Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα(2020)
(Six Minutes to Midnight) | Πρώτη προβολή: 21-05-2021

80
Άγγελος Πολύδωρος
Οι σκηνές καταδίωξης του Τόμας Μίλερ, χάρη στο σφιχτό μοντάζ του Mike Jones, μου έφεραν στο νου τα φιλμ «39 σκαλοπάτια» και «Στη σκιά των 4 γιγάντων» του Χίτσκοκ, ενώ η όλη ατμόσφαιρα είναι αυθεντική και υποβλητική.
60
Μάνος Θηραίος
Τίμια, ειλικρινής, αξιοπρεπής και χωρίς να προσποιείται ούτε στιγμή πως είναι κάτι μεγαλύτερο από αυτό που δείχνει, η κατασκοπική αυτή περιπέτεια φέρει τη βαρύτητα που εγγυώνται τόσο η βρετανική της καταγωγή όσο και η πρωταγωνίστριά της, η Τζούντι Ντεντς, που ακόμα και στις πιο αθόρυβες ερμηνείες της κατορθώνει να τραβά το βλέμμα και να προσδίδει ειδικό βάρος στο σύνολο.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-05-20
Ευπρόσωπο μυστήριο με ένα όχι και τόσο γοητευτικό πρόσωπο στον κεντρικό ρόλο (για όσους τουλάχιστον έχουν στο μυαλό τους πράκτορες τύπου Τζέιμς Μποντ).
50
Λήδα Γαλανού
2021-05-16
Μια ταινία εποχής, με μια ιστορία και δομή πιο πολύπλοκη και βαρυσήμαντη απ' όσο σηκώνει, αλλά και με την καθησυχαστική ερμηνευτική και σκηνογραφική αρτιότητα μιας καλής αγγλικής παραγωγής, τίποτε περισσότερο αλλά και τίποτε λιγότερο.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-05-18
Η ταινία είναι ικανοποιητική ως προς τους βασικούς στόχους της (η αναβίωση της εποχής και κυρίως η πολυκύμαντη σχέση Αγγλίας - Γερμανίας πριν από την επέμβαση του Χίτλερ στην Πολωνία) αν και υστερεί στο κομμάτι της δράσης όπου πολλά κομμάτια δεν δένουν και τόσο πειστικά.
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
Αν είσαι πολύ ευγενικός μπορείς να το πεις απλά παλιομοδίτικό, όμως στη πραγματικότητα το Six Minutes to Midnight είναι "ληγμένο" και δεν αξίζει μια θέση στις μεγάλες οθόνες.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
Χιτσκοκικών επιρροών δράμα εποχής με Τζούντι Ντεντς και Έντι Ίζαρντ, που όμως χάνει το focus του και δεν στέκεται στο επίπεδο του σασπένς που θα επιθυμούσε.
40
Γιάννης Βασιλείου
2021-05-10
Υπάρχει ενδεχομένως μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία γύρω από την ιστορία των μαθητριών που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο πατρίδες, μα η ομάδα πίσω από το φιλμ εστιάζει σε ελάσσονες χιτσκοκισμούς, οι οποίοι, μάλιστα, δεν υποστηρίζονται από το ανάλογο σκηνοθετικό όραμα.
40
Λήδα-Ειρήνη Αδάμου
2021-05-14
Ό,τι ξεκινάει όμως τόσο αρμονικά και κατά κύριο λόγο ευανάγνωστα, καθώς αυτό είναι εξάλλου και το κύριο «credit» που δίνουμε στο φιλμ, ξεφουσκώνει τόσο άδοξα προς το φινάλε.
40
Πόλυ Λυκούργου
2021-05-12
Κατασκοπικό δράμα εποχής, που ενώ έχει ατμόσφαιρα και βασίζεται σε αληθινή ιστορία, χάνει το δρόμο του, κι ο θεατής το ενδιαφέρον του, πολύ πριν σημάνουν μεσάνυχτα.
40
Κώστας Ζαλίγκας
Στρωτή αφήγηση με καλοστημένες σκηνές δράσης, αλλά έως εκεί. Λίγες οι εκπλήξεις, μηδενικά τα ρίσκα σε μια στρογγυλεμένη αλλά καλοφτιαγμένη περιπέτεια μυστικών πρακτόρων.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Tαινία εποχής, περιπέτεια κατασκοπείας και πολιτικό θρίλερ συνδυάζονται επιμελώς αλλά χωρίς πραγματικό βάθος, σε μια αληθινή υποτίθεται ιστορία που δεν μοιάζει όμως να αναπαριστάται με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο.
30
Χάρης Αναγνωστάκης
Στην ταινία τίποτα δεν λειτουργεί σωστά, η αρχή κρεμάει επικίνδυνα και ξεχειλώνει όσο προχωρά. Με τη πλαδαρότητα να κυριαρχεί, το σασπένς να είναι άγνωστη έννοια και οι χαρακτήρες να μένουν ξεκρέμαστοι, σχεδόν αδιάφοροι.
30
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2021-05-04
Θα ήθελε να είναι ένα κατασκοπικό θρίλερ εποχής, με μια δόση κάτι-σαν-πολιτικό-μήνυμα, λίγο Χίτσκοκ και λίγη... Ρίφενσταλ (ω, ναι). Προκύπτει ένα άνευρο, άνισο, τηλεοπτικό (αλλά όχι «του BBC» αλλά «του sky») επιφανειακό by the book έργο. Δεν ενοχλεί, σίγουρα, δεν ενθουσιάζει ακόμα πιο σίγουρα.
30
Χρήστος Μήτσης
2021-05-08
Βραδύκαυστο κατασκοπικό δράμα που δεν αναφλέγεται ποτέ, εγκλωβισμένο σε έναν τεμπέλικο ρεαλισμό.
30
Ανδρομάχη Σδούκου
2021-05-06
Το "Six Minutes to Midnight" είναι ένα σύνολο χαμένων ευκαιριών, τα 90 λεπτά του οποίου μπορούν επίσης να μας εκπλήξουν, αλλά μόνο δυσάρεστα.
30
Τάσος Ντερτιλής
Σίγουρα, αυτή δεν είναι η ταινία που θα μας πει πως ξεκίνησε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
20
Νίκος Παλάτος
2021-05-02
Το παλαιομοδίτικο ύφος μπορεί (κάπως) να συγκινήσει ένα πιο ενήλικο κοινό, η αστοχία σεναρίου και διανομής, όμως, στέκει ολότελα καταδικαστική.
20
Αγγελική Καρυστινού
Χάρτινοι και μονοδιάστατοι χαρακτήρες, σεναριακά κενά που δεν δικαιολογούνται, αμήχανο μοντάζ και μια στιλιζαρισμένη σκηνοθεσία που προσπαθεί να δημιουργήσει μια κάποια ατμόσφαιρα, δημιουργούν τελικά έναν αχταρμά που ενίοτε φλερτάρει έντονα με μια υποψηφιότητα για Χρυσό Βατόμουρο.