Νόμος περί Τέκνων(2017)
(The Children Act)  Πρώτη προβολή: 30-08-2018

56 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
7.6 με βάση 5 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Καθώς ο γάμος της με τον Τζακ διαλύεται, η καταξιωμένη δικαστίνα του Ανώτατου Δικαστηρίου Φιόνα Μέι, έχει ένα μεγάλο δίλημμα να αντιμετωπίσει. Θα πρέπει να αναγκάσει τον Άνταμ, έναν έφηβο να κάνει μετάγγιση αίματος για να σώσει τη ζωή του; Η ανορθόδοξη επίσκεψή της στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και για τους δυο τους, καθώς δημιουργεί έντονα συναισθήματα στο αγόρι και φέρνει στο φως τα μακρόχρονα θαμμένα συναισθήματα της ίδιας.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Richard Eyre
Πρωταγωνιστούν:Emma Thompson, Stanley Tucci, Ben Chaplin, Fionn Whitehead
Διάρκεια:105
80
Άγγελος Πολύδωρος
Υποκείμενα
2018-08-20
Εννοείται, ότι είναι απόλαυση να βλέπει κανείς την Έμα Τόμσον, φυσική και χωρίς περιττά μακιγιάζ, να παίζει όχι μόνον αποδίδοντας τους διαλόγους, αλλά και με τις εκφράσεις της, την κίνηση των ματιών, των χειλιών της και γενικά με όλη τη «γλώσσα του σώματος» και να αποδίδει «αποκαλύπτοντάς» μας κάθε πτυχή της σκέψης της, αλλά και τις εσωτερικές της συγκρούσεις.
70
Κατερίνα Ανδρεάκου
FreeCinema
2018-08-18
Κοινωνικό δράμα με έντονο το στοιχείο της «βρετανικότητάς» του και μια βαθιά εσωτερικότητα, παρόλο το απτό ενδιαφέρον που προκαλεί το δίλημμα της δικαστικής απόφασης και των συνεπειών της. Ενδεχομένως να της βάλετε την εύκολη (και, εν προκειμένω, κάπως απερίσκεπτη) ταμπέλα της «μπουρζουά» θεματικής, αλλά, αν έχετε όρεξη για ένα ώριμο δράμα χαρακτήρων, δεν θα βρείτε εύκολα καλύτερη επιλογή.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-08-16
Η σκηνοθεσία του Ρίτσαρντ Έιρ χειρίζεται τα θέματα νηφάλια, γιατί το υπέροχο κείμενο του ΜακΓιούαν εκφέρει με ακρίβεια την ένταση όποτε χρειάζεται, συνδυάζοντας το αγγλοσαξονικό πνεύμα εγκράτειας με την οικουμενικότητα.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2018-08-14
Σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που αφορούν όλους μας συνδυάζονται δεξιοτεχνικά με μια υπέροχη κινηματογραφική ηρωίδα αλλά και την υπέροχη ηθοποιό που την υποδύεται. Ενα άρτιο σύνολο που δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις.
60
Ρόμπυ Εκσιέλ
FLIX
2018-08-12
Στιβαρό δράμα κειμένων και ερμηνειών - βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Ιαν ΜακΓιούαν - που θέτει ψύχραιμα και τη λογική και την ευαισθησία του.
50
Αχιλλέας Βασιλείου
Cinepivates
2018-08-10
Το θέμα είναι ότι η ταινία είναι ένα one woman show και δεν την βοηθάει κανείς. Ούτε η ξύλινη σκηνοθεσία του Richard Eyre (Notes on a Scandal, Iris) αλλά ούτε και το σενάριο του Mc Ewan, που φαίνεται να μην μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα δύο δράματα της υπόθεσης (Γάμος και υπόθεση μετάγγισης). Δυνατή ιστορία αλλά ισχνό σενάριο.
40
Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος
αθηνόραμα
2018-08-08
Αυτή η μπανάλ και άνευρη κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Ίαν ΜακΓιούαν, σε σενάριο του ιδίου, χρωστά τις καλύτερες στιγμές της στην εκφραστική δύναμη της Έμα Τόμσον, η οποία της δίνει βάθος κι ένταση, χωρίς όμως να είναι αρκετά για να αποκτήσει η ταινία χαρακτήρα.
40
Τάσος Μελεμενίδης
cinemagazine.gr
2018-08-06
Ο Ρίτσαρντ Έιρ, όπως και στο «Ημερολόγιο Ενός Σκανδάλου» που είχε κάνει το 2006, παραμένει αόρατος και αφήνει τον χώρο στους πρωταγωνιστές του, παραδίδοντας μια διεκπεραιωτική ταινία.
40
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-08-04
...ένα αδύναμο δικαστικό δράμα, από το οποίο ξεχωρίζει η συναρπαστική, πολυεπίπεδη και πανέξυπνη ερμηνεία της Εμα Τόμσον.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Monopoli.gr
2018-08-02
Καλές ερμηνείες, συναισθηματικές εντάσεις, διάλογοι που κεντάνε αλλά και μια κεντρική ιδέα που ξετυλίγεται προβλέψιμα και κάπως κουραστικά μέχρι το λυτρωτικό φινάλε.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση