Υπόθεση Κολλίνι(2019)
(The Collini Case) | Πρώτη προβολή: 29-10-2020

80
Νίκος Δρίβας
Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία και χωρίς να το καταλάβεις περνάει πάρα πολλά μηνύματα, είναι πάνω απ' όλα αυθεντική, ενώ δεν θέλει να παραπλανήσει τον θεατή και σε παρασύρει με το σαρωτικό δεύτερο μέρος της.
70
Κωστής Δ. Μπίτσιος
Με γερμανική αποτραγικοποιημένη ματιά ο Kreuzpaintner αγγίζει μία αλήθεια που κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει.
70
Ιφιγένεια Καλαντζή
Παρά τη στερεοτυπική χρήση αντιθετικών σχημάτων, όπως άπειρος-έμπειρος, νέος-παλιός, μελαχρινός-ξανθός, φτωχός-πλούσιος, η ταινία θίγει μέσα από μια δικαστική υπόθεση την αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης, το αίτημα της απόδοσης δικαιοσύνης μπρος στη συστηματική ατιμωρησία φρικιαστικών εγκλημάτων πολέμου, ενώ αμφισβητεί την έννοια του κράτους δικαίου, ασκώντας αιχμηρή κριτική στο χειρισμό της «ανώδυνης» αποναζιστικοποίησης της Γερμανίας, επί Καγκελαρίας Αντενάουερ.
70
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
Μια ταινία που σε γεμίζει, που χαίρεσαι για το ότι έφτασες μέχρι την αίθουσα που την προβάλει.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2020-10-16
Η Υπόθεση Κολίνι παραμένει ένα "ευανάγνωστο" φιλμ, που κορυφώνεται με μια σειρά από διλήμματα, στην δραματικά εύφορη πάλη ανάμεσα στην ηθική και τη δεοντολογία, με δυνατή ερμηνεία από τον Φράνκο Νέρο, που λέει πολλά με τα μάτια και συνδέει ψυχικά και φιλοσοφημένα, την τεχνητή διαδικασία της δίκης με τη φρίκη της εκδικητικής μνήμης.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2020-10-18
Ο Κρόιτσπάιντνερ χειρίζεται με ισορροπία το τότε και το τώρα (τόσο, όσο) και η ταινία δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από ένα τυπικό, «πιασάρικο» δικαστικό δράμα α λά Χόλιγουντ.
60
Τάσος Ντερτιλής
Στιβαρό δικαστικό δράμα με ήρωα έναν άπειρο αλλά επίμονο νεαρό συνήγορο που αναλαμβάνει μια φαινομενικά χαμένη υπόθεση φόνου.
60
Μαίρη Βανδώρου
Αν σας αρέσουν οι δικαστικές υποθέσεις, είναι ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε. Το σενάριο της είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ferdinand von Schirach. Προσεγμένη δουλειά από τους συντελεστές της, δυνατή υπόθεση με ανατροπές.
60
Δημήτρης Δανίκας
2020-10-20
Αποκαλυπτικό!
60
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2020-10-14
Ωραιότατο φιλμ.
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
Αν και εντελώς ακαδημαϊκά σκηνοθετημένη από τον έμπειρο 43χρονο Μάρκο Κροϊτσπέιντερ (Summer Storm, 2004), διαθέτει νεύρο, σασπένς, ρυθμό και υπέροχες ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Η απονομή δικαιοσύνης ορίζεται μόνο από τους κανόνες του δικαστικού συστήματος ή κάποιοι ηθικοί νόμοι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα;- αλλά όλα αυτά αν και υποστηρίζονται από μια αρκετά ακριβή και καλοσχεδιασμένη παραγωγή, είναι κάπως μηχανικά τοποθετημένα σε ένα φιλμ που το βλέπεις με ικανοποίηση αλλά δεν σε κερδίζει ολοκληρωτικά.
50
Σταύρος Γανωτής
2020-10-10
Και όσο κι αν αφήνει θετικές εντυπώσεις το φιλμ από οποιαδήποτε άποψη κι αν το δεις, κρύβεται ένα κρίμα που ο «δυναμίτης» που βάζει είχε λίγη νιτρογλυκερίνη.
50
Λήδα Γαλανού
2020-10-08
Προβλέψιμο αλλά πληθωρικό θρίλερ βασισμένο στο ομότιτλο best seller του Φέρντιναντ φον Σίραχ.
50
Πάνος Γκένας
2020-10-12
Επίκαιρο, αλλά τυπικό στην εκτέλεση, πολιτικό δικαστικό δράμα που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Φέρντιναντ Φον Σίραχ.
50
Παύλος Γκουγιάννος
Η υπόθεση Κολλίνι μπορεί να μην ακολουθεί συμβάσεις του είδους και κυρίως των αμερικανικών ταινιών που επικεντρώνονται στην δικαστική αρένα, θέλοντας να εξετάσει περισσότερο το παρελθόν, μια ευρωπαϊκή περισσότερο εμμονή σε αντίστοιχες ταινίες, μολαταύτα αδυνατεί να ξεχωρίσει στο είδος των δικαστικών δραμάτων, μοιάζοντας κάπως άτονο.
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2020-10-04
Βασισμένο σε best seller, συμπαθέστατα τηλεοπτικίζον, χολιγουντιανής κοπής δικαστικό θρίλερ.
40
Χρήστος Μήτσης
2020-10-06
Χολιγουντιανής κοπής δικαστικό θρίλερ με ευρωπαϊκή σφραγίδα. Τολμηρή η ιστορική καταγγελία, απόλυτα σχηματική και προβλέψιμη η σεναριακή σύνδεσή της με μια συνταγογραφημένη πλοκή «γεμάτη ανατροπές».
30
Παναγιώτης Μήτσικας
2020-10-02
Γερμανικό δικαστικό δράμα κλιμακούμενου ρυθμού, που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον αν του δείξετε... υπομονή. Οι φανατικοί του είδους θα περάσουν δύο ικανοποιητικές (αν και ελαφρώς βαρετές) ώρες. Οι θιασώτες της δράσης καλύτερα να το... αποφύγουν διακριτικά.
20
nicolas1810
Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές και όχι άλλες ταινίες με γερμανικές τύψεις για τα εγκλήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.