Μυστικό Συστατικό(2017)
(Iscelitel)  Πρώτη προβολή: 19-07-2018

58 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
5.7 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Βέλε φτιάχνει ένα κέικ από κλεμμένη μαριχουάνα και το προσφέρει στον καρκινοπαθή πατέρα του, ελπίζοντας πως έτσι θα ανακουφίσει τον πόνο του. Η υγεία του πατέρα του βελτιώνεται άμεσα και ο Βέλε έρχεται αντιμέτωπος με τους γείτονες που θέλουν τη συνταγή, αλλά και τους εγκληματίες που θέλουν πίσω τα ναρκωτικά τους.

Είδος:Δράμα, Κωμωδία
Χώρα:ΠΓΔΜ, Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Gjorce Stavreski
Πρωταγωνιστούν:Blagoj Veselinov, Anastas Tanovski, Aksel Mehmet, Aleksandar Mikic
Διάρκεια:104
70
Πάνος Μουζάκης
FILMBOY
2018-07-20
Χώροι απόλυτα ρεαλιστικοί, χωρίς κάποια εξεζητημένη διεύθυνση φωτογραφίας, ο σκηνοθέτης πετυχαίνει το σκοπό του με απλά μέσα χάρη στην θεματική ικανότητα της ιστορίας που βρήκε. Ο συνδυασμός αυτός του σοβαρού ύφους με το κωμικό στοιχείο είναι πράγματι ιδιοφυής και η τελική έκβαση της ταινίας σου αφήνει ευχάριστη εντύπωση.
60
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα.gr
2018-07-18
Μαύρη κωμωδία βαλκανικού ταμπεραμέντου, η οποία διαθέτει σεναριακή πειθαρχία και κριτική κοινωνική ματιά. Βραβείο Κοινού στο τελευταίο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
60
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-07-16
Βάλσαμο για την ψυχή η ταινία του Γκιόρτσε Σταβρέσκι, που εξισορροπεί το κωμικό με το δραματικό, την αλαφράδα με την απώλεια, το φωτεινό με το σκοτεινό και συγκινεί είτε έχετε βιώσει πένθος, είτε όχι.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2018-07-14
Με εργαλείο το χιούμορ, ο σκοπιανός σκηνοθέτης Γκιόρτσε Σταβρέσκι, που έγραψε και το σενάριο, αφουγκράζεται μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα της χώρας του, μια κοινωνία όπου ο πολίτης ταπεινώνεται και οδηγείται σε λύσεις απελπισίας, θύμα του περιορισμού των φαρμάκων, της επέλασης των ιδιωτικών νοσοκομείων και τελικά της απάτης.
60
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
FLIX
2018-07-12
Κοινωνικός ρεαλισμός, σκοτεινές κωμικές παρεμβολές και μια δυνατή σχέση πατέρα-γιου δημιουργούν μια ταινία που διαδραματίζεται μεν στα Βαλκάνια αλλά απέχει από τις υπερβολικές φαρσικές αφηγήσεις του παρελθόντος.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-07-10
...το ενδιαφέρον εντοπίζεται στο γλυκόπικρο πορτρέτο του ψαλιδισμένου νέου άνδρα και στον ειλικρινή, ανθρώπινο διάλογο ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, μέσα στο «Μυστικό Συστατικό».
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2018-07-08
Ανθρώπινη δραμεντί, δοσμένη με ένα θεραπευτικό χιούμορ, χωρίς πάντως να αγνοεί το δραματικό βάθος αλλά και τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που ορίζουν την τραγικότητα της ιστορίας. Το ιδιαίτερο βαλκανικό χρώμα σημαδεύει την πλοκή της μικρής τρυφερής ιστορίας και ο τραχύς κοινωνικός ρεαλισμός συναντά τη παθιασμένη δίψα των ηρώων για ζωή.
50
Νεκτάριος Σάκκας
CINEMAGAZINE
2018-07-06
Ενδιαφέρον σκηνοθετικό ντεμπούτο από την ΠΓΔΜ που συνδυάζει εύστοχα τη σάτιρα με τον κοινωνικό ρεαλισμό, φωτίζοντας παράλληλα ενδιαφέρουσες γωνιές του κοινωνικού φάσματος της γειτονικής χώρας μέσα από μια τρυφερά δοσμένη σχέση πατέρα και γιου.
50
Αγγελική Στελλάκη
Cinepivates
2018-07-04
Ο συνδυασμός κωμωδίας και δράματος άλλοτε λειτουργεί και άλλοτε όχι, σίγουρα όμως αποκαλύπτει το ταλέντο ενός σκηνοθέτη, το όνομα του οποίου θα ξανακούσουμε στο μέλλον. Ο Μπλαγκότζ Βεσέλινοφ αφήνει το κωμικό του timing να προκύψει μέσα από την χωρίς εντάσεις και ψύχραιμη ερμηνεία του, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την εκρηκτική ερμηνεία του Αναστάς Τανόφσκι που ερμηνεύει τον πατέρα του, Σάζντο.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
toSpirto.net
2018-07-02
Μαύρο χιούμορ και ρεαλισμός συνδυάζονται όμορφα, καθώς απελπισμένος γιος-εργάτης ψήνει κρυφά κέικ μαριχουάνας για τον καρκινοπαθή πατέρα του, η γειτονιά θέλει μερτικό στο «θαύμα», κι οι ντίλερ το κλεμμένο χόρτο τους...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση