Καλοκαιρινές Νύχτες(2017)
(Hot Summer Nights) | Πρώτη προβολή: 02-08-2018

45 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
6.0 με βάση 2 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ένας συμπαθέστατος αλλά κοινωνικά αδέξιος έφηβος που μόλις έχει χάσει τον πατέρα του, περνά το καλοκαίρι του πριν από το κολέγιο στο σπίτι της θείας του στο παραθαλάσσιο τουριστικό Κέιπ Κοντ. Η προσαρμογή του θα είναι δύσκολη, μέχρι τη στιγμή που θα γνωρίσει τον Χάντερ, το τοπικό «κακό παιδί», με τον οποίο θα ξεκινήσει ένα κερδοφόρο και παράτολμο κόλπο.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Elijah Bynum
Πρωταγωνιστούν:Timothée Chalamet, Maika Monroe, Alex Roe, Emory Cohen
Διάρκεια:107
60
Ηρώ Εμμανουήλ
2018-08-20
Παρότι η ταινία είναι γεμάτη ενέργεια, δράση και ερωτισμό, και με εξαιρετικές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, ο Bynum φαίνεται ότι δεν καταφέρνει να περάσει στην ταινία του αυτό που μάλλον επεδίωκε, με αποτέλεσμα το φίλμ να θυμίζει μια κάπως αδιάφορη και επιτηδευμένη ιστορία ενός ανήσυχου εφήβου που προσπαθεί να ενηλικιωθεί μέσα από τα πάρτυ, το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-08-18
Ταινία ρετρό αισθητικής - όσο ρετρό μπορείς να αποκαλέσεις σήμερα τα nineties -, με αξιοθαύμαστη ανάπλαση του κλίματος της εποχής, μελαγχολικό χιούμορ και καλό σάουντρακ. Όχι πάντως η ταινία που θα μπορούσε να σε ξεσηκώσει.
50
Λήδα Γαλανού
2018-08-16
Η πλοκή βαραίνει και σκληραίνει τόσο γρήγορα και αναίτια που παύει γρήγορα να είναι πειστική. Εκείνο που μένει άθικτο στην ταινία, είναι αυτή η αίσθηση του θέρετρου, του οποίου η ζωή έχει, όπως όλα, ημερομηνία λήξης. Κι ένα soundtrack που σε κάνει να θες να χορέψεις, αγνοώντας για λίγο την ταινία.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-08-14
Υπερκινητικό σκορσεζικό δράμα, ταινία ενηλικίωσης με στραβή πορεία, buddy movie, πικρό ρομάντσο: οι «Καλοκαιρινές Νύχτες» θέλουν να συνδυάσουν πολλά και ο Ελάιτζα Μπάινουμ στο ντεμπούτο του δείχνει πως έχει το στυλ, και το στυλιζάρισμα, αν και του λείπει η ουσία.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-08-12
Νεανικό δράμα με στοιχεία θρίλερ και διάθεση κοινωνικής κριτικής που ξεκινά δυναμικά, αλλά σύντομα αρχίζει και πελαγοδρομεί ανάμεσα στην κοινοτοπία, τη σεναριακή έλλειψη μέτρου και την αφηγηματική ασυνέπεια.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-08-10
Ο Σαλαμέ του «Να με φωνάζεις με το όνομα σου» δίνει ξανά τα διαπιστευτήρια ενός αυθεντικού ηθοποιού. Κρίμα μόνο που σε όλο το δεύτερο μέρος η ταινία πηγαίνει με τον αυτόματο (σκηνοθετικό) πιλότο και το σχεδόν ανύπαρκτο σενάριο αφαιρεί την ευκαιρία για να χειροκροτήσουμε μια πραγματικά ευχάριστη κινηματογραφική έκπληξη.
40
Πάνος Γκένας
2018-08-08
Ένα καλοκαίρι μπορεί να σε αλλάξει; Το (όχι ακριβώς νέο) φιλμ με πρωταγωνιστή τον Τιμοτέ Σαλαμέ του «Call Me by Your Name» είναι ένα ανάλαφρο εφηβικό θρίλερ που βγήκε από το «ψυγείο», χωρίς να σημαίνει απαραίτητα πως σε δροσίζει.
40
Μανώλης Κρανάκης
2018-08-06
Στο κέντρο αυτών των «Καλοκαιρινών Νυχτών», τρεις νέοι ηθοποιοί εμπιστεύονται (και καλά κάνουν) ένα φιλόδοξο σκηνοθέτη που προδίδεται από την έπαρση του – σαν ένας έφηβος που θέλει μέσα σε ένα καλοκαίρι να ζήσει τα πάντα.
30
Παύλος Γκουγιάννος
2018-08-04
Η ταινία με μία αισθητική που περισσότερο θυμίζει βιντεοταινία, ή επεισόδιο σε αστυνομική σειρά των 90s, παρουσιάζει μία ιστορία ενός εφήβου που εμπλέκεται στην εμπορία, χωρίς την παραμικρή κριτική διάθεση προς τις πράξεις του ήρωα. Αντιθέτως, ο σκηνοθέτης μένει αρκετά αποστασιοποιημένος από τα τεκταινόμενα, δημιουργώντας έναν ήρωα των 60s, όταν ήταν της μόδας τέτοιου είδους φιγούρες.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2018-08-02
Ανύπαρκτη πλοκή, προβλέψιμη εξέλιξη με μοιρολατρικές «ανατροπές», άσχετη ατμόσφαιρα εποχής 90s (αν δεν το έγραφε στην αρχή, δεν θα έβαζες και στοίχημα...) και ένα καστ που ντροπιάζεται (με ή χωρίς σκηνοθέτη).
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση