Γιάκαρι: Η Ταινία(2020)
(Yakari, Le FIlm) | Πρώτη προβολή: 15-10-2020

80
Άγγελος Πολύδωρος
2020-10-20
Πολύ καλό. Βλέπεται ευχάριστα από όλη την οικογένεια.
70
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2020-10-18
Ο κινηματογραφικός Γιάκαρι είναι πραγματικά μια πανέμορφη, τρυφερή ιστορία φιλίας ανάμεσα στον μικρό Σιού και το ελεύθερο άτι Μάστανγκ, τον «Μικρό Κεραυνό», ένα ταξίδι στην άγρια φύση και τα σκληρά στοιχεία της (η σκηνή του ανεμοστρόβιλου είναι καταπληκτική), αλλά και στις υπέροχες χρωματικές των: Γκένκελ και Τζιακομέτι, που οι μικροί θεατές θα απολαύσουν με την ψυχή τους.
60
Τάσος Μελεμενίδης
Παλιάς κοπής ιστορία ενηλικίωσης, γυρισμένης με παραδοσιακό σκίτσο που αναμένεται να ξυπνήσει μνήμες παιδικών προγραμμάτων από το παρελθόν στους μεγαλύτερους, διατηρώντας όμως έναν εξαιρετικά επίκαιρο εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά.
60
Μαίρη Βανδώρου
2020-10-16
Ένα κινούμενο σχέδιο, που μιλάει για το σεβασμό στη φύση και στα ζώα. Αποφεύγει την υπερβολή τρισδιάστατης απεικόνισης που ενθουσιάζει τόσο μικρούς και μεγάλους θεατές και πάλι καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα μιας και η μυθοπλασία οφείλει να βασίζεται πρωτίστως σε ένα καλό στόρι.
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Ο Τζιακομετί αφηγείται με απλότητα την ιστορία του, ένα είδος γουέστερν που σέβεται τη φύση και τα πρόσωπα, με ωραία σκίτσα, που αντλούν από το χώρο των κόμικς, προσφέροντας μια όμορφη ταινία που θα απολαύσουν οι μικροί ιδιαίτερα θεατές.
50
Χάρης Αναγνωστάκης
Μία τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και φιλίας σε κινούμενα σχέδια, που αποφεύγει τα εύκολα αστεία και τις σάχλες, αλλά με απλότητα, που μερικές φορές γίνεται απλοϊκότητα, επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις και τη σχέση ανθρώπου- φύσης.
50
Ειρήνη Δρίβα
2020-10-12
Οι χαρακτήρες είναι απλοί, η φωτογραφία ήρεμη με φανταστικά τοπία και τα συναισθήματα της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης και του αλτρουισμού να ξεχωρίζουν. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για τους μικρούς μας σινεφίλ;
50
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2020-10-14
Πρόκειται για μια όμορφη και παλιομοδίτικη για το σημερινό κοινό των animated ταινιών, δημιουργία που καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγαλύτερων με μια χιλιοειπωμένη, απλή, αλλά καθόλου απλοϊκή ιστορία ενηλικίωσης.
50
Τάσος Ντερτιλής
Υποδειγματικό παιδικό animation, κινηματογραφική προσαρμογή δημοφιλούς Γαλλικής τηλεοπτικής σειράς.
40
Λήδα Γαλανού
2020-10-06
Βελγικό animation και μία από κάθε άποψη παραδοσιακή, τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης και φιλίας.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-10-10
Οι αξίες της φιλίας, της γενναιότητας και της οικολογίας συντροφεύουν προβλέψιμα μια «ανήλικη», κλασικού σκίτσου περιπέτεια ενηλικίωσης. Προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
40
Σταύρος Γανωτής
2020-10-08
Καθόλου κακό! Το φιλμ των Genkel, Giacometti μάς ταξιδεύει στο γαλλικό παραδοσιακό σχέδιο που είχαμε συνηθίσει από παλιότερες δεκαετίες, «επιχρυσώνοντας» το όμως με ψηφιακή ανάλυση.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-10-04
Το «Γιάκαρι, η ταινία» με το καλοφτιαγμένο σχέδιο και την απέριττη παιδικότητα – χωρίς εκπλήξεις πάντως το σενάριο- θα το χαρούν περισσότερο οι πιτσιρικάδες θεατές.
30
Δημήτρης Δανίκας
Φιλοζωικό
30
Νίκος Παλάτος
2020-10-02
Εάν είσαι μέχρι οκτώ ετών, ό,τι και να γράφω στο κείμενο από πάνω, ωραίος θα σου φανεί ο μικρούλης Γιάκαρι και οι «καουμπόικες» περιπέτειές του. Εάν είσαι ο γονιός του οκτάχρονου, μάλλον θα κοιτάς από νωρίς το ρολόι σου.