80 με βάση 4 κριτικές
9.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μίνι σειρά 6 επεισοδίων βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Margaret Atwood. Η ιστορία του 'Alias Grace' ακολουθεί την Grace Marks, μια φτωχή, νεαρή Ιρλανδέζα μετανάστρια και οικιακή υπηρέτρια στον Βόρειο Καναδά, που μαζί με τον σταβλίτη James McDermott, καταδικάστηκαν για τους βάναυσους φόνους του εργοδότη τους, Thomas Kinnear και της οικονόμου του Nancy Montgomery, το 1843.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Καναδάς
Δημιουργός:Sarah Polley
Πρωταγωνιστούν:Sarah Gadon, Edward Holcroft, Rebecca Liddiard, Zachary Levi
Διάρκεια:45
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
80
Κρίστυ Περρή
2017-11-08
...εξαιρετικά ενδιαφέρον και εθιστικό μέσα στο σκοτάδι του.
80
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-11-06
Ας μη βιαστεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για αφηγηματικό κήρυγμα διδακτικής υφής: πέρα από το ιδεολογικό υπόβαθρο, η σειρά λειτουργεί έξοχα ως δράμα δωματίου – στις σκηνές όπου η Γκρέις, ως άλλη, κοινωνιοπαθής Σεχραζάντ, περιγράφει, λέγοντας μισές αλήθειες, τη ζωή της και τους διαδρόμους του μυαλού της, στον πρωτοπόρο για την εποχή ψυχίατρο – αλλά και ως αστυνομικό θρίλερ όπου πρέπει να διαλευκανθεί τελικά τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μοιραία, αιματηρή μέρα.
80
Τάσος "ο Αλλοδαπός" Σαμπάρ
2017-11-04
Εκτός από την κινηματογράφηση, τα κουστούμια, τα λαογραφικά στοιχεία και το κοφτό μοντάζ, το μεγαλύτερο κέρδος της σειράς είναι ότι ότι και να αποφασίσεις στο τέλος, η Grace είναι ένας χαρακτήρας που συμπαθείς και της εύχεσαι το καλύτερο. Ακόμα και αν τους δολοφόνησε εν ψυχρώ...
80
Ιωσηφίνα Γριβέα
2017-11-02
Εάν το 'Tale' απεικόνιζε ένα δυστοπικό μέλλον που έχει στερήσει ολοκληρωτικά τα ανθρώπινα δικαιώματα από τις γυναίκες, το 'Alias Grace' ταξιδεύει σ' ένα παρελθόν που τα δικαιώματα αυτά ανήκαν ακόμη στη σφαίρα της φαντασίας. Και οι δύο σειρές ωστόσο, η μία μεταδίδοντας από τη συχνότητα του πριν και η άλλη από του μετά, δεν θα μπορούσαν να έχουν συντονιστεί περισσότερο με το σήμερα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση