Το Μυστικό της Πεταλούδας(2018)
(El Aviso) | Πρώτη προβολή: 26-07-2018

42 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
5.3 με βάση 4 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο 10χρονος Νίκο λαμβάνει ένα ανώνυμο σημείωμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει την ημέρα των γενεθλίων του. Κανείς δεν τον πιστεύει, πέρα από έναν άγνωστο ο οποίος θεωρεί πως η απειλή σχετίζεται με μια μυστήρια σειρά δολοφονιών που βασίζονται σε μια συγκεκριμένη μαθηματική ακολουθία.

Είδος:Θρίλερ
Χώρα:Ισπανία
Σκηνοθέτης:Daniel Calparsoro
Πρωταγωνιστούν:Raúl Arévalo, Aura Garrido, Belén Cuesta, Hugo Arbues
Διάρκεια:92
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-07-20
Υπάρχουν δύο τρόποι για να δει κάποιος το φιλμ. Ο πρώτος είναι εκείνος που θεωρεί πως οι αριθμοί λένε μόνο την αλήθεια και τα πάντα στη ζωή είναι μια συνάρτηση που βγάζει νόημα ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ο δεύτερος είναι εκείνος που αφορά σε όσους δεν τα πήγαιναν ποτέ καλά με το μάθημα των μαθηματικών, οπότε και η ταινία αυτή θα τους φανεί από παγερά αδιάφορη έως... ενοχλητική!
50
Λήδα Γαλανού
2018-07-18
Παρότι τα δεδομένα τοποθετούνται με τέτοια επιμέλεια, παρότι η σκηνοθεσία, ακολουθώντας τη γνώριμη, υγρή και σκοτεινή υφή τού «Seven», χτίζει την αγωνία υποβλητικά, το δεύτερο μέρος της ταινίας βασίζεται απογοητευτικά στη σύμπτωση, στις καταχρηστικές εξηγήσεις, αφήνοντας να γκρεμιστεί η πειστικότητα του αρχικού εγχειρήματος.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-07-16
Παρά την αναντίρρητη ατμόσφαιρα και τις ερμηνείες, αυτό το θρίλερ που αναμιγνύει μαθηματικές ακολουθίες, σχιζοφρένεια, πηγαινέλα στον χρόνο, (ποικιλόμορφους) φόνους, ένα βενζινάδικο, και μπόλικη βροχή δεν πείθει.
40
Χρήστος Μήτσης
2018-07-14
Άνισο μεταφυσικό θρίλερ με καλοχτισμένο μυστήριο, λειτουργική παράλληλη αφήγηση κι ένα αυθαίρετο, μελοδραματικά φτηνό φινάλε.
40
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-07-12
Μπέρδεμα χωρίς λόγο, χρονικά πήγαινε-έλα χωρίς στόχο, αφήγηση χωρίς συνοχή.
40
Πάνος Γκένας
2018-07-10
Εσείς τι θα κάνατε αν σας προειδοποιούσαν ότι θα... πεθάνετε; Το «Μυστικό της Πεταλούδας» προσπαθεί να λύσει μία μαθηματική εξίσωση που ενώνει το παρελθόν και το παρόν και παραδίδει μία ενδιαφέρουσα, ψυχαγωγική πράξη.
30
Θανάσης Πατσαβός
2018-07-08
Μεθοδικό αλλά ανούσιο κι ελάχιστα πειστικό μεταφυσικό δράμα που φιλοδοξεί -χωρίς μεγάλη επιτυχία- να συνεχίσει την παράδοση των δυνατών ισπανικών θρίλερ των τελευταίων ετών.
20
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-07-06
Πατενταρισμένη σε αμερικανικού ύφους θρίλερ συμπτώσεων και μεταφυσικής, η «παράλογης λογικής» σπαζοκεφαλιά του Ισπανού Καλπαρσόρο χάνεται σε μια αέναη λούπα συμπτώσεων.
10
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-07-04
Ο Καλπασάρο καταφέρνει να δημιουργήσει ατμόσφαιρα αλλά η ταινία αποκτά την εικόνα μιας σπαστικής σπαζοκεφαλιάς που από κάποιο σημείο και μετά σε κάνει να παύεις να ενδιαφέρεσαι για τη λύση της. Όλα είναι πιθανά μέσα στην απόλυτη απιθανότητά τους. Και τίποτε δεν πείθει.
10
Νίκος Παλάτος
2018-07-02
Αχταρμάς υπό τη μορφή θρίλερ μυστηρίου, που συνδυάζει το πεπρωμένο με τη δύναμη των αριθμών δημιουργώντας μια τομή ανάμεσα σε παρελθόν, παρόν και μέλλον, με το χάσμα που ανοίγει να είναι τόσο μεγάλο που θα αρκούσε για να εξαφανίσει όλη αυτή τη «μόδα» των ισπανικών θρίλερ!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση