90
Chris
Lord of the Series
Ο τρόπος γραφής των χαρακτήρων είναι μοναδικός καθώς όχι απλά παρουσιάζονται ρεαλιστικά αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που θες πραγματικά να χτυπήσεις κάποιον ενώ ταυτόχρονα συμπάσχεις για αυτόν και καταλαβαίνεις απόλυτα το τι βιώνει. Η σκηνοθεσία και η μουσική της σειράς είναι το κερασάκι στην τούρτα που δένουν το "γλυκό" και σε ταξιδεύουν σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της Alex.
90
Κατερίνα Φλωρογούλια
beasty-press.com
2021-10-20
Σκηνοθέτης και σενάριο «συνθέτουν» με εξαιρετική μαεστρία και σεβασμό το πορτρέτο μιας ηρωίδας (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και δεν βασίζονται σε μελοδραματισμούς για να το επιτεύξουν. Είναι μια σειρά που θα ζητήσει χρόνο και κατανόηση από μας ως θεατές, αλλά θα αξίζει κάθε λεπτό.
90
Ιωσηφίνα Γριβέα
news247.gr
2021-10-16
Είναι ένας συνδυασμός ευαίσθητης γραφής και πλούσιων ερμηνειών που αποδίδει μία από τις πιο σκληρές αλήθειες της χρόνιας κακοποίησης. Ότι μπορεί να είναι κυκλική.
90
Ειρήνη Μιχοπάνου
LibroCinema
2021-10-18
Η σειρά είναι τόσο καλά σκηνοθετημένη με ένα πολύ καλό, ρεαλιστικό σενάριο που παρουσιάζει τον αγώνα μιας νεαρής απένταρης μαμάς να "δραπετεύει" μαζί με το τρίχρονο κοριτσάκι της από μια κακοποιητική σχέση, τον αγώνα επιβίωσης της, χωρίς μελόδραμα, χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς να εκβιάζει σε κανένα σημείο το συναίσθημα αφού δεν κολλάει στις λεπτομέρειες παρά μόνο στην ουσία!
85
Δαμιανός Σανταλίδης
Neopolis.gr
Η Margaret Qualley εκτελεί άριστα τον ρόλο που της έχει δοθεί, η ροή σε κάνει να θες να βρεις 10ωρο ελεύθερο για να δεις τη σειρά μονοκοπανιά και η υπόθεση είναι ό,τι πιο επίκαιρο θα μπορούσες να παρακολουθήσεις αυτή την εποχή.
80
Άρης Γάρος
Mix Grill
Το πολύ ευρύ φάσμα των δυσκολιών για το τι πραγματικά σημαίνει μια γυναίκα να φεύγει από έναν γάμο ή μια σχέση φωτίζει η σειρά του Netflix "Maid".
80
Δημήτρης Πάντσος
POPAGANDA
Η Margaret Qualley δίνει μια από τις καλύτερες και δυσκολότερες τηλεοπτικές παραστάσεις της χρονιάς, σε αυτή τη μεταφορά των απομνημονευμάτων της Stephanie Land σχετικά με τη φυγή από ένα ενδοοικογενειακό κακοποιητικό περιβάλλον.
80
Αντώνης Παυλίδης
Unboxholics.com
2021-10-02
Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και παρακολουθήστε την σειρά αυτή, και αν στον τελευταίο μονόλογο της Alex νιώσετε την καρδιά σας έτοιμη να σπάσει από τα έντονα συναισθήματα και τα μάτια σας να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα σας, μην ανησυχείτε, δεν θα είστε οι μοναδικοί.
80
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2021-10-08
Μια σειρά κοινωνικού ρεαλισμού και ευαισθησίας που θίγει πολλά ζητήματα γύρω από την μητρότητα σε νεαρή ηλικία, μέσα από το πορτρέτο της Alex.
80
Βασιλική Γερονίκου
αθηνόραμα
2021-10-14
Η Κουάλεϊ με τη λιτή και ειλικρινή ερμηνευτική της προσέγγιση ως μια γυναίκα που πρέπει να βρει τη δύναμη να παλέψει μόνη της, λάμπει σε κάθε σκοτεινό πλάνο βάζοντας το όνομά της ψηλά στη λίστα με τις ικανές ηθοποιούς της γενιάς της.
80
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2021-10-12
Η υπέροχη Margaret Qualley, η όποια είναι η κόρη της Andie MacDowell - οι πιο πολλοί τη θυμούνται από το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» του Ταραντίνο- δικαίως θεωρείται το Νext Big Thing του Χόλιγουντ, ερμηνεύει την Άλεξ με ήρεμη δύναμη και επενδύει σε μια χαμογελαστή αντιμετώπιση της ζοφερής πραγματικότητας, που ζει η ηρωίδα της.
80
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2021-10-10
Οι χαρακτήρες που δεν περιορίζονται σε σχηματικά κλισέ, αλλά είναι ανθρώπινοι και τα θέματα τους βρίσκουν ρίζα στα τραύματα της οικογένειας, την ανισότητα της οικονομικής πυραμίδας, το άδικο σύστημα - πιο βρώμικο και από τις τουαλέτες που με αξιοπρέπεια καθαρίζει η ηρωίδα.
80
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2021-10-06
Η Μόλι Σμιθ Μέτζλερ ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί τη θεματική της εκμεταλλευόμενη σωστά τις ερμηνευτικές ικανότητες μάνας και κόρης (η Κουάλι και η ΜακΝτάουελ παίζουν για πρώτη φορά μαζί και είναι υπέροχες) και αναδεικνύει τη ζωή των συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και παλεύουν για πράγματα αυτονόητα για τους περισσότερους, όπως είναι η στέγη, η τροφή, η εκπαίδευση.
80
Ελπίδα Μαθιουδάκη
The Director’s Cut
2021-10-04
Η σειρά, βασισμένη στο βιβλίο της Stephanie Land, Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother's Will to Survive, θίγει επαρκώς και εξισορροπημένα ποικίλα ζητήματα, όπως η ανεργία, η μητρότητα, οι ταξικές διαφορές και η ανισότητα ευκαιριών στην κοινωνία μας, η υποβόσκουσα πατριαρχία, με αφετηρία πάντως την κακοποίηση σε κάθε της έκφανση (σωματική, ψυχοσυναισθηματική).