Κάθαρση: Η Αρχή(2018)
(The First Purge) | Πρώτη προβολή: 26-07-2018

35 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
4.8 με βάση 5 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Για να μειώσουν το ποσοστό της εγκληματικότητας κάτω από το 1% για τον υπόλοιπο χρόνο, οι Νέοι Εθνοπατέρες της Αμερικής δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτόνωση βίας για ένα βράδυ σε μια απομονωμένη κοινότητα. Όταν, όμως, η βία των τυράννων συναντά την οργή των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, αυτό που ξεκίνησε σε μια κοινότητα, δοκιμαστικά, θα ξεχυθεί και θα εξαπλωθεί σε όλο το έθνος.

Είδος:Τρόμου
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Gerard McMurray
Πρωταγωνιστούν:Y'lan Noel, Lex Scott Davis, Marisa Tomei, Joivan Wade
Διάρκεια:113
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-07-20
Στη δεύτερη αυτή ταινία του, ο Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ (Burning Sands), αντίθετα με τις τρεις προηγούμενες ταινίες, καταφέρνει να φτιάξει μια συγκλονιστική, εφιαλτική αλληγορία...
40
Χρήστος Μήτσης
2018-07-18
Πρίκουελ ενός πολιτικοποιημένου τρομο-franchise, το οποίο έχει ένταση, σασπένς, αλλά και έντονο διδακτισμό, προσπαθώντας να αφυπνίσει την αφροαμερικανική κοινότητα.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-07-16
Χωρίς να πρωτοτυπεί, παρακολουθείται άνετα αν και η ηθικολογία του σεναρίου (μαζί με το Κακό αναδύεται και η αντίθετη δύναμη, το Καλό) με την προβλέψιμη εξέλιξη της δράσης βάζουν σαφή όρια στην αξία του φιλμ.
40
Γιώτα Τσιορβά
2018-07-14
Παρ' όλες τις καλές προθέσεις Η Αρχή δεν είναι τόσο καθηλωτική. Κλέβοντας από την μαγεία των προκατόχων της μπορεί να κερδίσει κάποιους θεατές σίγουρα όμως δεν θα εντυπωσιάσει με το συνολικό αποτέλεσμα. Παραμένει ο φτωχός απόγονος μιας σειράς ταινιών απ' τις οποίες αρχίζει να ξεφτίζει η χρυσόσκονη.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-07-12
Αφού είδαμε στις τρεις προηγούμενες ταινίες την εξέλιξη των ετήσιων πανδημικών αμόκ καθαγιασμένης βίας, ήγγικεν η ώρα να δούμε πούθε ξεφύτρωσε το φαινόμενο, σε ένα πρίκουελ χωρίς έμπνευση.
30
Νεκτάριος Σάκκας
2018-07-10
Ενώ περιπτώσεις σαν την «Απόδραση από τη Νέα Υόρκη» πέτυχαν μια ικανή ισορροπία ανάμεσα στη δράση και την πολιτική αλληγορία, η νέα «Κάθαρση» σπεύδει χωρίς φρένα στην κατηφόρα του θεάματος, αρκούμενο απλώς στο να ξύσει την επιφάνεια που αμέλησαν να αγγίξουν τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς.
20
Χρήστος Μπακατσέλος
2018-07-08
Ούτε σάτιρα, ούτε b-movie, το πιο απροκάλυπτα exploitation κομμάτι μιας σειράς ταινιών που ελπίζουμε τώρα που έφτασε στην αρχή να τελειώνει σιγά σιγά...
20
Τάσος Μελεμενίδης
2018-07-06
Αυτό που καταφέρνει είναι να παρουσιάσει μια σειρά από μονοδιάστατους χαρακτήρες, μια εντελώς αφελή ψυχολόγο με το πρόσωπο της Μαρίζα Τομέι, που είναι εντελώς εκτός κλίματος, τον προφανή «κακό» πολιτικό που αγωνίζεται για την επικράτηση της διαβολικής ιδέας του και αρκετούς Αφροαμερικανούς από μικρές φτωχογειτονιές που τραβούν τα πάνδεινα πριν μας υπενθυμίσουν άτσαλα ότι η ανθρωπιά στο τέλος θριαμβεύει.
10
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-07-04
...ένα ακόμη trash movie που για να «απενοχοποιηθεί» φορά την πλερέζα ενός πολιτικού σχολιασμού της φακής.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2018-07-02
Με μια κάποια κορύφωση που αγωνίζεται να δικαιολογήσει την ύπαρξη αυτού του prequel, το «Κάθαρση: Η Αρχή» απέχει αρκετά από τα υπόλοιπα μέρη του franchise, αφήνοντας τις εκτελέσεις της «Κάθαρσης» σχεδόν σε... δεύτερη μοίρα (!), με το πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο να χάνει την υπόστασή του, πόσω μάλλον και το (ενίοτε) αναρχικό του χιούμορ. Δυστυχώς, όχι μια... καλή «Αρχή». Στο πλαίσιο μιας περιπέτειας καταδίωξης, στέκει σαν μια απλή B-μουβιά δίχως όραμα, με πτωχές καρπεντερικές αναφορές (ή «κλοπές»...).
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση