Θηρία Χωρίς Πατρίδα(2015)
(Beasts of No Nation)  Πρώτη προβολή: 16-10-2015

76 Βαθμολόγιο
με βάση 7 κριτικές
7.7 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Όταν ο εμφύλιος διαλύει την οικογένειά του, ένα αγόρι από τη Δυτική Αφρική αναγκάζεται να ακολουθήσει μια ομάδα μισθοφόρων και μετατρέπεται σε παιδί-στρατιώτης.

Είδος:Δράμα, Πολεμική
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Κέρι Τζότζι Φουκουνάγκα
Πρωταγωνιστούν:Ίντρις Έλμπα, Έιμπραχαμ Ατά, Κερτ Εγκιαγουάν, Τζουντ Ακουγουντίκε
Διάρκεια:137
80
Τάσος "ο Αλλοδαπός" Σαμπάρ
MonkeyBros
2018-07-14
H ταινία είναι ένα ταξίδι από την παιδική ηλικία μέχρι την "ενηλικίωση", δια πυρός και σιδήρου. Ο Agu είναι το "όχημα" του σκηνοθέτη για να μιλήσει στο θεατή, για να κάνει το σχόλιό του σχετικά με τα δεκάδες χιλιάδες παιδιά που εξαναγκάζονται να πολεμάνε σε διάφορους εμφυλίους, σε διάφορες χώρες. Θα σου δείξει με τον πιο ωμό τρόπο το πόσο εύκολο είναι να χειραγωγήσεις ένα παιδί. Πόσο εύκολο είναι να το κάνεις να σε ακολουθήσει πιστά αν έχεις έναν χαρισματικό αρχηγό και μια ελπίδα. Τη δύναμη της μάζας, της μουσικής και των ναρκωτικών στο πεδίο της μάχης.
80
Βαγγέλης Ανανίδης
Mud Times
2018-07-12
Οι ερμηνείες και ειδικά αυτές των Attah και Elba, είναι παραπάνω από εξαιρετικές. Οι εικόνες που στήνει ο Fukunaga είναι ολοζώντανες και σκληρές όπως αναλογούν σε μια ιστορία γεμάτη θάνατο, πείνα, ναρκωτικές ουσίες και κατακρεουργημένη παιδική αθωότητα.
80
Στέργιος Πουλερές
Reader.gr
2018-07-10
Το Beasts Of No Nation είναι άλλο ένα παράσημο στον Κάρι Φουκουνάγκα.
80
Λάζαρος Κολαξής
THIS IS NOT A BLOG
2018-07-08
Η ταινία αξίζει το χρόνο σας, καθώς θα σας προβληματίσει για τη ζωής στις τριτοκοσμικές χώρες. Εκτός όμως από αυτό θα μπορείτε να απολαύσετε τη δουλειά ενός πολλά υποσχόμενου σκηνοθέτη που περιμένουμε ακόμα πολλά από αυτόν!
70
Δημήτρης Μπαμπούλης
Cine.gr
2018-07-06
Το Beasts of No Nation είναι μια πολύ καλή δουλειά από τον άπειρο κινηματογραφικά Φουκουνάγκα, ο οποίος καταφέρνει να προκαλέσει συγκίνηση, να ευαισθητοποιήσει μέσα από τη σκληρότητα του θέματος της ταινίας, αλλά και να παρουσιάσει την εικόνα που θέλει για τον πόλεμο μέσα από μια προσεγμένη και καλά δομημένη ταινία.
70
Γρηγόρης Μυστιλιάδης
CineDogs
2018-07-04
Το Netflix επέλεξε να μην το παίξει συντηρητικά στην πρώτη του απόπειρα και κατά τα φαινόμενα δικαιώθηκε, παρουσιάζοντας μια ταινία ασφαλώς δύσκολη, σκληρή και ίσως, ενίοτε, υπέρ του δέοντος βίαιη για κάποιους, που ωστόσο ανταμείβει τον θεατή μένοντας μακριά από ευκολίες και αφελείς προσδοκίες εξιλέωσης.
70
gaRis
Movies Ltd
2018-07-02
Το Beasts of No Nation, εκτός της ταινίας που η Unicef οφείλει να προβάλλει σε κάθε ευκαιρία, είναι μια αιματηρά σημερινή, παγκοσμίου σήμανσης προβολή ενός φρικιαστικού φαινομένου που, σε συνδυασμό με την έξαρση του θρησκευτικού πολέμου τρομοκράτησης του δυτικού πολιτισμού (με σαφή ευθύνη και των ηγεσιών του τελευταίου), καθιστά την παρακολούθηση από συνειδητοποιημένους θεατές τουλάχιστον αναγκαία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση