Η Ζωή Μπροστά σου(2020)
(La Vita Davanti a Sé / The Life Ahead) | Πρώτη προβολή: 13-11-2020

100
Άγγελος Πολύδωρος
2020-11-20
Η μουσική του Gabriel Yared και η φωτογραφία του Angus Hudson ντύνουν συγκινητικά το φιλμ, που συνολικά είναι μια αριστουργηματική ταινία.
80
Κάλλια Λεντιδάκη
Στο σύνολό της, είναι ένα εξαιρετικό δράμα δομημένο με τρομερές ερμηνείες, σκηνοθεσία και φυσικά καταφέρνει να αναδείξει το σενάριο με επιτυχία.
78
Αγγελική Αντωνίου
Μια διαχρονική ιστορία αποδοχής και άνευ όρων αγάπης, ενημερωμένη και με σύγχρονες ευαισθησίες.
72
Σοφία Γιαννοπούλου
2020-11-18
Παρά τα αρκετά κλισέ που παρουσιάζει, το "The Life Ahead" αξίζει τον χρόνο σας. Οι αριστοτεχνικές ερμηνείες των δύο κύριων πρωταγωνιστών του και η σχέση που αναπτύσσουν μπροστά από τον φακό θα σας μαγέψει.
70
Μάνος Θηραίος
Έργο ψυχής και με ψυχούλα είναι το φιλμ και "Η ζωή μπροστά σου" μοιάζει με τις ζωές ολόγυρά μας, αυτές που γνωρίσαμε ή αυτές που κάναμε πως δεν βλέπαμε.
70
Αχιλλέας Βασιλείου
2020-11-16
Το καλογραμμένο σενάριο χαρακτήρων και καταστάσεων, η διακριτική αλλά ενδοσκοπική ματιά του Πόντι, δίνουν στην ταινία μία αρμονική ροή 94 λεπτών δίνοντας μας την ευχαρίστηση να απολαύσουμε τις ερμηνείες.
70
Νάκης Αντωνίου
Η κλιμάκωση της ταινίας έρχεται αρμονικά, σε συγκινεί και σου αφήνει μια γλυκιά γεύση παρά το λυπηρό τέλος.
70
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
2020-11-14
Διότι εκείνο που βλέπεις , καρφώνεις τα μάτια, σου αποσπά την προσοχή κι είναι και ζητούμενο, είναι η ΣΟΦΙΑ ΛΟΡΕΝ. Να είναι καλά η γυναίκα και να ζήσει χίλια χρόνια, όμως, με αυτό το ρόλο και με αυτό το φιλμ που της το κάνει δώρο ο γιός της ο μικρότερος, ο Εντοάρντο , που έχει γίνει σκηνοθέτης, δεν κάνει μόνο μια θριαμβευτική επάνοδο αλλά κάνει κι ένα κλείσιμο ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ. Καλλιτεχνικής Αθανασίας.
60
Παύλος Γκουγιάννος
Λίγο παλιακή ως προς την αισθητική της, αναμφίβολα αλλά και πάλι αυτό δεν την εμποδίζει να μιλήσει μια σύγχρονη γλώσσα και να αγγίξει και ευαίσθητα θέματα, όπως η μετανάστευση, χωρίς μελοδραματισμούς.
60
Μάνος Βάσσος
Αναμφισβήτητα το μεγάλο προσόν της είναι η ερμηνεία της Λόρεν, η οποία δε φοβάται πλέον στα 86 της χρόνια να τσαλακωθεί, χωρίς παράλληλα να χάνει τη στόφα της μεγάλης κινηματογραφικής ντίβας που κάποτε ήταν.
60
Ιωσηφίνα Γριβέα
2020-11-08
Ο Ponti έχει κάνει περίπου την ταινία που φαντάζεσαι, η ειλικρίνεια του 'Life Ahead' όμως όπως και οι κεντρικές του ερμηνείες αρκούν για να κάνουν δραστικό το αποτέλεσμα.
60
Νίκος Δρίβας
2020-11-12
Το μυστικό με την ταινία The Life Ahead είναι ότι δεν θέλει να ξεπετάξει απλά την πλοκή της, αλλά χτίζει σε όλη την διάρκεια της το φινάλε, ενώ συν τοις άλλοις γενικά δεν χρησιμοποιεί τόσο τα κλισέ του είδους.
60
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2020-11-10
Ένα καλοφτιαγμένο, ελαφρώς παλιομοδίτικο (πείτε το και κλασικό) tearjerker, με την καρδιά του στη σωστή θέση και την Σοφία Λόρεν σε έναν χορταστικό ρόλο.
60
Αγγελική Καρυστινού
Ο Πόντι, ακολουθώντας τον δρόμο ενός καλοφτιαγμένου δράματος, αν και δεν κάνει σκηνοθετικά την έκπληξη, καταφέρνει να μιλήσει στις καρδιές μας, ενώ η Σοφία Λόρεν άλλοτε με τον αέρα της ντίβας, κι άλλοτε με τη ζεστασιά μιας γυναίκας που έχει καταλάβει τι σημαίνει πόνος, αποδεικνύει πόσο καλή ηθοποιός είναι για μια ακόμα φορά και ταυτόχρονα υπενθυμίζει ότι η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός.
50
Σταύρος Γανωτής
2020-11-06
Δεν είναι η ταινία που εντυπωσιάζει, αλλά η «ταινία» πίσω από αυτήν. Ο γιος κάνει ένα δώρο ζωής στη μητέρα του, κι αυτή του το ανταποδίδει με μια ερμηνεία ζωής.
50
Κώστας Ζαλίγκας
Αν και η ιστορία φαίνεται αρκετά προβλέψιμη ήδη από τα πρώτα δέκα λεπτά, οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού ζευγαριού και η νατουραλιστική φωτογραφία που χρωματίζει τις περιπέτειες του μικρού Μόμο στο Μπάρι δίνουν καλό λόγο ύπαρξης σε αυτήν την απόπειρα.
40
Ηλίας Δημόπουλος
2020-11-04
Κινηματογραφικό (ξανα)διάβασμα του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί, που μετατρέπεται σε ιδεώδες όχημα υπενθύμισης του «βάρους Λόρεν», αλλά όχι πολλά παραπάνω.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-11-02
...το συναίσθημα βασιλεύει και περισσεύει, ωστόσο από το Η Ζωή Μπροστά σου, που προβάλλεται ήδη στο Netflix, απουσιάζει το πνευματικό κέντρο του έργου...