Με Διαβατήριο τη Γοητεία(2017)
(The Charmer)  Πρώτη προβολή: 11-10-2018

58 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Φοβούμενος την απέλαση από τη Δανία, ένας 30χρονος Ιρανός προσποιείται κάθε μέρα έναν άλλο εαυτό προσπαθώντας να γοητεύσει μία ακόμη γυναίκα ώστε να τον παντρευτεί και να καταφέρει να ανανεώσει την άδεια παραμονής του που λήγει σε λίγες ημέρες. Σύντομα όμως το σχέδιό του αποκαλύπτεται από τη Σάρα, μια Ιρανή που ζει κι αυτή στη Δανία.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Δανία, Σουηδία
Σκηνοθέτης:Μιλάντ Αλαμί
Πρωταγωνιστούν:Αρνταλάν Εσμαΐλι, Σόχο Ρεζανεζάντ, Λαρς Μπρίγκμαν, Στίνε Φίσερ Κρίστενσεν
Διάρκεια:100
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-10-20
Ο Αλαμί δίνει νόημα στη θλιβερή θέα ενός γόη με ατζέντα που αναγκάζεται να σκοράρει για να μείνει ζωντανός σε ένα κυνήγι θησαυρού και να λέει ψέματα στους άλλους για να κρύβει τις πραγματικές του προθέσεις, αλλά και στον εαυτό του, καθώς φαίνεται ανάγλυφα από τα κοντινά πλάνα πως οι κινήσεις του (η τεχνική και η στρατηγική του) δεν τον πείθουν.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-10-18
Το ευρωπαϊκό όνειρο και η ανάγκη για επιβίωση γίνονται ένας χαμηλότονος όσο και συγκινητικός εφιάλτης, σε ένα κομψό ψυχολογικό δράμα με στοιχεία θρίλερ, βραβευμένο σε πολλά διεθνή φεστιβάλ.
60
Έλενα Χριστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-10-16
Η ταινία του Μιλάντ Αλαμί ξεκινά με μια σκληρή σεκάνς, στη συνέχεια μαλακώνει την επιφάνεια καθώς ακολουθεί τον Ισμαήλ στην καθημερινότητα και την επικείμενη γνωριμία με μια γυναίκα, την οποία θα ερωτευθεί. Ο πυρήνας της ιστορίας του όμως παραμένει σκληρός κι αδιαπραγμάτευτος καθώς μελετά τις εσωτερικές συγκρούσεις και τις υπερβάσεις του πρωταγωνιστή.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2018-10-14
Ο Μίλαντ Αλάμι, στην πρώτη του αυτή μεγάλου μήκους ταινία, έφτιαξε ένα έργο που τονίζει, για μια ακόμα φορά, και με τον καλύτερο τρόπο, τα βασανιστικά προβλήματα, αλλά και την ανθρώπινη πλευρά, των μεταναστών που φτάνουν σε μια, όπως πιστεύουν, Ευρώπη χωρίς σύνορα, για να ανακαλύψουν άλλες πικρές, συχνά απάνθρωπες, αλήθειες.
60
Πάρης Μνηματίδης
Filmy.gr
2018-10-12
Ο σκηνοθέτης και συνσεναριογράφος κρατάει μια ουδέτερη στάση, δεν απαλλάσσει τον χαρακτήρα του από τις ευθύνες του εκεί που υπάρχουν, κατανοεί όμως το προσωπικό του δράμα χωρίς να ξεχνάει πως πρόκειται για έναν φτωχοδιάβολο που προσπαθεί να επιβιώσει, όχι για έναν απατεώνα με το δόλο μόνιμα στο μυαλό του.
50
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2018-10-10
Ενδιαφέρον ψυχολογικό πορτρέτο ενός νέου ανθρώπου που χωρίς να έχει τη συμπεριφορά κυνικού ζιγκολό (για την ακρίβεια είναι εργατικός, ευσυνείδητος και διατηρεί επαφές με την πατρίδα του), κινείται σαν βαμπίρ στα νυχτερινά στέκια της Κοπεγχάγης όπου η ταινία είναι ως επί το πλείστον γυρισμένη, αναζητώντας απελπισμένα το «θύμα» που μπορεί να τον σώσει.
50
Νεκτάριος Σάκκας
cinemagazine.gr
2018-10-08
Η χίμαιρα του κυνηγιού της ευτυχίας στον σύγχρονο κόσμο μεταμορφώνεται σε ένα δραματικό θρίλερ που πραγματεύεται ζητήματα επιβίωσης, ταυτότητας και ηθικής.
50
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-10-06
Βραβευμένο ντεμπούτο, σκηνοθετημένο με τη ρευστότητα του ονείρου ή της παραίσθησης, αντικρίζει το μεταναστευτικό από μια απρόσμενη κι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλευρά και μαζί τα ζητήματα της ταυτότητας και της ευθύνης.
50
Πόλυ Λυκούργου
FLIX
2018-10-04
To βραβευμένο ντεμπούτο του ιρανικής καταγωγής Μιλάντ Αλαμί είναι μία υπόγειας έντασης, αλλά και διδακτικής κατάληξης, ιστορία για την ταυτότητα, την πατρίδα, την επιθυμία.
50
Παναγιώτης Παναγόπουλος
FreeCinema
2018-10-02
Ένα δράμα που παίρνει ως αρχική αφορμή μια κάπως συνηθισμένη ιστορία, αλλά την εξελίσσει απρόβλεπτα, με στοιχεία μυστηρίου, έως και νουάρ. Είναι λόγοι αρκετοί (και καλοί) για να παρακολουθήσει κανείς την ταινία. Αν η μόνη γλώσσα που ανέχεται κάποιος στο σινεμά είναι τα αγγλικά (ή, ακόμη χειρότερα, τα ελληνικά...), μην το συζητάμε περισσότερο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση