Το Θαύμα(2022)
(The Wonder) | Πρώτη προβολή: 16-11-2022

80
Αντώνιος Παυλίδης
Unboxholics.com
2022-11-14
Σε μία εποχή όπου ο άκαμπτος διδακτισμός στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση έχει κουράσει, αλλά και αποξενώσει τους θεατές, ταινίες όπως το The Wonder, που δείχνουν απόλυτη αφοσίωση, φροντίδα και αγάπη στην ιστορία και στους χαρακτήρες της, χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη να υπερτονίσουν το μήνυμα που επικοινωνούν, θα πρέπει να έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.
80
Σταύρος Γανωτής
Filmy.gr
2022-11-20
Ένα νοητικό αλλά και απέριττο ταξίδι στον χρόνο μέσω του ζωντανέματος της αίσθησης μιας άλλης εποχής, τόσο κρίσιμης όμως για το σήμερα μας, κι ένα πειστικό μάθημα ότι δεν χρειάζεται κατά ανάγκη να σπάμε τις γνωστές φόρμες για να δημιουργηθεί η αληθινά καλή ταινία, μια και τα σενάρια είναι από μόνα τους ανεξάντλητα όπως και οι συνδυασμοί των νοτών του πενταγράμμου.
80
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2022-11-16
Ένας πίνακας που αποτυπώνεται η θρησκοληψία και η θέση της γυναίκας στην ιρλανδική -και όχι μόνο- κοινωνία της εποχής, η ανάγκη για θαύματα και η επιπόλαιη εξήγηση των πάντων.
80
Δημήτρης Πολιτάκης
LiFO
2022-11-18
Το «Θαύμα» δεν είναι του ίδιου ακριβώς επιπέδου με την οσκαρική «Εξουσία του Σκύλου», είναι όμως σίγουρα από τις καλύτερες ταινίες που έχει χρηματοδοτήσει η πλατφόρμα.
70
nikos fekkas
FEKKAS MOVIES
Μια χαμηλών τόνων ταινία μεν που όμως δεν περνάει αδιάφορη και θίγει ζητήματα περί θρησκοληψίας, ψυχολογικών τραυμάτων κτλ!
70
Dimitris Dx
Letterboxd
2022-11-10
Χαλάλι ο όποιος χαλαρός ρυθμός, η αφετηρία αλλά και η κατάληξη της ιστορίας είναι δυναμίτης.
70
Ευδαίμων Ράνια
Cinefo
2022-11-12
Από αυτό το απλοϊκό δίπολο της σίτισης, που μετουσιώνεται σε πείνα του να λάβεις ελπίδα και πείνα του να δώσεις ελπίδα, ξεκινά και σταθερά μεγεθύνεται όλη η συζήτηση που τοποθετεί το versus μεταξύ θρησκείας και επιστήμης. Ο τρόπος του πολύ αγαπητού Sebastián Lelio (Gloria, A fantastic woman, Disobedience) ο γνωστός: σαφέστατος, σύμφορος, θεματικά τολμηρός, βρίσκεται και πάλι στην ομορφιά της οικειότητας.
65
Κωστής Μπίτσιος
apotis4stis5.com
2022-11-08
Η Pugh αποτελεί το πρόσωπο με το οποίο ταυτίζεται ο σύγχρονος θεατής. Ως ηθοποιός έχει αποδειχθεί ότι κινείται άνετα και σε κοστούμι εποχής και σε ταινίες δράσης.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
Αρκετά ενδιαφέρον φιλμ.
60
Ειρήνη Μιχοπάνου
LibroCinema
2022-11-04
Ο σκηνοθέτης χτίζει την ιστορία του αργά, ατμοσφαιρικά με χαρακτήρες που ο καθένας ξεχωριστά κουβαλάει τον πόνο του, τον δικό του σταυρό!
60
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2022-11-06
H ταινία The Wonder είναι δυνατή, προσφέρει μια ιδιαίτερη εμπειρία που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, με καλές ερμηνείες και γενικά είναι καλύτερη από τον μέσο όρο του είδους, αν και ήθελε το κάτι παραπάνω σε μερικά κομμάτια της.
50
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2022-11-02
Το "The Wonder" αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που αρχικά μας θέτει, με μια αδύναμη πλοκή που δεν καταφέρνει να μεταδώσει με επιτυχία τα διαχρονικά μηνύματα της λόγω της κοινοτυπίας της.