77 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
8.2 με βάση 5 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2, 3, 4

Περίληψη

Μια τηλεοπτική σειρά ανθολογία που επικεντρώνεται στην σκοτεινή πλευρά της ζωής και της τεχνολογίας. Κάθε επεισόδιο έχει διαφορετικό καστ, διαδραματίζεται σε διαφορετικό σκηνικό, ακόμα και σε διαφορετική πραγματικότητα.

Είδος:Δράμα, Επιστ. Φαντασίας, Θρίλερ
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Δημιουργός:Τσάρλι Μπρούκερ
Πρωταγωνιστούν:Τζορτζίνα Κάμπελ, Ροζμαρί ΝτεΓουίτ, Τζέσι Πλέμονς
Διάρκεια:60
90
Κώστας Κωστάκος
2018-01-20
Ο Μπρούκερ έχει βάλει με το "Black Mirror" ένα εμφύτευμα και στο δικό μας κεφάλι. Τίποτα δεν είναι σίγουρο πια. Το όριο της πραγματικότητας, το όριο της συνείδησής μας, το όριο του εαυτού μας. Θέλουμε κι άλλο πόνο, θέλουμε κι άλλη τιμωρία. Τιμώρησε τους κι άλλο, Τσάρλι, σε αιώνιες ψηφιακές κολάσεις. Σε ακολουθούμε, χαμένοι κι εμείς ανάμεσα στη συνείδησή μας και σε οθόνες με κόσμους πιο πραγματικούς από τον πραγματικό.
90
Βάσω Κουλεντάκη
2018-01-18
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εικονική πραγματικότητα, επιστήμη που παρεμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα, ιδιωτικότητα, τεχνολογικά μέσα που εκπυρσοκροτούν. Μπορεί τα ζητήματα να είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά για ακόμα ένα κύκλο διασταυρώνονται αριστοτεχνικά με τον ανθρώπινο ψυχισμό και εξετάζονται από άλλες οπτικές γωνίες. Έτσι, το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί πλήρως και μας δίνει το αίσθημα μιας μεγάλης ποικιλίας καινούριων θεμάτων
80
Κωνσταντίνος Καραγάνης
2018-01-16
Η φόρμουλα επαναλαμβάνεται. Είναι αστεία, είναι ρομαντική, είναι ζοφερή, είναι τρομακτική, είναι αναφορική, είναι μεταφορική, είναι τα πάντα όσα μπορείς να περιμένεις από το "Black Mirror".
80
Αλέξανδρος Παπαγεωργίου
2018-01-14
Η τέταρτη σεζόν του Black Mirror μοιάζει όντως να βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και μάλλον δοκιμάζει να τραβήξει δύο διαφορετικούς δρόμους ταυτόχρονα. Κατά έναν τρόπο, είναι σαν ο Brooker να τεστάρει τα νερά για το προς τα πού θα κινηθεί στο μέλλον, άλλοτε επενδύοντας σε παραλλαγές των ίδιων τρικ κι άλλοτε ρισκάροντας περισσότερο θεματικά και αισθητικά. Αυτό καθιστά την σεζόν κάπως μεταβατική συνολικά και μάλλον αρκετά άνιση, αφού τα αδύναμα σημεία της είναι πολύ αδύναμα και τα δυνατά της σημεία είναι εξαιρετικά δυνατά.
80
Παναγιώτης Μένεγος
2018-01-12
H λύτρωση στις ιστορίες του Black Mirror σπάνια έρχεται. Όμως συχνά υπονοείται ως (ή στο) διηνεκές. Είτε με τη δυνατότητα του delete (και της παρέμβασης στον κώδικα με τον οποίο λειτουργεί και η ανθρώπινη μηχανή), είτε με το επαναλαμβανόμενο κεντρικό θέμα αυτού του 4ου κύκλου: την ανάπτυξη της ψηφιακής συνείδησης.
75
Άρης Αλεξανδρής
2018-01-10
Επιπλέον, στον (πολύ καλό, ξαναλέω) τέταρτο κύκλο σα να διακρίνεται μια κόπωση από πλευράς τεχνολογικής έμπνευσης. Οι ιστορίες, οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία είναι εκεί, αλλά οι ιδέες νομίζω επαναλαμβάνονται λιγάκι. Από ένα σημείο κι έπειτα, νιώθεις κατά κάποιο τρόπο ότι τα ευρήματα ανακυκλώνονται με μικρές παραλλαγές, σε βαθμό που μπορείς να προβλέψεις και τι θα συμβεί (το Black Museum είναι ένα καλό παράδειγμα).
75
LorneMalvo
2018-01-08
Άξιζε λοιπόν η αναμονή για την τέταρτη σεζόν; Εδώ η απάντηση είναι λίγο περίπλοκη. Από τη μια, το 1/3 των καινούριων επεισοδίων ήταν ψιλοαπογοητευτικό, αφού δεν είχε έντονο κοινωνικό σχόλιο, βλ. USS Callister, αλλά από την άλλη η ίδια η ζωή έρχεται και δίνει αξία σε επεισόδια του Black Mirror τα οποία κανείς ποτέ δεν αγάπησε, όπως το The Waldo Moment, το οποίο θυμήθηκαν οι πάντες εξαιτίας της εκλογής Trump. Οπότε δείτε σίγουρα τα τέσσερα καλύτερα της σεζόν και αν δεν βαριέστε ρίξτε μια ματιά και στα υπόλοιπα. Εξάλλου τα γούστα σπάνια συμπίπτουν στις σειρές ανθολογίας.
70
Τάσος "ο Αλλοδαπός" Σαμπάρ
2018-01-06
H 4η season του Black Mirror έρχεται με έξι νέες ιστορίες, στο Netflix, το νέο του σπίτι, έχοντας στις αποσκευές emmy για το San Junipero από τον προηγούμενο κύκλο και με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία και την... αμερικανοποίηση μίας σειράς που μπορεί να έχασε την τραχύτητα που με έκανε να την αγαπήσω αλλά απέκτησε χρήματα και δυνατότητες και μεγαλύτερο αριθμό επεισοδίων. Την θεωρώ καλύτερη της προηγούμενης.
65
Γιάννης Λυμπέρης
2018-01-04
Μας έπεισαν μερικές στιγμές, διασκεδάσαμε με άλλες, βαρεθήκαμε με περισσότερες.
60
Δημήτρης Πολιτάκης
2018-01-02
Ο τέταρτος (και τελευταίος;) κύκλος μοιάζει ο πιο προβληματικός πάντως, με την έννοια ότι ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια τεχνάσματα (ακόμα και οι ακροβατικές κωλοτούμπες της πλοκής φαίνονται πιο προβλέψιμες από ποτέ).
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση