Ο Μυστικός Κήπος(2020)
(The Secret Garden) | Πρώτη προβολή: 22-10-2020

67
Βαλεντίνος Κατανοΐου
2020-10-20
Μία οικογενειακή ταινία που θα απολαύσουν τα παιδιά και θα κάνει τους ενήλικες να ξεχαστούν για μία στιγμή, αλλά δεν θα μείνει μαζί τους για πολύ.
60
Κώστας Ζαλίγκας
Αισιόδοξα και ελπιδοφόρα μηνύματα ακτινοβολεί αυτή η ταινία που απευθύνεται πρωτίστως στα παιδιά.
60
Οδυσσέας Αλάμπρας
Το έργο είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφική νουβέλα της Φράνσις Χόντσον Μπάρνετ που γράφτηκε το 1911 και ζωντανεύει με υποδειγματική φαντασία το παιδικά όνειρα και κυρίως την ανάγκη των παιδιών όχι μόνο για αγάπη αλλά και για αυθεντικές περιπέτειες ακόμη και αν αυτές βρίσκονται μόνο στο μυαλό τους.
60
Λήδα Γαλανού
2020-10-18
Παραμένει... γλυκό και λουλουδάτο, όσο και απογοητευτικό, δεδομένων των δυνατοτήτων του βιβλίου, αλλά και της σημερινής εποχής που προσφέρεται για συνταγές επούλωσης.
50
Αλέξανδρος Κυριαζής
2020-10-14
Οι μικρότερες ηλικίες θα εκτιμήσουν τα πολύχρωμα cgi, χωρίς φυσικά αυτά να μπορούν να γεμίσουν το κενό, με τον τηλεοπτικό σκηνοθέτη Marc Munden να μοιάζει πως πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο νέος Μυστικός Κήπος μπορεί να είναι λίγο πιο φανταχτερός αλλά έχει χάσει, όχι ολοκληρωτικά αλλά σε μεγάλο βαθμό τη μαγεία του.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Η καλοπροαίρετη αυτή ταινία ακολουθεί κατά γράμμα το βιβλίο στο οποίο στηρίζεται κάνοντας μια «γεμάτη» βουτιά στην παιδική φαντασία, στον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται οι ανήλικοι, ο οποίος τρόπος, πολλές φορές, είναι εντυπωσιακά πιο ώριμος από εκείνον των ενηλίκων.
50
Χρήστος Μπακατσέλος
2020-10-12
Το αγαπημένο βιβλίο της Φράνσις Χότζσον Μπερνέτ σε μια ακόμη κινηματογραφική μεταφορά που, όμως, προσφέρει ελάχιστες δόσεις μαγείας.
50
Με προσθήκες στο καστ των ογκόλιθων του βρετανικού σινεμά, Julie Walters και Colin Firth, το πασίγνωστο παραμύθι ξετυλίγεται με αξιοπρέπεια στο εκράν, ανεβάζοντας σταδιακά εντάσεις και πείθοντας, τελικά, ως μια ακόμη καλοσχεδιασμένης οργάνωσης και εκτέλεσης φιλμική απόπειρα. Όπως ακριβώς προσεγμένη την περιμέναμε, όμως. Τίποτα περισσότερο.
50
Τάσος Ντερτιλής
Αξιοπρεπές, αφηγηματικά στρωτό και μάλλον προβλέψιμο, θα μπορούσε να εκμεταλλευθεί περισσότερο τις ερμηνευτικές ικανότητες ενός Κόλιν Φερθ και κυρίως μιας πάντα αξιόπιστης Τζούλι Γουόλτερς.
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2020-10-16
Μπορεί να μην πρωτοτυπεί, είναι όμως εξαιρετική στο είδος της και σαν ταινία βλέπεται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους, χάρη στη μικρή Ντίξι Εγκεριξ και τους άλλους δύο μικρούς πρωταγωνιστές της, χωρίς να παραβλέπουμε τον όλο σχεδιασμό της παραγωγής, τη φωτογραφία, το μουσικό σκορ και τα ειδικά εφέ.
40
Χρήστος Μήτσης
Ακόμα μία αδιάφορη μεταφορά του γνωστού εφηβικού μυθιστορήματος της Φράνσις Χόντσον Μπάρνετ, η οποία προσπαθεί να τονίσει το γοτθικό και μαγικό στοιχείο μιας διδακτικής ιστορίας ενηλικίωσης.
40
Αγγελική Καρυστινού
Το διάσημο βιβλίο φαντασίας της Μπάρνετ έχει μια αλληγορική διάσταση και ένα κρυφό μήνυμα για το τι σημαίνει να είναι κανείς διαφορετικός, που στην καλαίσθητη πλην όμως εικονογραφική εκδοχή του Μάντεν δεν αναπτύσσεται σε βάθος.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Δεν πρωτοτυπεί ακριβώς στην πλοκή του – ένα τραγικό συμβάν προς το τέλος του φιλμ θα δοκιμάσει την αγάπη και κυρίως τις αντοχές στις σχέσεις των ηρώων – αλλά καταφέρνει να προσφέρει ένα συγκρατημένο και τρυφερό συνδυασμό παιδικής περιπέτειας και δράματος.
40
Σταύρος Γανωτής
2020-10-06
Μη χάσετε την ευκαιρία να πάρετε τα μικρά σας και να μπείτε σε αυτό τον μαγικό κήπο, έστω κι αν εσείς προσωπικά μπορεί να εξαχθείτε ίδιος από αυτόν μετά τη βόλτα ανάμεσα στις ομορφιές του.
40
Νίκος Δρίβας
2020-10-08
Το The Secret είχε πολλές προδιαγραφές και ένα ενδιαφέρον θέμα, είχε δυνατότητες για ακόμα περισσότερα πράγματα, αλλά καταφέρνει να απογοητεύσει και να δώσει μια ταινία που ξεχνάς μέσα σε λίγα λεπτά.
40
Τάσος Μελεμενίδης
2020-10-10
Προσεγμένη στην εικόνα χωρίς να παραδίδεται ολοκληρωτικά στα CGI, αλλά φτωχή σε περιεχόμενο και προεκτάσεις μεταφορά του γνωστού βιβλίου της Φράνσις Χόγκσον Μπέρνετ.
40
Μαίρη Βανδώρου
2020-10-04
Τα παιδιά πολύ πιθανόν να την ευχαριστηθούν, αλλά οι ενήλικες βρείτε κάτι άλλο να κάνετε όση ώρα τα παιδιά είναι απασχολημένα να παρακολουθούν την ταινία.
30
Move It
Η προσέγγιση του Marc Munden κινείται στα πλαίσια του προβλεπόμενου και του ασφαλούς.
30
Παναγιώτης Μήτσικας
Μία κάπως άψυχη, άνευρη μεταφορά για τη νέα εποχή, ενός μυθιστορήματος που αξίζει να ζήσετε στην καλύτερή του κινηματογραφική εκδοχή, αναζητώντας το ομώνυμο φιλμ του 1993.
20
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-02
Άνευρο και δίχως μαγεία, κυλάει με ρυθμούς που δύσκολα θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των νεότερων θεατών στους οποίους απευθύνεται.