Ο Ένοχος(2021)
(The Guilty) | Πρώτη προβολή: 01-10-2021

76
Αγγελική Αντωνίου
Το The Guilty (Ο Ένοχος) του Antoine Fuqua είναι ένα σφιχτό, συναρπαστικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό θρίλερ.
70
Γεωργία Οικονόμου
2021-10-20
Η σκηνοθετική οπτική του Αντουάν Φουκουά αποδείχθηκε λειτουργική, καθώς κατάφερε και έστησε ένα πολύ δυνατό αστυνομικό θρίλερ. Η κάμερά του ζουμάρει στο πρόσωπο του Γκίλενχαλ και μεταδίδει την αγωνία του.
68
Σοφία Γιαννοπούλου
2021-10-18
Το εύρημα των τηλεφωνικών αφηγήσεων που διατηρούν το μυστήριο και η δυνατή ερμηνεία του Jake Gyllenhaal θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας σε αρκετά υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του "The Guilty", αλλά το "βιαστικό" του τέλος μάλλον θα σας απογοητεύσει.
60
Στέλλα Παπασαραφιανού
2021-10-08
Πρόκειται για ένα τίμιο κινηματογραφικό εγχείρημα που ωστόσο συνιστά καθαρή αντιγραφή του αυθεντικού φιλμ.
60
Γιώργος Καρκαλέτσης
Θα πρότεινα σε όσους δεν έχουν δει καμία από τις δύο ταινίες, να προτιμήσουν να δουν πρώτα το πρωτότυπο φιλμ (Den skyldige). Είναι περισσότερο αγχωτικό, ο πρωταγωνιστής (Jakob Cedergren) παίζει φοβερά και η ατμόσφαιρα είναι πιο ενδιαφέρουσα από αυτή του remake. Αυτά δεν αναιρούν ότι το remake παραμένει μία τίμια ταινία την οποία -μάλλον- θα εκτιμήσουν λίγο παραπάνω οι οπαδοί του Jake Gyllenhaal.
60
Άγγελος Πολύδωρος
2021-10-10
Είναι μια ταινία στυλ Χίτσκοκ και ο Φουκουά ακολουθεί τα χνάρια του Μέλερ, αλλά με λιγότερο νεύρο και άστοχο μοντάζ, το οποίο στη δανέζικη εκδοχή ήταν πιο κοφτό και πρόσθετε φοβερή αγωνία. Εν τούτοις, εάν δεν έχετε δει τη δανέζικη, αυτή η ταινία του Φουκουά βλέπεται με ενδιαφέρον.
60
Απόστολος Κίτσος
2021-10-12
Αν δεν έχεις δει το αρχικό φιλμ, σίγουρα θα απορροφηθείς και θα σε συνεπάρει η εναλλαγή συναισθημάτων και καταστάσεων όσων συμβαίνουν στα 89 λεπτά της διάρκειάς του.
60
Νίκος Ρέντζος
2021-10-16
Είτε πας για ένα αστυνομικό δράμα είτε για ένα πιο αγωνιώδες φιλμ, ο Ένοχος έχει τα κατάλληλα υλικά και τα έχει σε καλές αναλογίες.
60
Ανδρέας Συμιακάκης
2021-10-14
Κάθε ταινία που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει προβλέψιμο σενάριο, χρειάζεται το στοιχείο της ανατροπής. Αυτό όμως πρέπει να στήνεται με τρόπο αρμονικό και να αιφνιδιάζει τον θεατή. Και αυτό συμβαίνει στην ταινία "Ο Ένοχος". Ο Jake Gyllenhaal είναι πολύ καλός στον ρόλο του.
50
Πόλυ Λυκούργου
2021-10-04
To Netflix-remake του αριστουργήματος του δανού σκηνοθέτη Γκούσταβ Μέλερ, δεν εμπιστεύεται την δύναμη της ιστορίας του. Ο αμερικανός «Ενοχος» του Αντουάν Φουκουά δεν μας ψιθυρίζει την αλήθεια του σε αυτό το κινηματογραφικό τηλεφώνημα. Την ουρλιάζει σε ανοιχτή ακρόαση.
50
Νίκος Δρίβας
2021-10-06
H ταινία The Guilty είναι μεν ενδιαφέρουσα, δεν μπορείς να πεις ότι θα βαρεθείς, ωστόσο για να πούμε την αλήθεια η διαχείριση του θέματος και όλο αυτό το copy-paste που έκανε, την αδικεί καθώς δεν μπορεί να μην σκεφτείς την οriginal.
40
Γιάννης Βασιλείου
2021-10-02
Όλο το εγχείρημα, αν και σε γενικές γραμμές εξαιρετικά πιστό στο original, σε βαθμό που να μην έχει κάτι για να αποζημιώσει μη «παρθένους» θεατές, είναι πιο εξωστρεφές από εκείνο το φιλμ.