Θήραμα(2022)
(Prey) | Πρώτη προβολή: 05-08-2022

81
Αλέξανδρος Πατίτσας
2022-08-20
Επιστρέφοντας στις ρίζες του, το "Prey" προσφέρει απλόχερη διασκέδαση με τις σκηνές δράσης και το σασπένς του, ενώ η Amber Midthunder κλέβει την παράσταση στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
80
nikos fekkas
: Prequel του predator που καταφέρνει να αποφύγει να δώσει μια απ' τα ίδια και αντιθέτως προσφέρει έναν αέρα ανανέωσης στο franchise χρησιμοποιώντας την έξυπνη ιδέα του να βάλει το γνωστό πλάσμα στην εποχή των Ινδιάνων και να μας δώσει έτσι μια ιστορία πρωτότυπη και πολύ ενδιαφέρουσα!
80
Παύλος Κρούστης
Είναι μια ανέλπιστα καλή προσθήκη σε μια σειρά που πάντα γυρόφερνε στη μετριότητα και παρ' ό,τι δεν στοχεύει στο να φέρει κάποιο βραβείο ή κάτι τέτοιο, δίνει όλα τα στοιχεία που αποζητά ο φαν της σειράς: έναν απειλητικό Κυνηγό, μια δυναμική πρωταγωνίστρια, ένα setting που γοητεύει και αρκετές λεπτομέρειες για να μας κάνει να το σκεφτόμαστε
80
Κώστας Χανδρινός
2022-08-18
Και να που ο Predator φαινόταν ημιθανής μετά το φιλμ του Shane Black, φαίνεται να κάνει δυναμική επιστροφή. Το πρόβλημα δεν είναι η διαρκής επανάληψη των "κλασικών" της ποπ κουλτούρας, αλλά τι επιλέγεις να κάνεις με αυτά.
80
Νίκος Καλαργυρός
Το Prey ακολουθεί σεναριακά τις προηγούμενες ταινίες ενός ταλαιπωρημένου franchise, όμως με την ιστορία της γυναικείας χειραφέτησης αποκτά θεματικά μια πολυπλοκότητα που κανείς δεν φαντάστηκε ποτέ ότι θα πάρει.
70
Dimitris Dx
Είναι τόσο διαφορετικό από τα άλλα entries της σειράς όσο και απόλυτα ενσωματωμένο, έτοιμο να ακολουθήσει τους κανόνες αλλά και να δημιουργήσει τους δικούς του.
70
Μίλτος Παπατριανταφύλλου
2022-08-08
Καμιά πλάκα σε κανένα μέρος της ταινίας, κάποιες ατάκες φόρος τιμής στο παλιό, ελάχιστοι διάλογοι, βία όπως επιβάλλεται να είναι σε ένα τέτοιο φιλμ και κερασάκι στη τούρτα ένα αγωνιώδες δεύτερο μισό που δε παίρνεις ανάσα.
70
Κωστής Μπίτσιος
2022-08-16
Χρόνια έχει να κυκλοφορήσει μια καλή ταινία για ένα τέρας.
70
Νίκος Δρίβας
2022-08-14
Συνοψίζοντας, μιλάμε σίγουρα για μια ταινία-δυναμίτη, η οποία κακά τα ψέματα είναι μια προσπάθεια που χρειαζόμαστε για να δώσει μια άλλη οπτική, χωρίς φανφάρες και εφετζίδικες προσπάθειες, αλλά με μεράκι και σεβασμό.
70
Νίκος Ρέντζος
2022-08-12
Ανήκω σε αυτούς που μια χαρά είχαν περάσει και στην ταινία του Σέιν Μπλακ, διασκεδάζοντας την κόμικ αισθητική και τη δράση. όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω ότι το Prey είναι μια ταινία που πατάει πιο γερά στα πόδια της και τοποθετεί τη δράση σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, που αυτόματα δίνει άλλο ενδιαφέρον και τραβάει ίσως και κοινό από διαφορετικά είδη. Αξιόλογο λοιπόν!
70
Ηλίας Φραγκούλης
2022-08-10
Επίπεδο παραγωγής άψογο, η Άμπερ Μιντθάντερ τα σπάει υποδυόμενη όπως πρέπει την καπάτσα ηρωίδα, το αιματάκι και οι διαμελισμοί δεν τσιγκουνεύτηκαν και το στοιχείο του σεβασμού προς την ινδιάνικη φυλή των Κομάντσι δεν αποτελεί ένα σαχλό άλλοθι «πολιτικής ορθότητας» αλλά λειτουργεί πανέξυπνα στο όλο concept.
63
Ανδρέας Συμιακάκης
2022-08-06
Αν και είχε ωραία εφέ και εικόνα, η ιστορία δεν με κέρδισε. H Amber Midthunder ήταν συμπαθητική στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Naru. Νομίζω όμως πως δεν την βοήθησε το σενάριο.
60
Ιωάννα Βαρδαλαχάκη
Τελικά έχουμε μια έξυπνα ανανεωμένη ιστορία ενός παλιού κόνσεπτ. Το μόνο συστατικό που της λείπει είναι αυτό της έκπληξης.
60
Κυριάκος Στεργιάδης
2022-08-02
Εν τέλει, πράγματι, παρά το ότι προσφέρει μια πολύ διαφορετική Predator ταινία και στοχευμένη στα όσα θέλει να επιτύχει, μοιάζει με μια ταινία που ταιριάζει ως μια streaming κυκλοφορία.
60
Χρήστος Μπακατσέλος
2022-08-04
Αν και με λίγες εκπλήξεις αλλά αρκετά καλογυρισμένη δράση και μια ηρωίδα η οποία μπαίνει άξια στο πάνθεον των badass γυναικών του σινεμά, η ταινία ανοίγει επάξια μια νέα συναρπαστική κυνηγετική περίοδο.
60
Νίκος Τσαγκαράκης
Μια ιστορία που παρά τη μικρή κλίμακα παραγωγής της, παίρνει στα σοβαρά τόσο τους ήρωές της όσο και το θέαμά της, καταλήγοντας μια συνεπής στους συμβατικούς κατά τ' άλλα στόχους της.
60
Βασίλης Σπανός
Τριάντα πέντε χρόνια και πολλά άδοξα sequels μετά την πρώτη περιπέτεια του Κυνηγού, τo Prey έρχεται, αναπάντεχα, να δώσει ένα αξιόλογο spin off σε μια από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας όλων των εποχών.
60
horrormovies.gr
Αξιόλογο sequel με κάποιες καλές ιδέες, πλούσια δράση αλλά και σεναριακά κενά.
60
Μάνος Θηραίος
Με ξεκάθαρη όσο και απλοποιημένη περιγραφή χαρακτήρων, κλιμακούμενη δράση και καλοδουλεμένα οπτικά εφφέ, βάζει τον θεατή στο κλίμα από την αρχή ενώ δημιουργεί μια αλληλένδετη σχέση μεταξύ κυνηγού και θηράματος που οδηγεί σε μια αλλόκοτη συναισθηματική έξαρση.