Οι Άντρες δεν Κλαίνε(2017)
(Muskarci ne Placu / Men Don't Cry)  Πρώτη προβολή: 11-10-2018

51 Βαθμολόγιο
με βάση 14 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 15 χρόνια μετά τον πόλεμο, μια ειρηνευτική οργάνωση συγκεντρώνει μια ομάδα βετεράνων προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες του πολέμου και να προσπαθήσουν να ξαναχτίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Βοσνία, Σλοβενία, Γερμανία, Κροατία
Σκηνοθέτης:Alen Drljevic
Πρωταγωνιστούν:Boris Isakovic, Leon Lucev, Emir Hadzihafizbegovic, Sebastian Cavazza
Διάρκεια:98
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
Enetpress
2018-10-20
Μια δυνατή, με ωραίο, σφιχτοδεμένο, σενάριο ταινία, με τον Ντριλίεβιτς να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τους κλειστούς, περιορισμένους χώρους και να αποσπά εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς (όλοι γνωστοί στο χώρο τους, πρέπει να πω που ο σκηνοθέτης επέλεξε από τα διάφορα μέρη της πρώην Γιουγκοσλαβίας).
60
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
DOC TV
2018-10-18
Απόλυτα κινηματογραφικό και με εξαιρετικούς διαλόγους και ερμηνείες, καταφέρνει να μιλήσει καθαρά για την ανοησία των φυλετικών/θρησκευτικών διαχωρισμών και την βαρβαρότητα των πολέμων, απανταχού γης. 
50
Ρόμπυ Εκσιέλ
FLIX
2018-10-16
Θεατρικής δομής αλλά ουδέποτε στατικό, το φιλμ χτίζει με ενάργεια τους χαρακτήρες του μέσα από θύμησες και εξομολογήσεις, χάρη και στις ορμητικές ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών. Ωστόσο, έχεις μόνιμα την αίσθηση μιας ανακύκλωσης
50
Παναγιώτης Μήτσικας
FreeCinema
2018-10-14
Καλό σινεμά, προσεγμένοι διάλογοι και πολύ ενδιαφέρουσα θεματική γύρω από τη «γειτονιά» τη δική μας είναι στοιχεία που το «Οι Άντρες δεν Κλαίνε» (η πρόταση της Βοσνίας για τα περσινά ξενόγλωσσα Όσκαρ) αξιοποιεί ικανότατα. Αν δε σε ψήνουν τα... «ethnic» με τις αγριευτικές προφορές, περνάς σε κάτι άλλο.
50
Τάσος Μελεμενίδης
LiFO
2018-10-12
Γεμάτο συνεχείς εντάσεις, διαφωνίες και εξομολογήσεις, το φιλμ του Βόσνιου Άλεν Ντριλιέβιτς μοιάζει κάποιες στιγμές με θρίλερ δωματίου, με το κακό να βρίσκεται στο παρελθόν και να εξακολουθεί να στοιχειώνει τους ήρωές του, αποδεικνύοντας πως ένας πόλεμος δεν τελειώνει την ημέρα που υπογράφεται η ανακωχή αλλά παραμένει για χρόνια μέσα στην ψυχή όσων συμμετείχαν σε αυτόν.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
toSpirto.net
2018-10-10
Βετεράνοι του γιουγκοσλαβικού εμφύλιου από Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη τσακώνονται και ψυχαναλύονται στη διάρκεια θεραπευτικού προγράμματος σε ορεινό ξενοδοχείο, σε αυτό το ωραία φιλμαρισμένο και παιγμένο μα αναμενόμενο δράμα.
40
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα.gr
2018-10-08
Ένα θεατρικής λογικής ψυχόδραμα με ενδιαφέρουσες εξάρσεις, δυναμικές ερμηνείες και προβλέψιμη μέχρι τη (συμφιλιωτική) λεπτομέρειά του κατάληξη.
40
Αντώνης Γκούμας
Cinepivates
2018-10-06
Αυτή η ταινία έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες που έχουν γίνει και δυστυχώς, πέραν από κάποιες μεμονωμένες στιγμές, δεν φαίνεται να έχει κάτι σπουδαίο να προσθέσει.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2018-10-04
Ένα δυνατό θέμα που αγγίζει σοβαρά ζητήματα όπως ο εθνικισμός αλλά και η συμφιλίωση, που συμπυκνώνονται σε αυτή την ενδιαφέρουσα αν και κάπως στατική ταινία.
30
nicolas1810
Letterboxd
2018-10-02
Εγώ πάντως έκλαψα. Από την βαρεμάρα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση