλ Μπι Τζόρνταν αυτή τη φορά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Είναι και η καλύτερη; Περίπου.
60
Παναγιώτης Πυλαρινός
2023-03-16
Ο Michael B. Jordan έφτιαξε κάτι που τουλάχιστον οπτικά – αν και προβλέψιμο – δείχνει φρέσκο με το Creed III. Είναι κάτι που έχετε δει, σε αντίθεση με οποιονδήποτε τρόπο το έχετε δει στο παρελθόν.
50
Παύλος Γκουγιάννος
2023-03-10
Μπορεί να μην είναι μια καλύτερη ταινία από το πρώτο Creed του Ryan Coogler (Black Panther), είναι όμως πιο ολοκληρωμένη από την δεύτερη του Steven Caple Jr.
50
Ηλίας Φραγκούλης
2023-03-12
Λαϊκό θέαμα με έντονους δραματικούς (αλλά ευτυχώς όχι τόσο «φωνακλάδικους») τόνους και ψυχαγωγικές στιγμές έντασης εν ώρα πυγμαχικών αγώνων, που προσφέρουν ωραίο σασπένς (γρονθοκοπήματος!), όσο κι αν... υποψιάζεσαι την τελική έκβαση του στόρι.
50
Γιάννης Βασιλείου
2023-03-14
Προδιάθεση σεβασμού υπάρχει, μα, πέρα από την απουσία της εξωκινηματογραφικής βαρύτητας που φέρει ο Σταλόνε, λείπει και το πνεύμα του «Ρόκι».
40
Χάρης Αναγνωστάκης
Οι σκηνές πάνω στο ρινγκ έχουν τη γοητεία τους, παρά τη μανιέρα τους, ενώ ενδιαφέρον έχει και το πρώτο μέρος του φιλμ, με την εξερεύνηση της σχέσης των δυο παλαιών ατίθασων νέων και φίλων, μέχρι που το στόρι θα μπει σκηνοθετικά στον αυτόματο πιλότο και όλα τα γνωστά μοτίβα του είδους.
40
Πάρις Μνηματίδης
2023-03-08
Μάλλον άνισο λόγω κάποιων στραβοπατημάτων στην πορεία, σε γενικές γραμμές όμως είναι μια αξιοπρεπής προσθήκη σ' ένα franchise που λογικά θα μας απασχολήσει και στο άμεσο μέλλον.
40
Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος
Απευθύνεται μόνο σε φαν του είδους. Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του πρωταγωνιστή της ταινίας, έχει αμηχανίες που σώζονται από το μοντάζ αλλά και τις χαμηλές προσδοκίες αυτού του είδους των φραντσάιζ ή και των spin off.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2023-03-06
Η προβλέψιμη πλοκή δεν εμποδίζει τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν στην πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα, να κατασκευάσει ένα άρτιο θέαμα με τον αέρα του γνώστη του αντικειμένου (του μποξ κι όχι του σινεμά) και τη σιγουριά του πρωταθλητή.
40
Χρήστος Μήτσης
Αφηγηματικό νεύρο, θεαματικές γροθιές, αλλά τίποτα που δεν έχει δοκιμάσει το franchise του «Ρόκι» με μεγαλύτερη επιτυχία.
30
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2023-03-04
Τι καινούργιο θα μπορούσες να περιμένεις από μια ακόμα ταινία πυγμαχίας στο ίδιο «σαπουνοπερατικό» μοτίβο με τις προηγούμενες; Τίποτα. Η' αν όχι τίποτα, το λιγότερο μια... επανάληψη.
20
Δημήτρης Δανίκας
2023-03-02
Το «Ρόκι» μπροστά σ αυτή την χαλκομανία, μοιάζει με αριστούργημα!--Μακριά.