77 Βαθμολόγιο
με βάση 6 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία, η σειρά περιστρέφεται γύρω από το ριψοκίνδυνο ταξίδι μιας εξερευνητικής αποστολής του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού σε αχαρτογράφητες περιοχές, καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει το Βορειοδυτικό Πέρασμα της Αρκτικής.

Είδος:Δράμα, Τρόμου
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:David Kajganich
Πρωταγωνιστούν:Jared Harris, Tobias Menzies, Paul Ready
Διάρκεια:60
90
Aπόστολος Κίτσος
2018-05-12
Μια ιστορία πολικού τρόμου που σε καθηλώνει, που ποτέ δεν εγκαταλείπει το feeling της ανησυχίας, τα εφιαλτικά κάδρα μιας πανέμορφης αλλά ανατριχιαστικά αφιλόξενης αχανούς μάζας παγωμένης γης, αλλά και ορισμένες στοιχειωτικές ερμηνείες από τους Τζάρεντ Χάρις, Κίαραν Χιντς, Τομπάιας Μένζις (Outlander, The Crown), Ίαν Χαρτ (The last kingdom, The bridge), ενώ σημειώστε και το όνομα έκπληξη, Άνταμ Ναγκάιτις. Και θα μας θυμηθείτε.
80
Χρήστος Τσαπακίδης
2018-05-10
Οι δημιουργοί έχουν καταφέρει να σχηματίσουν μία ιδιαίτερα ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, που κάνει τον θεατή να ανησυχεί για τους ήρωες, σχεδόν σε κάθε στιγμή: τρανταχτά παραδείγματα, ο δύτης που βουτά στην παγωμένη θάλασσα για να επιθεωρήσει το πλοίο, η μαύρη γάτα που περπατά αθόρυβα στο αμπάρι, οι εναλλαγές ανάμεσα στην απόλυτη ησυχία και το βροντερό μουγκρητό των πάγων που καταπίνουν σιγά-σιγά τα δύο πλοία.
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-05-08
Οι χαρακτήρες ξεδιπλώνονται σα να πρόκειται για δράμα υψηλού πρεστίζ ενώ συγχρόνως πρόκειται για εξαίρετη σειρά εποχής με μεστούς και καλογραμμένους διαλόγους από χαρακτήρες που μοιάζουν να κυοφορούν πρόωρα στοιχεία μοντερνισμού (και μαρξισμού), ενώ υπάρχει και μια έντονη αίσθηση Κλασσικού Εικονογραφημένου στην αφηγηματική λειτουργία της σειράς.
80
Σπύρος Νικολούζος
2018-05-06
Το στοιχείο του μεταφυσικού τρόμου που συνδυάζεται με τον πραγματικό τρόμο της αδυναμίας να επιβιώσεις κόντρα σε μία τόσο αφιλόξενη φύση, έχει μεταφερθεί εξαιρετικά στη σειρά, παραγωγός της οποίας είναι ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Οι σεναριογράφοι άλλαξαν κάποια πράγματα σε σχέση με το βιβλίο ύστερα από την ανακάλυψη των ναυαγίων των δύο πλοίων. Έδωσαν έμφαση στις σχέσεις ανάμεσα στους καλογραμμένους χαρακτήρες και κατά διαστήματα η σειρά θυμίζει εξαιρετικό δράμα εποχής.
80
Στέργιος Πουλερές
2018-05-04
Η σειρά του AMC υφαίνει με σωστή δοσολογία το σκηνικό της εποχής. Οι σκηνές εγκυβωτισμού με τα αριστοκρατικά γεύματα στο σπίτι του Φράνκλιν λίγο πριν ξεκινήσει η αποστολή, πλαισιώνουν με τονωτικό τρόπο την βασική ιστορία.
50
Κατερίνα Χαρίση
2018-05-02
Εδώ έχουμε το λάθος του "sticking by the book" και έτσι αυτή η σειρά που θα μπορούσε να τα σπάσει, ήταν μάλλον συμπαθητική, με μια ποικιλία μεταξύ του κάτω του μετρίου και του βαθιά συγκινητικού ανά στιγμές, με δόσεις γελοιότητας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση