99 Βαθμολόγιο
με βάση 8 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η σειρά διηγείται την ιστορία μιας οικογένειας στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Ο πατέρας, Τόνι Σοπράνο (James Gandolfini), ανήκει σε μια οργάνωση της μαφίας και είναι ο «Κάπο», το αφεντικό. Ο Τόνι έχει ψυχολογικά προβλήματα και επισκέπτεται μια Ιταλοαμερικάνα ψυχίατρο (Lorraine Bracco). Σε όλη τη διάρκεια της σειράς ισορροπεί ανάμεσα στη δουλειά και στην οικογένεια, προσπαθώντας ταυτόχρονα να είναι καλός σύζυγος, πατέρας, σκληρό αφεντικό και ευαίσθητος ασθενής.

Είδος:Δράμα, Εγκλήματος
Χώρα:ΗΠΑ
Δημιουργός:David Chase
Πρωταγωνιστούν:James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli
Διάρκεια:55
Κατάσταση:Ολοκληρώθηκε
100
jorn hammerrat
2015-09-18
Αν το The Sopranos ήταν μυθιστόρημα θα ανήκε στο Μεγάλο Αμερικανικό Μυθιστόρημα –όπως δηλώνει και ο Αύγουστος Κορτώ- αλλά μιας και είναι τηλεοπτική σειρά αποτελεί νέτα σκέτα την καλύτερη σειρά που παρακολούθησα ποτέ.
100
kskenteris
2015-09-16
Πρόκειται για ένα αριστούργημα. Μια αναπαράσταση της σύγχρονης αμερικάνικης κοινωνίας διαμέσου τις μαφιόζικης κουλτούρας. Ένα ανατριχιαστικό ψυχογράφημα για την ιδιοσυγκρασία και την παρακμή της αμερικάνικης κοινωνίας, αλλά και των ψυχώσεων και αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου.
100
Γιώργος Ρομπόλας
2015-09-14
Το Sopranos ήταν εκείνο που άνοιξε πρώτο τον δρόμο για να αλλάξει η έννοια της τηλεοπτικής σειράς. Να γίνει όπως την ξέρουμε δηλαδή, πεδίον δόξης λαμπρόν τόσο για καλλιτεχνικές όσο και εμπορικές προσπάθειες, ξεπερνώντας ακόμα και το σινεμά.
100
Άρης Αλεξανδρής
2015-09-12
Ήταν από εκείνα τ' αβίαστα βιωματικά θεάματα που μοιάζουν σα να κουβαλάνε μέσα τους ολόκληρη τη ζωή. Όχι στην πλοκή και τα τεκταινόμενα, αλλά στον ιστό γύρω από αυτά. Στις λεπτομέρειες και την επίγευσή τους.
100
Root
2015-09-08
Δε θεωρώ ότι θα υπάρξει παρόμοια σειρά. Σίγουρα υπάρχουν εξαιρετικά δείγματα γραφής ανθρώπων που είτε με την πένα, είτε με τη σκηνοθεσία τους άφησαν στην πολύπαθη έβδομη τέχνη το στίγμα τους. Παρόλα αυτά, το Sopranos θα κατέχει πάντα περίοπτη θέση στην καρδιά και στο μυαλό όσων είχαν την τύχη να κάνουν κτήμα τους τη δύναμη του.
98
Raylan
2015-09-06
Το μεγάλο ατού σε αυτή τη σειρά είναι η αληθοφάνεια των όσων διαδραματίζονται χωρίς καμιά προσπάθεια ωραιοποίησης αλλά δίνοντας με σχεδόν ωμό τρόπο μια εικόνα της σύγχρονης Αμερικής.
95
CineTV-world
2015-09-04
Οι σκηνές της σειράς που μένουν περισσότερο αξέχαστες και κερδίζουν πιο εύκολα τις εντυπώσεις είναι αυτές φυσικά των γραφικών δολοφονιών που στην συντριπτική τους πλειονότητα ήταν κινηματογραφικών προδιαγραφών.
95
HugoLost
2015-09-02
Μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της Αμερικάνικης τηλεόρασης! Τα δύο δυνατά της σημεία κατά τη γνώμη μου είναι η σκηνοθεσία της (η οποία για την εποχή της ανταγωνιζόταν κινηματογραφικές παραγωγές) και οι ερμηνείες της, ιδίως αυτή του συχωρεμένου James Gandolfini.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση