Σκοτεινές Δυνάμεις(2018)
(The Darkest Minds) | Πρώτη προβολή: 02-08-2018

34 Βαθμολόγιο
με βάση 14 κριτικές
4.0 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Όταν κάποιοι έφηβοι αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις, η κυβέρνηση τους θεωρεί απειλή και τους περιορίζει σε ειδικά στρατόπεδα. Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, μαζί με μια ομάδα νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο αποφασίζουν να αντισταθούν και να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Είδος:Επιστ. Φαντασίας, Θρίλερ
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Jennifer Yuh Nelson
Πρωταγωνιστούν:Mandy Moore, Gwendoline Christie, Bradley Whitford, Harris Dickinson
Διάρκεια:104
66
Δημήτρης Αποστολόπουλος
2018-08-20
Στα πρότυπα του Hunger Games, με πινελιές από Xmen, τούτο εδώ το post apocalyptic φιλμ, έχει μια διαρκή αίσθηση σκηνοθετικού και σεναριακού deja-vu, ωστόσο σε αρκετά σημεία του είναι μία τίμια μεν, εφήμερη δε, adult εμπορική ταινία.
50
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-08-18
Θα μιλήσει (για μια γκάμα ζητημάτων, απ' το bullying μέχρι το χάσμα των γενεών) στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που δεν έχουν εξαφανιστεί για διακοπές, εκτός αν έχουν δει τα πάντα όλα συναφή απ' το «Λυκόφως» και μετά κι έχουν μπαφιάσει. Τα fan club της Κάτνις και της Τρις μάλλον θα το βρουν υποδεέστερο των σημείων αναφοράς τους, αλλά άνω της βάσης, ειδικά οι πιο αισθηματίες. Στην τρίτη ηλικία και σ' όσους δεν αντέχουν το sci-fi αντενδείκνυται.
30
Τάσος Μελεμενίδης
2018-08-16
Άλλη μια προσθήκη στη young adult δυστοπική μυθολογία που έχει κατακλύσει βιβλιοπωλεία και οθόνες την τελευταία δεκαετία, χωρίς καθόλου νέες ιδέες πάνω στη δομή του είδους σε μια διαδρομή μέσα από ασφαλή αφηγηματικά μονοπάτια.
30
Γιώτα Τσιορβά
2018-08-14
Το Σκοτεινές Δυνάμεις είναι δύσκολο να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, καθώς ήδη από τα πρώτα λεπτά θα αναρωτιέσαι αν πρόκειται για κινηματογραφική ταινία ή τηλεοπτική παραγωγή. Πολύ γρήγορα μετά τους τίτλους τέλους θα έχεις ξεχάσει τι έχει συμβεί και τα ερωτηματικά θα παραμένουν για το αν αξίζει να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα μυθιστορήματα της σειράς.
30
Γιώργος Νυκταράκης
2018-08-12
Αυτό που έχουμε είναι μια παιδική δυστοπία, χωρίς βαρύτητα και χωρίς ένταση, και η οποία αν έχει συνέχεια ελπίζουμε ότι θα ενηλικιωθεί τάχιστα.
30
Τάσος Ντερτιλής
2018-08-10
Η νεανική λογοτεχνία φαντασίας επανέρχεται-αλλά όχι δριμύτερη-με μια ακόμη κινηματογραφική διασκευή... Υλικό για τα multiplex.
30
Παύλος Γκουγιάννος
2018-08-08
Είναι μία ταινία με εμφανή την απουσία σχεδίου για το πώς θα εξελιχθεί, καθώς δεν έχει κάποια συγκεκριμένη επικέντρωση, και αυτό είναι φανερότερο στους «κακούς» της υπόθεσης, που αλλάζουν κάθε λίγο και λιγάκι, σε μία προσπάθεια ανατροπής, που δεν θα λέγαμε ότι τους βγαίνει σε καλό.
20
Χρήστος Μήτσης
2018-08-06
Ακόμη ένα νεανικό μπεστ σέλερ φαντασίας από το κάτω ράφι μετατρέπεται σε ανιαρή, πρόχειρα σκηνοθετημένη και κακοσχεδιασμένη ως παραγωγή sci-fi περιπέτεια.
20
Ρόμπυ Εκσιέλ
2018-08-04
Ο ενήλικος ολοκληρωτισμός κυνηγά το προικισμένο νιάτο σε ένα ανιαρό κι επίπεδο αναμάσημα των γνωστότερων μοτίβων των young/adult περιπετειών φαντασίας της τελευταίας δεκαετίας.
10
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-08-02
Και όλα αυτά με την απαραίτητη πινελιά από Χ ΜΕΝ, αλλά χωρίς τα φαντασμαγορικά και φασαριόζικα εφέ, καθότι η παραγωγή εδώ είναι πολύ πιο φτηνή, πολύ πιο φτωχή, πολύ πιο ασήμαντη
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση