Το Στέμμα : Season 4(2020)
(The Crown : Season 4) | 

100
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2020-12-20
Η καλύτερη σεζόν από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα. Μια πλούσια παραγωγή με ενδιαφέρουσες επιμέρους ιστορίες και πολλά ατού στον τομέα των ερμηνειών. Το cast είναι αξιοθαύμαστο.
93
Chris
Lord of the Series
2020-12-18
Ο ερχομός της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σηματοδοτεί την καλύτερη Season του The Crown. Το σενάριο σε συνδυασμό με τις τεχνικές λεπτομέρειες της σειράς προσφέρουν ίσως το καλύτερο ιστορικό δράμα της χρονιάς.
90
Ζωή Δημητρίου
Provocateur
2020-12-14
Αυτή είναι η τηλεόραση που θέλεις να σου κρατά συντροφιά όταν ο έξω κόσμος σκοτεινιάζει επικίνδυνα. Και σε τρομάζει. Γιατί ακόμη και η Βασίλισσα άκουσε τον άνεργο που έκανε διάρρηξη στο Παλάτι για να της πει τον πόνο του.
90
Απόστολος Κίτσος
MOVE IT
2020-12-16
Το εθιστικό με την σειρά του Μόργκαν, είναι ότι παρουσιάζει μια βασιλική οικογένεια «αληθινή», «πραγματική» και οικεία, καθόλου απόμακρη και αψεγάδιαστη, με πάθη, σφάλματα, προβλήματα, αλλά και έντονο αίσθημα αυτοπροστασίας, όπως συμβαίνει σε κάθε οικογένεια δηλαδή.
80
Γιώργος Αρχόντας
Skra punk
2020-12-04
Τη διαφορά εδώ για μένα την έκανε η ερμηνεία της Τζίλιαν Άντερσον ως Μάργκαρετ Θάτσερ. Ένας ρόλος εξαιρετικά δύσκολος, καθώς πανεύκολα μπορεί να γλιστρήσει σε μια άκοπη καρικατούρα, αρκεί να διαλέξει κανείς στα τυφλά κάποια από τα πολλά χούγια της μακαρίτισσας και να τα ξεχειλώσει μέχρι αηδίας.
80
Λήδα Γαλανού
FLIX
Αυτά μοιάζει να είναι τα αληθινά '80ς, με την αυθεντική αισθητική τους, αλλά και την αυθεντικά σκοτεινή πλευρά τους, εκείνη που δεν φαινόταν όσο συνέβαινε, αλλά πόσο σίγουροι είμαστε ότι υπήρξε, όπως ξεδιπλώνεται πάνω στις μπροκάρ ταπετσαρίες του «The Crown». Συναρπαστικό.
80
Λίνα Ρόκου
POPAGANDA
2020-12-06
Στην τέταρτη σεζόν είναι οι σιωπές, που λένε τα πιο ουσιαστικά πράγματα για τις τύχες των ηρώων...
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
FLIX
2020-12-10
Ακόμα κι αν σε στιγμές δεν καταφέρνει να κρύψει συμπαθειες ή αντιπάθειες (όπως και η ίδια η Bασίλισσα, όπως βλέπουμε ιδιαίτερα σε αυτή τη σεζόν!) το «The Crown» παραμένει μια εντυπωσιακή άσκηση ισορροπίας φτιαγμένη με μια εντυπωσιακή επίδειξη τεχνικής, και δομικού και κατασκευαστικού ελέγχου πάνω στο μέσο.
80
Γεράκου Γιώτα, Στελίνα Θεοδοσοπούλου 
IGN Greece
2020-12-08
Έχει δράματα παραμυθένια και καταραμένα, αίμα, πόνο, ψυχολογικά και οικογενειακά βάρη που σε καθηλώνουν, χαρακτήρες αληθινούς.
80
Αγγελική Καρυστινού
BOVARY
2020-12-12
Κυρίως όμως αυτή η τέταρτη σεζόν είναι πιο πολιτική από ποτέ -μεταφερόμαστε άλλωστε στη νευραλγική για το Ηνωμένο Βασίλειο δεκαετία του ΄80- και τολμάει να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια της μοναρχίας, αποκαλύπτοντας όχι μόνο την αναλγησία των πρωτόκολλων αλλά και τον πραγματικό ρόλο ενός θεσμού που η συντήρησή του κοστίζει εκατομμύρια.
60
Ανδρέας Κύρκος
Avopolis Music Network
2020-12-02
Στο The Crown ο ιδεαλισμός έχει κάτσει στη γωνία και οι θεμελιώδεις έννοιες είναι αξιωματικές (εργατική τάξη, δημοκρατικοί θεσμοί, φιλελεύθερη πολιτική). Δεν είναι εκεί όμως το πρόβλημα, αλλά στο ότι η αναπαράσταση μιας ταραγμένης εποχής μετουσιώνεται εδώ σε σκόρπια συναισθηματικά διλήμματα της στιγμής, από άγνοια ή από αφέλεια ή από εσφαλμένη πληροφόρηση ή από καλές προθέσεις. Τα κοστούμια, πάντως, είναι χάρμα οφθαλμών.