Έκρηξη Θυμού(2020)
(Unhinged) | Πρώτη προβολή: 15-10-2020

70
Στέλλα Παπασαραφιανού
Ένα φιλμ που σπιντάρει γερά, με την ένταση κάθε τόσο να σκαρφαλώνει και αυτή ψηλά στο κοντέρ, και με την σκέψη για το τι πρόκληση σου επιφυλάσσει ο δρόμος ή η επόμενη στροφή, να σε κρατάει σε πλήρη εγρήγορση, ευελπιστώντας την ίδια στιγμή να μην συμβεί να συναντήσεις ούτε τυχαία κάποιον σαν τον τύπο που ενσαρκώνει ο Russell Crowe.
70
nikos fekkas
Διασκεδαστικό road thriller που σε κρατάει σε διαρκή ένταση και αγωνία και δεν κουράζει στιγμή!
62
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2020-10-20
Γυρισμένο σε γρήγορους ρυθμούς και με καλό groove και αίσθηση αγωνίας, το Unhinged είναι μεν ταινία που βλέπεται ευχάριστα, διαθέτει ωστόσο κάποιες χτυπητές αδυναμίες, όπως το προβλέψιμο σχηματικό φινάλε.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-10-18
Η «Έκρηξη θυμού» περιέχει κάποιες σκηνές ακραίας βίας, έχει αμείωτη δράση και σασπένς και διαθέτει μια γενικότερη αιχμηρή προβληματική γύρω από τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες ενός συστήματος που μοιάζει να έχει φτάσει στα όρια του.
56
Αγγελική Αντωνίου
Το Unhinged (Έκρηξη Θυμού) του Derrick Borte είναι ένα έντονο, βίαιο και συμπαγές θρίλερ παρά τα συνήθη κλισέ που ακολουθεί.
50
Νίκος Τσαγκαράκης
Θρίλερ αγωνίας μ' έναν ασταμάτητο, θηριώδη Κρόου στον πιο τρομακτικό ρόλο της καριέρας του. Στη δική του σαρωτική παρουσία οφείλεται κυρίως η αγωνία που δημιουργεί η ταινία, που στην απολύτως τελευταία σκηνή μοιάζει να υπονομεύει τον δυναμισμό τον οποίο στο μεταξύ έχει προσδώσει στην ηρωίδα.
50
Τάσος Ντερτιλής
Ένα εκρηκτικό, αγχωτικό θρίλερ καταδίωξης με απόλυτο κυρίαρχο τον Ράσελ Κρόου στο ρόλο ενός διαταραγμένου οδηγού.
50
Σε καμία περίπτωση όμως το Unhinged δεν θα μείνει αξέχαστο σε όποιον το παρακολουθήσει, ακόμη κι αν οι πράξεις εχθρότητας είναι τόσο ωμές και κτηνώδεις, σε βαθμό που να εντυπώνονται στην μνήμη. Το παζλ της κοινωνικής μελέτης, με απαρχή το ίντρο του σοσιολογικού χάους, δεν ολοκληρώνεται απόλυτα, καθώς στην πορεία κάπου το πράγμα προσωποποιείται και αποφεύγεται η γενίκευση.
50
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Ο Γερμανός σκηνοθέτης ΝΤΕΡΙΚ ΜΠΟΡΤΕ, που το ανέλαβε, δείχνει καλά διαβασμένος αφενός πάνω στο είδος αφετέρου και στο να ξέρεις που επικεντρώνεις και φυσικά τι κάνεις όταν αναλαμβάνεις να σκηνοθετήσεις τον Ράσελ Κρόου σε αυτό το συγκεκριμένο σχέδιο: Πρέπει να δουλέψεις όλο το έργο πάνω του, να τον αφήσεις να παίξει με τη φυσικότητα του, την απειλή που είναι και το ζητούμενο.
50
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
Το Unhinged δεν είναι μια καλή ταινία. Ίσως είναι μια καλή κακή ταινία. Ανάλογα πώς θα το δει κανείς. Εγώ πέρασα καλά, δεν έχω παράπονο. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές, πάντα προτιμώ μια ενδιαφέρουσα κακή ταινία από μια μετρίως ικανοποιητική.
40
Λήδα Γαλανού
2020-10-16
Σκηνοθετημένο αρχικά με ένταση αλλά μ' ένα, σταδιακά, όλο και πιο τραβηγμένο από τα μαλλιά σενάριο, το φιλμ που θα μείνει στην Ιστορία ως το πρώτο που βγήκε σε αμερικανικές αίθουσες μετά το lockdown, δεν έχει και πολλά άλλα προτερήματα, εκτός από τον ογκόλιθο Ράσελ Κρόου που, ακόμα και σ' ένα θρίλερ της σειράς, δίνει ερμηνεία.
40
Ηλίας Φραγκούλης
Πειστικό και ελαφρώς... καταπιεστικό ψυχολογικά θρίλερ, άρα και λειτουργικό, αν και όχι μεγάλων προσδοκιών, το «Έκρηξη Θυμού» είναι ένα ενήλικο φιλμ «φυγής» που ψυχαγωγεί σε ικανοποιητικό βαθμό.
40
Νίκος Δρίβας
Τα κλισέ δίνουν και παίρνουν με αποτέλεσμα το Unhinged να μην κάνει το βήμα παραπάνω, στερώντας κάτι αξιοσημείωτο ή στην τελική κάτι διασκεδαστικό, μιας και μπορεί μεν να βλέπεται ευχάριστα, αλλά το δεύτερο μέρος είναι γεμάτο λάθη και άθελα αστείες σκηνές.
40
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
Το έργο στην σκηνοθετική του διαδρομή δεν έχει βλάβες και ελαττώματα, απλά το σενάριο είναι πυροτέχνημα και έωλο, που ούτε η τρελόφατσα του Ράσελ Κρόου το σώζει (από τον «Νώε» έχει ο Κρόου να κρατήσει μόνος ταινία στους ώμους του), ούτε η ρέπλικα της Αλίσια Βικάντερ, που ονομάζεται Κάρελ Πιστόριους προσφέρει την σπιρτάδα που χρειάζεται.
40
Αγγελική Καρυστινού
Τελικά φαίνεται πως ενδιαφέρεται περισσότερο να στήσει καλά χορογραφημένες σκηνές καταδίωξης, παρά να φωτίσει τις διαστάσεις που του προσφέρει το σενάριο, οπότε η μετρημένη και εσωτερική ερμηνεία του Ράσελ Κρόου, που μάλιστα για τις ανάγκες του ρόλου έχει πάρει αρκετά κιλά, ποδοπατείται στην άσφαλτο.
30
Move It
Είναι τόσο απλοϊκό όσο φαίνεται, διδακτικό μέχρι κεραίας, θα μπορούσε να καταλήξει και εξωφρενικά βαρετό, το σώζει όμως ο Ράσελ Κρόου που μπορεί να σε κάνει να φοβηθείς απαγγέλοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά και το εντυπωσιακό μοντάζ στις σκηνές καταδίωξης στην άσφαλτο από την ομάδα του "Ford vs Ferrari".
30
nicolas1810
Αυτοκινητικές κόντρες, ένα σχόλιο για την αποξένωση του σημερινού ανθρώπου, καλός πρωταγωνιστής - άχρωμη πρωταγωνίστρια, μπι μουβιά με τρελές υπερβολές, ολίγον φτηνιάρικη ως παραγωγή...
30
Τάσος Μελεμενίδης
2020-10-12
Ένας μαινόμενος Ράσελ Κρόου προσπαθεί να δώσει υπόσταση σε έναν εντελώς χάρτινο χαρακτήρα που θεωρητικά αντιπροσωπεύει όλη την καθημερινή οργή στις μεγαλουπόλεις, την τάση στην αυξανόμενη αστική αγένεια.
30
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-10-14
Δεν θυμάμαι να έχω δει τα τελευταία χρόνια μια ταινία με τόσο απελπισμένους και βίαιους στις αντιδράσεις τους χαρακτήρες και δεν νομίζω ότι η εμπειρία της παρακολούθησης αυτής της ταινίας μου πρόσφερε πολλά – πέρα από το γεγονός ότι επιβεβαιώνει πως ο Ρ. Κρόου είναι πλέον τόσο αντιπαθής ως παρουσία που θα έλεγα ότι έχει γίνει λόγος αποφυγής μιας ταινίας, όχι έλξης.
30
Πάρις Μνηματίδης
Παρόλο που σε ψυχαγωγικό επίπεδο η «Έκρηξη Θυμού» λειτουργεί κάπως, έστω εντός των περιορισμένων πλαισίων της, ταυτόχρονα δεν διαθέτει σχεδόν τίποτα που να τη διαφοροποιεί από ένα ακόμη αναλώσιμο θρίλερ με έναν «ψυχάκια» κακό πίσω από το τιμόνι (κυριολεκτικά και μεταφορικά).
20
Δημήτρης Δανίκας
2020-10-08
Πορνογραφία τρόμου
20
Χρήστος Μήτσης
2020-10-10
Θυμωμένο από το πρώτο του πλάνο θρίλερ, το οποίο συντηρεί την ένταση με μια σειρά αναληθοφανών υπερβολών που δεν αργούν να το εκτροχιάσουν στην αυτοπαρωδία.
20
Πόλυ Λυκούργου
2020-10-06
Ο οδηγός μπροστά σας μπορεί να είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος. Η ταινία μπροστά σας, σίγουρα είναι.
20
Μάρα Θεοδωροπούλου
Την περισσότερη ώρα, η αγωνία και τα ολοένα και πιο αρρωστημένα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται από έναν Κρόου που γρυλίζει και αγριοκοιτάει οι μιας χρήσης χαρακτήρες εξυπηρετούν το σκοπό της ένοχης ευχαρίστησης, αλλά όσο η δράση χαμηλώνει ταχύτητα αρχίζει να γίνεται πιο εμφανής η ασχήμια στις παρυφές της.
20
Χάρης Αναγνωστάκης
Από τις χειρότερες επιλογές του Ράσελ Κρόου, είναι αυτό δω το θρίλερ που ξεκινά στραβά και εξελίσσεται ακόμη χειρότερα, έχοντας ως πρόσχημα για το στόρι ένα γιγαντιαίο πρόβλημα, αυτό της γενικευμένης βίας, που κατακλύζει πλέον την Αμερική.
20
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-02
Κλασικού τύπου road rage δίχως την παραμικρή ενδιαφέρουσα πτυχή ή οπτική. (Ή χιούμορ!)
20
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-10-04
Η Έκρηξη Θυμού είναι τα Σαγόνια του Καρχαρία με αυτοκίνητα. Τον ρόλο του εποχούμενου κήτους αναλαμβάνει ο Ράσελ Κρόου, ο οποίος εξαπολύει τη μανία του από την πρώτη σκηνή, σκοτώνοντας την πρώην και λαμπαδιάζοντας το σπίτι.
20
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Αν και κάποιος θα μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια στις υπερβολές που χαρακτηρίζουν το είδος και πιθανόν και να διασκεδάσει μαζί τους, οι torture porn σκηνές που ακολουθούν, με τον Ράσελ Κρόου σε ένα ρόλο σχιζοφρενούς δολοφόνου που δικαιωματικά θα έπρεπε να είχε δοθεί στον Nίκολας Kέιτζ (lol), καταστρέφουν την όποια απόλαυση θα μπορούσε να αντλήσει κανείς από μια τέτοια ταινία.