83 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε
Seasons/Κύκλοι:1, 2

Περίληψη

Ο πρώτος κύκλος της σειράς περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του Άλμπερτ Αϊνστάιν και διαδραματίζεται σε δυο χρόνους, στην παιδική-εφηβική ηλικία του, όπου τον ιδιοφυή φυσικό ενσαρκώνει ο Τζόνι Φλιν και στην ώριμη ηλικία του, όπου τον υποδύεται ο Τζέφρεϊ Ρας.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:Kenneth Biller, Noah Pink
Πρωταγωνιστούν:Geoffrey Rush, Johnny Flynn, Nicholas Rowe, Samantha Colley
Διάρκεια:43
90
Γεράκου Γιώτα & Στελίνα Θεοδοσοπούλου
2017-06-14
...μια σειρά που σε μαθαίνει να ονειρεύεσαι και να ακολουθείς τα πιστεύω και τις αρχές σου.
90
Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
2017-06-12
Με ένα πρώτο επεισόδιο το οποίο είναι ζηλευτό καταρχάς ως παραγωγή με απίθανα set σε Γερμανία, Ελβετία, Ιταλία κλπ, που εναλλάσσουν διαφορετικές εποχές, με απίστευτα κοστούμια που δηλώνουν χώρους, περιόδους, κοινωνικές τάξεις κι όλο αυτό μέσα από το απαραίτητο «γκλαμ» που οφείλει να έχει ο κινηματογράφος για να τέρπει κι οπτικά τον θεατή μιά κι είναι εικόνα κι όχι ανάγνωσμα.
90
Ηλίας Γεροντόπουλος
2017-06-10
Πατώντας πάνω στη ζωή του ονειροπόλου, θαρραλέου, ερωτιάρη Αϊνστάιν, το Genius καταφέρνει να είναι ταυτόχρονα ένα απλοποιημένο μάθημα προχωρημένης φυσικής, ένα κλασικό δράμα εποχής, ένα sinderella story. Κι ανάμεσα στις γραμμές του, βγάζει προκλητικά τη γλώσσα στο ρατσισμό, το φασισμό, και το δογματισμό κάθε είδους.
80
Δανάη Οικονόμου
2017-06-08
Οι ερμηνείες και των δυο είναι εκπληκτικές και αρμονικά δεμένες μεταξύ τους. Αν ο GeoffreyRushείναι όλο το παιχνίδι ο νέος JohnnyFlynnείναι ο άσσος στο μανίκι. Φυσικά αντίστοιχου βεληνεκούς είναι και οι ερμηνείες των υπολοίπων με αυτή της Samantha Colley στο ρόλο της πρώτης του γυναίκας και του Michael McElhatton στο ρόλο του διευθυντή καθηγητή να ξεχωρίζουν. Οι άκρως ρεαλιστικές σκηνές με μεστή σκηνοθετική κατεύθυνση και φυσικά το budget που διαθέτουν οι παραγωγοί (διότι το χρήμα και ο βήχας δεν κρύβονται) ολοκληρώνουν το καρέ που χρειάζεται μια σειρά για την κοιτάξεις κατάματα.
80
Σπύρος Νικολούζος
2017-06-06
Η σειρά, που σκηνικά αποτυπώνει άψογα την εποχή, καταφέρνει να μας φανερώσει τον αγώνα του Αϊνστάιν να καθιερωθεί στο επιστημονικό στερέωμα, δείχνοντας ταυτόχρονα το πώς αυτός ο άνθρωπος έβλεπε κι ένιωθε τον κόσμο και τους γύρω του, ακόμα και τους δικούς του ανθρώπους.
80
Πέτρος Κηπουρόπουλος
2017-06-04
Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες αποφεύγουν να αγιοποιήσουν τον Αϊνστάιν, προσδίδοντάς του μια καθ’ όλα ανθρώπινη υπόσταση, γεγονός που κάνει τον τρόπο σκέψης, τις παρατηρήσεις και τις θεωρίες του να μοιάζουν ακόμα πιο ασύλληπτες.
70
Θανάσης Πατσαβός
2017-06-02
Όσοι περιμένουν μια τηλεοπτική σειρά που δοκιμάζει τα όρια του μέσου όπως συμβαίνει σήμερα με τα καλύτερα δείγματα του είδους ενδέχεται να απογοητευτούν, οι υπόλοιποι έχουν στα χέρια τους μια αξιοπρεπή ιστορική βιογραφία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση