87 με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1

Περίληψη

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο  της Μάργκαρετ Άτγουντ, (ελληνικός τίτλος, Η Ιστορία της Πορφυρής Δούλης) και διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου τα δικαιώματα της γυναίκας είναι ανύπαρκτα. Οι λίγες γυναίκες που μπορούν να κάνουν παιδιά, γνωστές σαν Handmaids, είναι αναγκασμένες να είναι σκλάβες και να γεννούν παιδιά για τους ισχυρούς άντρες.

Είδος:Δράμα, Επιστ. Φαντασίας
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Bruce Miller
Πρωταγωνιστούν:Elisabeth Moss, Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel
Διάρκεια:60
90
ΓΜ
2017-05-12
Σε μορφή σινεμά, θα μπορούσαμε να δούμε το «The Handmaid's Tale» να βραβεύεται στο Φεστιβάλ του Σάντανς ή να συμμετέχει σε αυτό των Καννών. Υπάρχει όμως στην τηλεόραση, συμβαίνει τώρα και θέτει νέες βάσεις για το πώς μπορούμε να μιλήσουμε για πολλά πράγματα στο μέσο.
90
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2017-05-10
Η αδιέξοδη δυστοπία του «Handmaid’s Tale» ήταν πάντοτε επίκαιρη, αλλά σπάνια έχει αποδοθεί με τόσο στεγνά καλλιτεχνικές πινελιές, σε μια τόσο στεγνά απάνθρωπη κοινωνική συγκυρία.
90
Δανάη Οικονόμου
2017-05-09
Με φοβερή παραγωγή και σκηνοθεσία, γυρισμένη με ρετρό διάθεση, vintage χρώματα, απίθανη μουσική επένδυση, είναι για πολλούς λόγους η σειρά που πρέπει να ξεκινήσεις αυτή την εποχή.
90
Δημήτρης Πολιτάκης
2017-05-06
Πρόκειται για κομψοτέχνημα που όμως δεν θυσιάζει στο βωμό του αισθητικού εντυπωσιασμού το σημαντικό συναισθηματικό και ιδεολογικό ειδικό βάρος του κειμένου.
90
Στέργιος Πουλερές
2017-05-04
Στο Handmaid’s Tale έχουμε μια δυστοπία όχι αυτού που θα μπορούσε να εμφανιστεί. Αλλά εκείνου που έχει απαντήσει σε πολλές περιπτώσεις η ιστορική καταγραφή. Αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά του έργου σε σχέση με άλλα.
80
Νικολέτα Μακρή
2017-05-02
Οι διαφορές από το μυθιστόρημα καθιστούν τη σειρά πολύ πιο προφητική. Κάνοντας πιο θολή τη γραμμή ανάμεσα στις δύο πραγματικότητες - αυτή που η Atwood οραματίστηκε πριν από 30 χρόνια και εκείνη που ζούμε τώρα - δημιουργείται μια δυστοπία την οποία ο θεατής αισθάνεται τρομακτικά κοντά στον κόσμο του.
80
Πάνος Κοκκίνης
2017-05-01
Η αλήθεια είναι ότι, επειδή το θέμα μου είχε φανεί ψιλοβαρετό, πάλεψα να μη μου αρέσει το 'The Handmaid's Tale'. Δεν τα κατάφερα όμως. Είναι τόσο έξοχα κινηματογραφημένο και το cast τόσο ταιριαστό που πραγματικά δεν μου άφησε επιλογή. Όσο και αν βαραίνει η καρδιά μου καθώς το βλέπω.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση