Γκοντάρ, Αγάπη μου(2017)
(Le Redoutable) | Πρώτη προβολή: 07-06-2018

57 Βαθμολόγιο
με βάση 21 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Παρίσι, 1967. Ο Ζαν-Λικ Γκοντάρ γυρίζει την Κινέζα, πλάι στη γυναίκα που αγαπά, την Άννα Βιαζέμσκι, μια κοπέλα είκοσι χρόνια μικρότερη του. Είναι ευτυχισμένοι, όμορφοι, ερωτευμένοι. Αλλά η υποδοχή της ταινίας πυροδοτεί μια επεξεργασία αυτοαναζήτησης για τον Ζαν-Λικ. Τα γεγονότα του Μάη του 1968 θα ενισχύσουν αυτή τη διαδικασία, και την κρίση που έχει ταρακουνήσει τον μεγάλο δημιουργό. Βαθιά ριζωμένες αντιπαραθέσεις και παρεξηγήσεις θα τον αλλάξουν αμετάκλητα.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα, Κωμωδία
Χώρα:Γαλλία, Μιανμάρ, Ιταλία
Σκηνοθέτης:Michel Hazanavicius
Πρωταγωνιστούν:Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo, Micha Lescot
Διάρκεια:107
70
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-06-20
Ναι, μια ταινία για τον Ζαν Λικ Γκοντάρ μπορεί να γίνει πραγματικά απολαυστική, με τα χαριτωμένα trivia της ζωής του, με τον σχεδόν παιδικό χαρακτήρα του, με τα ασταμάτητα τσιτάτα του, με την ικανότητά του να μεταμορφώνεται από τρυφερός ερωτικός σύντροφος σε ψυχρό, άκαρδο, σχεδόν παράλογο, σίγουρα αντιπαθητικό αλλά και πάντα ενδιαφέροντα διανοούμενο.
70
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-06-18
Απρόσμενα απολαυστική...
60
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-06-16
Το «Γκοντάρ, αγάπη μου» σε καμία περίπτωση δεν θεοποιεί τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα του και προσδίδει στην ιστορία έναν ανάλαφρο τόνο– κάτι που έχει να μπει δεκαετίες στην ίδια πρόταση με το όνομα του Γκοντάρ.
60
Ακης Καπράνος 
2018-06-14
Ένα παιχνιδιάρικο και εντελώς vintage pop πορτρέτο, περισσότερο μιας εποχής και λιγότερο του ίδιου του σκηνοθέτη που ενσαρκώνει με μπρίο ο Λουί Γκαρέλ.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-06-12
Το κέφι δεν λείπει από την ταινία κι αυτό είναι πραγματικό επίτευγμα για τον σκηνοθέτη του οσκαρικού «Artist», που επιμένει στην απομυθοποίηση του Γκοντάρ με ύφος που δεν γίνεται ποτέ προσβλητικό ή ενοχλητικό.
60
Νεκτάριος Σάκκας
2018-06-10
Ο σκηνοθέτης του «The Artist», Μισέλ Χαζαναβίσιους, επανακάμπτει μετά το κάζο του «The Search» σκιαγραφώντας εδώ ανατρεπτικά, αποδομητικά αλλά και με συνέπεια το εκρηκτικό προφίλ του τρομερού παιδιού του γαλλικού Νέου Κύματος, Ζαν Λικ Γκοντάρ.
60
Λήδα Γαλανού
2018-06-08
Ο Μισέλ Χαζαναβίσιους του «The Artist» κάνει μια... κομεντί για το ιερό τέρας του σινεμά, πιάνοντας, ωστόσο, εύστοχα και απολαυστικά, τα πιο ευαίσθητα σημεία του αντιδραστικού του πνεύματος.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-06-06
Ο Χαζαναβίσιους κατασκευάζει μια πλοκή γύρω από τη σύντομη σχέση του Γκοντάρ με τη δεύτερη, μετά την Άννα Καρίνα του Masculin-Feminin, μούσα του για να περιγράψει κινηματογραφικά, με μια παιγνιώδη δομή που μοιράζεται σε κεφάλαια, βινιέτες και αντικρουόμενης σημασίας, σχεδόν σουρεαλιστικά και πολύ γκονταρικά τσιτάτα, την απογοήτευση του Γάλλου συνδημιουργού του νέου κύματος από το επαναστατικό ρεύμα του Μάη του '68.
50
Χρήστος Μήτσης
2018-06-04
Μια... ιερόσυλη και γι' αυτό διασκεδαστική προσέγγιση μιας κινηματογραφικής ιερής αγελάδας από τον σκηνοθέτη του «Artist». Περισσότερο παιχνιδιάρικη παρά ουσιαστική, δεν προχωρά μακρύτερα από ένα σινεφίλ ανέκδοτο.
50
Βικτωρία Μιχαήλ
2018-06-02
Το καβγαδάκι στους ανθρώπους των καρέ είναι βέβαιο: αυτό που σε κάποιους θα χτυπήσει ως από σαχλαμαρίτσα μέχρι ιεροσυλία (γιατί «Godard is God», που λένε και οι αγγλόφωνοι), σε άλλους θα μάθει πράγματα και θα φανεί διασκεδαστικό. Οι άσχετοι με το αντικείμενο αλλά θιασώτες της κομεντί θα μείνουν στα ευφυολογήματα και τα τσαλίμια look, αν όχι στο ρομάντζο. Μουλτιπλεξάκια και οι υπόλοιποι που δεν σας τραβάει το είδος και η γλώσσα, αλλού το... weekend σας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση