Ο Προστάτης(2021)
(The Marksman) | Πρώτη προβολή: 01-07-2021

60
Άγγελος Πολύδωρος
2021-07-20
Σφιχτή η σκηνοθεσία, καλός ο Νίσον, μέτριος ο Περέζ, ενδιαφέρουσα η συμμετοχή της Γουίνικ.
50
Η γουεστερνική μαρκίζα The Marksman, καμπόσο μοιάζει υπερβολική, αφού τα μπιστολίδια δεν βαρούν ακατάπαυστα και ασίγαστα, χάρη όμως στις συνολικά προσεχτικές ερμηνείες, στο θέμα που ενδεχόμενα μπορεί να εμπνέεται από την πραγματικότητα και στην πανταχού παρούσα Clintική αύρα, το φιλμ παρακολουθείται με ενδιαφέρον, ίσαμε το αναμενόμενο φινάλε του.
50
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-07-16
Χιλιοπαιγμένο, αλλά για τους φανς του συγκεκριμένου είδους παλιομοδίτικων ταινιών είναι καλό υποκατάστατο μέχρι τουλάχιστον να καταφθάσει η επόμενη ταινία του Κλιντ Ίστγουντ.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-07-18
Όπως και στην «Γκλόρια» του Τζον Κασαβέτις, το παιδάκι δεν είναι και το συμπαθέστερο του κόσμου, γεγονός που κάνει το ταξίδι ακόμα πιο ενδιαφέρον, πάντα μέσα στο πλαίσιο μιας προβλέψιμης αλλά εύπεπτης περιπέτειας, ιδανικής για χαλάρωση σε θερινό σινεμά.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Ένα πιο σφιχτό μοντάζ θα περιόριζε τις αφηγηματικές κοιλιές ενώ ένας Λίαμ Νίσον από μόνος του δεν αρκεί. Για τους φαν του ηθοποιού και για όσοι αγαπούν τις περιπέτειες που απλά ακολουθούν την πεπατημένη.
40
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
Η προβλέψιμη πλοκή και η έλλειψη δράσης από το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας συμβάλλουν σε μια αδιάφορη κινηματογραφική εμπειρία. Το όνομα του Liam Neeson στο cast μιας ταινία δράσης δυστυχώς δεν μας εγγυάται πάντα την ποιότητα της όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
40
Γιάννης Βασιλείου
2021-07-12
Η ετεροτοπία που χτίζουν ο ήρωας με το πιτσιρίκι παραπέμπει ως ιδέα στον ιστγουντικό Τέλειο Κόσμο, σε μια στρωτή περιπέτεια, όπου τα πάντα διατυπώνονται και εκτελούνται με σχηματικό τρόπο και χωρίς ιδιαίτερο σκηνοθετικό στυλ.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
2021-07-14
Μπορεί να μην έχουμε ίχνος πρωτοτυπίας ή φαντασίας, όμως ομολογουμένως το The Marksman έχει αρκετά και σχετικά ποικίλα plot points ώστε να διατηρεί έναν σχετικά καλό ρυθμό τραβώντας τακτικά τη προσοχή του θεατή από την οθόνη του κινητού του πίσω στη μεγάλη οθόνη.
30
Αγγελική Καρυστινού
Ο Λόρενζ επιμένει σε μια οικογενειακή ιστορία, που απλώς σκιαγραφείται, και προσπαθεί να φωτίσει μια σειρά από κακοσχεδιασμένους χαρακτήρες, που όχι μόνο δεν βοηθούν στη δράση, αλλά δημιουργούν έναν απίστευτο αχταρμά.
30
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2021-07-06
Ο Λίαμ Νίσον βοηθά νεαρό Μεξικανό μετανάστη να ξεφύγει από το καρτέλ που τον κυνηγά, αλλά η καινούρια του περιπέτεια δεν μπορεί να ξεφύγει από τα κλισέ και τον μελοδραματισμό που την καταδιώκει.
30
Χρήστος Μήτσης
2021-07-10
Άλλη μια prêt-a-porter περιπέτεια στα μέτρα του τραβάτε με κι ας κλαίω Λίαμ Νίσον.
30
Λήδα Γαλανού
2021-07-08
Περιπέτεια χωρίς αγωνία, χωρίς μεγάλο ενδιαφέρον για όσα συμβαίνουν.
30
Joker
Είτε βλέπεις το Marksman, είτε το Honest Thief, είτε το Cold Pursuit, είναι το ίδιο και το αυτό. Και τελικά δεν διασκεδάζεις κιόλας. Και σίγουρα ένα και δύο χασμουρητά δεν θα τα γλυτώσεις.
30
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Χωρίς χαρακτήρες, με ένα χωρίς εκπλήξεις ή καμιά πρωτοτυπία σενάριο, ο σκηνοθέτης Ρόμπερτ Λόρενζ (πρώην παραγωγός μερικών ταινιών του Κλιντ Ίστγουντ και σκηνοθέτης σε μια από αυτές) δεν καταφέρνει να δώσει ζωντάνια ή ρυθμό (εκτός από κάποιες σκηνές δράσης) σε μια ταινία που χρειαζόταν τουλάχιστο την έμπνευση και τη δεξιοτεχνία ενός Ίστγουντ.
20
Νίκος Δρίβας
2021-04-04
Το στόρι από ένα σημείο και μετά γίνεται αφόρητα βαρετό και δεν μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του θεατή, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Οι ερμηνείες και κυρίως το όλο κλίμα της ταινίας είναι ερασιτεχνικού επιπέδου, ακόμα και για όχι τόσο κακούς ηθοποιούς.
20
Βαρβάρα Κοντονή
2021-07-04
Κακοί Μεξικανοί, ναρκωτικά, ένας τίμιος πολίτης των ΗΠΑ που κρατά υψηλό ανάστημα κι ένα road trip καταδίωξης που θυμίζει πίστες σε κακό video game. Κυριολεκτικά.
20
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-07-02
Μια ανοικονόμητη και αφελής περιπέτεια όπου τίποτα από όσα απίθανα διαδραματίζονται δεν έχουν την υποψία της κοινής λογικής.
20
Σταύρος Γανωτής
2021-04-02
Είναι μια μέτρια περιπέτεια που χαίρει της παρουσίας ενός γειωμένου ερμηνευτικά Neeson, κι ενός ταξιδιού στην αμερικανική ύπαιθρο που κρύβει τις μικροεκπλήξεις του.
20
Ναταλία Πετρίτη
Μπορεί ο μικρός Miguel να βρίσκει στο πρόσωπο του Jim τον προστάτη του, εμείς από την άλλη όμως μένουμε εντελώς απροστάτευτοι απέναντι στην απίστευτη πλήξη που προκαλεί ο Marksman.
10
Χάρης Αναγνωστάκης
Όσο και να συμπαθείς τον Λίαμ Νίσον, αυτό το άθλιο κατασκεύασμα δεν μπορείς να του το δικαιολογήσεις.