84 με βάση 8 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένα αγόρι εξαφανίζεται στη βιομηχανική πόλη του Βίντεν και η αναζήτηση του θα ξεθάψει μια σειρά από σκοτεινά μυστικά από το παρελθόν και το παρόν της πόλης και θα φέρει στο φως μια σειρά από παράδοξα περιστατικά που μοιάζουν με κάποιο παράξενο τρόπο να συνδέονται.

Είδος:Δράμα, Εγκλήματος, Μυστηρίου
Χώρα:Γερμανία
Δημιουργός:Baran bo Odar
Πρωταγωνιστούν:Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis Triebel, Louis Hofmann
Διάρκεια:60
95
Στέργιος Πουλερές
2017-12-16
Το Dark έχει όλα τα στοιχεία για να νιώσεις ότι πουθενά δεν υπάρχει στέρεο έδαφος. Ακόμα και η γερμανική γλώσσα προσθέτει στην εμπειρία της θέασης. Αν ήταν λόγου χάρη γαλλικά δεν θα είχε την ίδια επίδραση νομίζω. Ως θεατής στέκεσαι σε μια κινούμενη άμμο ή καλύτερα σε μια δίνη και η περιδίνηση σε πηγαίνει συνεχώς προς τον πυθμένα της θάλασσας. Και δεν σε νοιάζει καθόλου να επιστρέψεις προς την επιφάνεια. Σαν ήρωας του Poe στο Tales of Mystery & Imagination.
90
Αντώνης Γκούμας
2017-12-14
Οι Γερμανοί, όπως όλοι, παρακολουθούν τις μεγάλες σειρές, συλλέγουν στοιχεία και με το Dark απαντούν με μια σειρά που μπορεί να σταθεί αντάξια των άλλων του συγκεκριμένου είδους και μάλιστα με αξιώσεις, παρά τη γερμανική γλώσσα και όχι της οικείας στο ευρύ κοινό αγγλικής. Δε δοκίμασαν να γυρίσουν το δικό τους 'Game of Thrones' για να φανεί αν υστερούν τεχνικά, αντίθετα εστίασαν στο σενάριο και το μυστήριο, παντρεύοντας το ευρωπαϊκό ύφος κινηματογράφισης με τη λογική των αμερικάνικων σειρών.
90
E-DAILY.GR
2017-12-12
Έχει ευρωπαϊκή κινηματογραφική αισθητική, γρήγορη εναλλαγή εικόνων, πολύπλοκο σενάριο και ένα πολύ μπερδεμένο κουβάρι γεγονότων και προσώπων που θα χρειαστείς... σημειώσεις για να παρακολουθήσεις. Αλλά αξίζει από το πρώτο έως το 10ο επεισόδιο, μέχρι να κυκλοφορήσει η επόμενη σεζόν.
80
Χρήστος Πρόεδρος
2017-12-10
Οι δημιουργοί του σε βυθίζουν σε μια σκοτεινή ιστορία που λαμβάνει χώρα σε μια μικρή πόλη, όχι (μόνο) επειδή ξέρουν ότι λατρεύεις να βλέπεις τέτοια σκηνικά, αλλά επειδή φαίνεται ότι πράγματι έχουν πράγματι να πουν μια ιστορία. Μια ιστορία που φαίνεται ότι είναι πολύ φιλόδοξη και ότι θα προσπαθήσει να συνδέσει κομμάτια της πλοκής με κάποιον τολμηρό και περίτεχνο τρόπο.
80
Μαρία Μαρκουλή
2017-12-08
Είναι ένα καλοδεμμένο θρίλερ με αιχμηρή, τολμηρή, σφικτή αφήγηση που από την μέση και ύστερα –συνήθως συμβαίνει το αντίθετο – γίνεται πιο καλό.
80
Yorgos Kaleas
2017-12-06
Η σειρά είναι καλοσκηνοθετημένη και καλογραμμένη, ενώ δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας εντυπωσιάσει η εκπληκτική του μουσική, που ανεβάζει τις σκηνές και τις πλαισιώνει με πολύ όμορφο τρόπο. Ένα, κάποιο μείον στο όλο αυτό ευρωπαϊκό εγχείρημα, ίσως αποτελεί η υποκριτική.
80
Παναγιώτης Μένεγος
2017-12-04
Δεν είναι prestige TV, δεν ασχολείται και τόσο με το να σκάψει σε βάθος τους χαρακτήρες – το γερμανικό physique και η αντίστοιχη προφορά δίνουν τον αυστηρό, παγερό τόνο και, ίσως, μια παρακινδυνευμένη ερμηνεία κάποιου δεύτερου επιπέδου: της προτεσταντικής ενοχής που εκλιπαρεί για μια δεύτερη ευκαιρία.
80
Καζανάς Kώστας
2017-12-02
Το Dark ξεφεύγει όμως από κλασσικό μοτίβο «σειράς μυστηρίου» και εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι γίνεται, απλά ξανά όλα περιπλέκονται. Είναι μία καλά δομημένη σειρά με καλή σκηνοθεσία, ενώ η μουσική με όμορφο τρόπο δίνει ένταση στις σκηνές και πλαισιώνει τα πανέμορφα τοπία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση