Η Εκλεκτή(2020)
(Antebellum) | Πρώτη προβολή: 15-10-2020

80
nikos fekkas
Έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα μέσα απ'την οποία προσπαθεί να περάσει τα μηνύματα της και η πλοκή καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο με το μυστήριο και τις ανατροπές της παρά το γεγονός πως στη μέση περίπου κάνει μια μικρή κοιλιά!
60
Νίκος Τσαγκαράκης
Δε μπορώ ν' αποκαλύψω περισσότερα για να μη χαλάσω τις εκπλήξεις που επιφυλάσσουν η ευρηματική δομή, η ευφάνταστη σκηνοθεσία κι οι πρόσφορες ανατροπές, με τις οποίες, σε συνδυασμό με τις πολύ δυναμικές ερμηνείες, αποδίδεται το προφανές κοινωνικοπολιτικό σχόλιο για τον φυλετικό ρατσισμό στις σημερινές Η.Π.Α., τόσο μάλιστα, ώστε να ξενίζει η αναληθοφάνεια που χαρακτηρίζει την κλιμάκωση της πλοκής.
60
horrormovies.gr
Πρωτότυπο και απρόβλεπτο φιλμ δραματικού τρόμου αλλά και κάπως δυσκολοχώνευτο σαν σύνολο.
50
zerVo
2020-10-20
Ανοίγοντας και μόνο, με την μπρουτάλ μέθοδο που επιθυμεί, την κουβέντα πάνω στην διάδραση του εμφυλιακού 1800 πάνω στο 2020, το σοκαριστικό Antebellum κρίνεται ως μια αξιοπρεπής εθνική μελέτη, που αποτελεί κλωνάρι των βάσεων που θέσπισε το Τρέξε και το Us.
50
Βαλεντίνος Κατανοΐου
Το "Antebellum" παραμένει σε όλη τη διάρκειά του μία μικρή και περιορισμένη ιστορία που θέλει με όλο της το είναι να περάσει ένα μήνυμα για τον ρατσισμό, τόσο του παρελθόντος όσο και του σήμερα, αλλά η μέτρια εκτέλεση σε όλους τους τομείς απλά δεν του το επιτρέπει.
40
Δημήτρης Δανίκας
Ασε καλύτερα
40
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Εν τέλει το «Antebellum αποκτά την μορφή ταινίας εκδίκησης αλλά κι αυτό ακόμα γίνεται με μια αίσθηση προχειρότητας, λες και επειδή ήρθε η ώρα του τέλους, άντε να το τελειώνουμε όπως να' ναι!
40
Τάσος Ντερτιλής
Συνδυασμός ταινίας εποχής και ανατριχιαστικού θρίλερ που θα ήθελε να είναι το φετινό «Τρέξε» αλλά δεν...
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2020-10-18
Πέρα από την ιδέα και το σενάριο της πάντως, είναι μια πολύ αξιοπρεπής παραγωγή και όσοι αποδεχθούν με περισσή ευκολία τις κινηματογραφικές της συμβάσεις, θα περάσουν καταπληκτικά.
40
Λήδα Γαλανού
2020-10-16
Το αποτέλεσμα είναι πιο επιτηδευμένα πολύπλοκο απ' όσο μπορεί να στηρίξει η ιστορία τους, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της Μονέ σ' έναν από τους λίγους πρωταγωνιστικούς ρόλους της.
40
Σταύρος Γανωτής
2020-10-14
Εκμεταλλευόμενοι λειτουργικά την εμπειρία τους από τα μουσικά βίντεο, κάτι που συνήθως δεν μετουσιώνεται με θετικό τρόπο, οι Gerard Bush, Christopher Renz λένε το καλημέρα στον κινηματογράφο... παρότι μάλλον βαρέθηκαν να κάψουν φαιά ουσία πάνω στο σενάριο. Κι όταν βαριέσαι να γράψεις κάτι, είναι φυσιολογικό να παίρνεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου.
30
Μανώλης Κρανάκης
2020-10-08
Φιλόδοξη ιδέα με άστοχη εκτέλεση, μια ταινία τρόμου με μήνυμα, διδακτική και απλοϊκή παρά τη φαινομενικά περίτεχνη κατασκευή της.
30
Αγγελική Καρυστινού
Η σεναριακή ιδέα μπορεί να είναι ιντριγκαδόρικη, όμως τελικά οι σεναριογράφοι θυσιάζουν στον βωμό της πρωτοτυπίας και της έκπληξης το βασικό θέμα της ταινίας -να συσχετίσουν δηλαδή δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους που έχουν πολλά κοινά- καταλήγοντας σε ένα τραβηγμένο από τα μαλλιά φινάλε.
30
Χάρης Αναγνωστάκης
Με δυο κουβέντες: τρεις ταινίες σε μία και μια χαμένη ευκαιρία για κάτι διαφορετικό στο χώρο του τρόμου (αλλά ούτε ακριβώς φιλμ τρόμου είναι), αφού ξεκινάει ενθαρρυντικά, πλατειάζει επικίνδυνα, χρησιμοποιεί κοινότυπα αντιρατσιστικά σλόγκαν και στο τέλος χάνει τα αυγά και τα καλάθια.
30
Νεκτάριος Σάκκας
2020-10-10
Οι φιλόδοξες προθέσεις των συντελεστών της «Εκλεκτής» θα είχαν εντελώς διαφορετική τύχη αν είχαν επινοήσει μια πιο συνεκτική προσέγγιση στο κομμάτι της υλοποίησης.
30
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-06
Η ιστορία είναι κατασκευασμένη με έναν κούφιο τρόπο, γύρω από την κυριολεκτική αποτύπωση μιας αλληγορίας που τελικά φτηναίνει τα πάντα γύρω της.
30
Χρήστος Μήτσης
2020-10-12
Διδακτικό, σχηματικό ως κατασκευή και με τραβηγμένη από τα μαλλιά σεναριακή ιδέα - «σοκαριστική ανατροπή».
20
Γιάννης Βασιλείου
2020-10-04
Λίγα πράγματα θα μπορούσε να φτιάξει, από τη στιγμή που η τρίτη πράξη εξαντλείται σε ένα ρεβανσιστικό υγρό όνειρο, ολοκληρώνοντας φωνακλάδικα και άτσαλα μια ιδιαίτερα πολωτική και τονικά ανισόρροπη δημιουργία, στην οποία η μόνη σταθερά από την αρχή ως το τέλος είναι η απουσία λεπτότητας και γούστου.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2020-10-02
Φεμινιστική agenda meets αντιρατσιστική agenda... για αρχάριους! Κακό χωρίς να είναι «campy», άρα... σκέτη βασανιστική εμπειρία.
10
Απόστολος Κίτσος
Τραγικό αντιρατσιστικό δράμα που επιχειρεί ξεδιάντροπα να αντιγράψει την συλλογιστική του "Get Out", προσπάθεια που δεν εκπλήσσει καθώς μιλάμε σχεδόν για την ίδια ομάδα παραγωγής. Δεν αγγίζει όμως ούτε καν το προ μηνών "The hunt" που ίσως πλησιάζει στην πρωτογενή του θεματική.