Ο Ένοχος(2021)
(The Guilty) | Πρώτη προβολή: 01-10-2021

76
Αγγελική Αντωνίου
Cinefesto
Το The Guilty (Ο Ένοχος) του Antoine Fuqua είναι ένα σφιχτό, συναρπαστικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό θρίλερ.
70
Γεωργία Οικονόμου
news247.gr
2021-10-20
Η σκηνοθετική οπτική του Αντουάν Φουκουά αποδείχθηκε λειτουργική, καθώς κατάφερε και έστησε ένα πολύ δυνατό αστυνομικό θρίλερ. Η κάμερά του ζουμάρει στο πρόσωπο του Γκίλενχαλ και μεταδίδει την αγωνία του.
70
nikos fekkas
FEKKAS MOVIES
Παρότι αχρείαστο remake λοιπόν μιας και η πρωτότυπη ταινία είναι πρόσφατη και πολύ καλή, είναι εξίσου καλοφτιαγμένo για να μπορέσει να ικανοποιήσει όποιον τo δει πρώτo!
70
Μάνος Θηραίος
CINEMANO
Οπωσδήποτε, δεν μπορείς να αγνοήσεις την κλιμακούμενης έντασης και εσωτερικής κορύφωσης ερμηνεία του Τζέηκ Γκύλενχαλ καθώς κρατά μόνος του (κυριολεκτικά) την ταινία στο πρόσωπο και τη φωνή του, εγκλωβισμένος πίσω από ένα τηλέφωνο, προσπαθώντας να σώσει τη ζωή μια αθώας και να εξιλεωθεί ταυτόχρονα για τα κρίματα του παρελθόντος.
68
Σοφία Γιαννοπούλου
IGN Greece
2021-10-18
Το εύρημα των τηλεφωνικών αφηγήσεων που διατηρούν το μυστήριο και η δυνατή ερμηνεία του Jake Gyllenhaal θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας σε αρκετά υψηλά επίπεδα κατά τη διάρκεια του "The Guilty", αλλά το "βιαστικό" του τέλος μάλλον θα σας απογοητεύσει.
63
Κωνσταντίνος Κουμαράκης
Playsiders
Ενώ ο Jake Gyllenhaal είναι φοβερός στον ρόλο, τα υπόλοιπα χωλαίνουν είτε λίγο είτε πολύ με αποτέλεσμα η ταινία να αρκετά μέτρια και καλή απλά για να περάσει η ώρα. Ο Jake Gyllenhaal είναι βασικά αυτός που κρατάει κάπως ψηλά τον πήχη.
60
Ραφαήλ Αντωνιάδης
Mix Grill
Ακόμα και αν έχετε δει την πρωτότυπη ταινία, το "The Guilty" δεν θα καταχραστεί τον χρόνο σας!
60
Γιώργος Καρκαλέτσης
MAXMAG
Θα πρότεινα σε όσους δεν έχουν δει καμία από τις δύο ταινίες, να προτιμήσουν να δουν πρώτα το πρωτότυπο φιλμ (Den skyldige). Είναι περισσότερο αγχωτικό, ο πρωταγωνιστής (Jakob Cedergren) παίζει φοβερά και η ατμόσφαιρα είναι πιο ενδιαφέρουσα από αυτή του remake. Αυτά δεν αναιρούν ότι το remake παραμένει μία τίμια ταινία την οποία -μάλλον- θα εκτιμήσουν λίγο παραπάνω οι οπαδοί του Jake Gyllenhaal.
60
Στέλλα Παπασαραφιανού
Unboxholics.com
2021-10-08
Πρόκειται για ένα τίμιο κινηματογραφικό εγχείρημα που ωστόσο συνιστά καθαρή αντιγραφή του αυθεντικού φιλμ.
60
Νίκος Ρέντζος
Filmy.gr
2021-10-16
Είτε πας για ένα αστυνομικό δράμα είτε για ένα πιο αγωνιώδες φιλμ, ο Ένοχος έχει τα κατάλληλα υλικά και τα έχει σε καλές αναλογίες.
60
Ανδρέας Συμιακάκης
Gorilaki
2021-10-14
Κάθε ταινία που σέβεται τον εαυτό της δεν μπορεί να έχει προβλέψιμο σενάριο, χρειάζεται το στοιχείο της ανατροπής. Αυτό όμως πρέπει να στήνεται με τρόπο αρμονικό και να αιφνιδιάζει τον θεατή. Και αυτό συμβαίνει στην ταινία "Ο Ένοχος". Ο Jake Gyllenhaal είναι πολύ καλός στον ρόλο του.
60
Απόστολος Κίτσος
MOVE IT
2021-10-12
Αν δεν έχεις δει το αρχικό φιλμ, σίγουρα θα απορροφηθείς και θα σε συνεπάρει η εναλλαγή συναισθημάτων και καταστάσεων όσων συμβαίνουν στα 89 λεπτά της διάρκειάς του.
60
Άγγελος Πολύδωρος
myFILM.gr
2021-10-10
Είναι μια ταινία στυλ Χίτσκοκ και ο Φουκουά ακολουθεί τα χνάρια του Μέλερ, αλλά με λιγότερο νεύρο και άστοχο μοντάζ, το οποίο στη δανέζικη εκδοχή ήταν πιο κοφτό και πρόσθετε φοβερή αγωνία. Εν τούτοις, εάν δεν έχετε δει τη δανέζικη, αυτή η ταινία του Φουκουά βλέπεται με ενδιαφέρον.
50
Νίκος Δρίβας
Cineramen
2021-10-06
H ταινία The Guilty είναι μεν ενδιαφέρουσα, δεν μπορείς να πεις ότι θα βαρεθείς, ωστόσο για να πούμε την αλήθεια η διαχείριση του θέματος και όλο αυτό το copy-paste που έκανε, την αδικεί καθώς δεν μπορεί να μην σκεφτείς την οriginal.
50
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2021-10-04
To Netflix-remake του αριστουργήματος του δανού σκηνοθέτη Γκούσταβ Μέλερ, δεν εμπιστεύεται την δύναμη της ιστορίας του. Ο αμερικανός «Ενοχος» του Αντουάν Φουκουά δεν μας ψιθυρίζει την αλήθεια του σε αυτό το κινηματογραφικό τηλεφώνημα. Την ουρλιάζει σε ανοιχτή ακρόαση.
40
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2021-10-02
Όλο το εγχείρημα, αν και σε γενικές γραμμές εξαιρετικά πιστό στο original, σε βαθμό που να μην έχει κάτι για να αποζημιώσει μη «παρθένους» θεατές, είναι πιο εξωστρεφές από εκείνο το φιλμ.