86 Βαθμολόγιο
με βάση 26 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1

Περίληψη

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο  της Μάργκαρετ Άτγουντ, (ελληνικός τίτλος, Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης) και διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ανύπαρκτα. Οι λίγες γυναίκες που μπορούν να κάνουν παιδιά, γνωστές σαν Handmaids, είναι αναγκασμένες να είναι σκλάβες και να γεννούν παιδιά για τους ισχυρούς άντρες.

Είδος:Δράμα, Επιστ. Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Bruce Miller
Πρωταγωνιστούν:Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel
Διάρκεια:60
100
Annete Cheniell
2017-05-20
Προσωπικά θεωρώ το The Handmaid's Tale την σειρά-φαινόμενο της εποχής μας και χαίρομαι που το Hulu έδωσε αρκετά χρήματα και προσέλαβε τους καλύτερους δημιουργούς. Νομίζω είναι από τις σειρές που όχι μόνο πρέπει να την δεις γιατί θα σου αρέσει αλλά είναι ένα από τα καλύτερα παράδειγμα μετάβασης βιβλίου σε οπτικό μέσο.
90
ΓΜ
2017-05-18
Σε μορφή σινεμά, θα μπορούσαμε να δούμε το «The Handmaid's Tale» να βραβεύεται στο Φεστιβάλ του Σάντανς ή να συμμετέχει σε αυτό των Καννών. Υπάρχει όμως στην τηλεόραση, συμβαίνει τώρα και θέτει νέες βάσεις για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά πράγματα στο μέσο.
90
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-05-16
Πρόκειται για κομψοτέχνημα που όμως δεν θυσιάζει στο βωμό του αισθητικού εντυπωσιασμού το σημαντικό συναισθηματικό και ιδεολογικό ειδικό βάρος του κειμένου.
90
Στέργιος Πουλερές
2017-05-14
Στο Handmaid’s Tale έχουμε μια δυστοπία όχι αυτού που θα μπορούσε να εμφανιστεί. Αλλά εκείνου που έχει απαντήσει σε πολλές περιπτώσεις η ιστορική καταγραφή. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του έργου σε σχέση με άλλα.
90
Χρυσαυγή Πατσάκη
2017-05-12
Η θεματολογία του Handmaid's Tale οδήγησε σε μια πραγματικά αποπνικτική σειρά, που σου κρατά συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον και παράλληλα σε κάνει να νιώθεις άβολα και ενίοτε σου βγάζει την καρδιά και στη δίνει να τη φας, παρακολουθώντας τα αποτρόπαια αποτελέσματα της παρανοϊκής εξουσίας και της πλήρους καταπάτησης των βασικών δικαιωμάτων μιας πληθυσμιακής ομάδας.
87
Πάνος Κοκκίνης
2017-05-10
Η αλήθεια είναι ότι, επειδή το θέμα μου είχε φανεί ψιλοβαρετό, πάλεψα να μη μου αρέσει το 'The Handmaid's Tale'. Δεν τα κατάφερα όμως. Είναι τόσο έξοχα κινηματογραφημένο και το cast τόσο ταιριαστό που πραγματικά δεν μου άφησε επιλογή. Όσο και αν βαραίνει η καρδιά μου καθώς το βλέπω.
80
Κατερίνα Σιδηροπούλου
2017-05-08
Τα πλάνα είναι στατικά και κοφτά, με τη φωτογραφία να κινείται σε σκούρους τόνους, κάνοντας ακόμα πιο βαριά την ατμόσφαιρα, ενώ οι κατακόκκινες στολές των Υπηρετριών κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον σου.
80
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2017-05-06
Η αδιέξοδη δυστοπία του «Handmaid’s Tale» ήταν πάντοτε επίκαιρη, αλλά σπάνια έχει αποδοθεί με τόσο στεγνά καλλιτεχνικές πινελιές, σε μια τόσο στεγνά απάνθρωπη κοινωνική συγκυρία.
80
Νικολέτα Μακρή
2017-05-04
Οι διαφορές από το μυθιστόρημα καθιστούν τη σειρά πολύ πιο προφητική. Κάνοντας πιο θολή τη γραμμή ανάμεσα στις δύο πραγματικότητες - αυτή που η Atwood οραματίστηκε πριν από 30 χρόνια και εκείνη που ζούμε τώρα - δημιουργείται μια δυστοπία την οποία ο θεατής αισθάνεται τρομακτικά κοντά στον κόσμο του.
80
Χρήστος Χριστακίδης
2017-05-02
Οι εξτρεμιστικές αλλαγές που εφαρμόστηκαν στους θεσμούς της κοινωνίας του "Τhe Handmaid's Tale" δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έβρισκαν σύμφωνους πολλούς αν συνέβαιναν και στη δική μας πραγματικότητα. Γι' αυτόν τον λόγο, το δυνατό σημείο της σειράς δεν είναι η ατμοσφαιρικότητα που αποπνέει, αλλά πως ορισμένα πράγματα που παρουσιάζει όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο τρομακτικά είναι αλλά συνάμα πόσο αληθινά φαντάζουν.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση