Όταν Ανθίζει η Νιότη(2020)
(Gli Αnni più Belli / The Best Years) | Πρώτη προβολή: 16-07-2020

70
Ηλίας Φραγκούλης
2020-07-20
Σινεμά χαρακτήρων, ιστοριών βγαλμένων από τη ζωή, με το σπάσιμο του «τέταρτου τοίχου» στην αφήγηση να προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τους θεατές και να τους κάνει συμμέτοχους σε καταστάσεις και ψυχοσυνθέσεις της (τόσο κοντινής και σ' εμάς, γενικά) γείτονος.
70
Τάσος Μελεμενίδης
2020-07-18
Η ταινία είναι μια απόδειξη πως οι εποχές και οι γενιές δεν καθορίζονται μόνο από τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, τις μόδες και την αισθητική τους αλλά και από την πορεία των ανώνυμων ηρώων που τις έζησαν σε παρέες, με παθιασμένους έρωτες ή και μόνοι, στους οποίους ο χρόνος χαρίζει έναν τεράστιο όγκο διηγήσεων που αξίζουν περισσότερο και από μάθημα Ιστορίας.
60
Κώστας Ζαλίγκας
Παρά τις διακυμάνσεις στην αφήγηση, η ταινία έχει καρδιά και καταφέρνει να αποτυπώσει ευκρινώς και επαρκέστατα τον κύκλο της ζωής και όλα όσα αυτός περικλείει.
60
Τάσος Ντερτιλής
Υψηλής ενέργειας μελόδραμα, καλοφτιαγμένο, σφιχτοδεμένο και προσεγμένο στην τελευταία καλλιτεχνική λεπτομέρεια απόδοσης των εποχών που αλλάζουν όσο κυλά ο φιλμικός χρόνος και πλησιάζουμε στο αμήχανο παρόν και την ελπίδα για μια ζωή που συνεχίζεται κυκλικά.
60
Αχιλλέας Βασιλείου
Σκηνοθετική ακεραιότητα, όμορφη φωτογραφία, αποτελεσματικό μοντάζ στα τεχνικά μέρη αλλά και μία αίσθηση πως κάπου το έχουμε ξαναδεί.
60
Λήδα Γαλανού
2020-07-14
Ο κύκλος της ζωής αλά ιταλικά, με τα κλισέ, την ομορφιά και το πάθος του Γκαμπριέλε Μουτσίνο.
60
Παναγιώτης Πυλαρινός
2020-07-16
Παρά τα -λίγα είναι η αλήθεια- λαθάκια (ουρίτσες, κάποιες σκηνές λίγο τραβηγμένες) σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κάτι για όλους. Και δεν πρόκειται για ένα απλά κινηματογραφικό και νοσταλγικό μήνυμα, αλλά για το μήνυμα που "υποστηρίζει" από την αρχή η τελευταία προσπάθεια του Gabriele Muccino. Η φιλία.
50
Αλέξανδρος Κυριαζής
Και μόνο που οι 2+ ώρες του Gli Anni Più Belli πέρασαν νεράκι, δε μπορώ να βάλω στη ταινία αρνητικό πρόσημο, όμως πέραν τούτου, δυστυχώς δεν λειτουργεί τίποτα.
50
zerVo
2020-07-10
Η τετραπλή ανθρώπινη ιστορία που αφηγείται είναι όμως ικανοποιητικά σχεδιασμένη και με γνώση του αντικειμένου εκτελεσμένη. Οδηγώντας, πολύ φυσικά, όπως και στα προαναφερόμενα πονήματα του, στην τελική ρομαντικά βουρκωμένης θωριάς έξαρση του χάπι εντ.
50
Μαίρη Βανδώρου
Μια νοσταλγική ταινία για τη νιότη που έρχεται η ώρα που αναπολούμε ακόμη και τις δύσκολες στιγμές της , μιας και κρύβουν μια γλυκύτητα ακόμη και αν κάποτε μας πόνεσαν. Με αστείες σκηνές σε βαθμό που ο θεατής μπορεί να αναρωτηθεί αν σκοπός των σεναριογράφων ήταν να φτιάξουν παρωδία, όμως οι ηθοποιοί υποστηρίζουν τους ρόλους τους και σώζουν την κατάσταση.
50
Γιάννης Βασιλείου
2020-07-12
Η ιστορία μιας τετραμελούς παρέας από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα σε ένα αφηγηματικά αλάνθαστο, αμφίβολων κατά περίσταση αισθητικών και σεναριακών επιλογών, μα αναμφίβολα ψυχαγωγικό δείγμα λαϊκού σινεμά.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Αυτό που μένει στο τέλος είναι μια ευπρεπής παραγωγή, με εξαιρετικούς ηθοποιούς, αλλά χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις ή αντίκτυπο, κι ας περνούν από μπροστά από τα μάτια μας (και από τα μάτια και τις ζωές των ηρώων της), κάποια γεγονότα, που σημάδεψαν και χαρακτήρισαν τις τέσσερις αυτές δεκαετίες.
40
Δημήτρης Δανίκας
2020-07-08
Πληκτικούτσικο
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2020-07-06
Τα πιο γνωστά επεισόδια του κύκλου της ζωής μέσα από χιλιοειδωμένα κλισέ αλλά και μια ευπρόσδεκτη συνέπεια που κάνει τη σκηνοθετική προσέγγιση του Μουτσίνο – καλογραμμένα οπωσδήποτε τα βασικά επεισόδια της ιστορίας- να ακροβατεί επιδέξια μεταξύ δράματος και κωμωδίας και να αναδεικνύει υποδειγματικά τις ερμηνείες.
30
Χρήστος Μήτσης
2020-07-04
Μπανάλ και μελωμένη συναισθηματικά saga για τις μεγάλες αλήθειες και τα μικρά μυστικά του απρόβλεπτου βίου μας.
30
Σπύρος Δούκας
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πως η θεματική προσέγγιση είναι επιφανειακή, από τη στιγμή που θυσιάζεται πλήρως ο ρεαλισμός για χάρη της αισθητικής, και συνεπώς το όλο εγχείρημα μοιάζει ξαναζεσταμένο και παλιομοδίτικο.
20
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-07-02
Το «μήνυμα» της σημασίας της ειλικρινούς φιλίας που θέλει να περάσει η ταινία είναι προφανές αλλά έχουμε δει την ανακρυστάλλωση του με πολύ καλύτερο τρόπο και σε πολύ καλύτερες ταινίες (όπως π.χ. η «Μεγάλη ανατριχίλα») στις οποίες η «Ανθή της νιότης» δεν έχει να προσθέσει πολλά.