Νίνα(2016)
(Nina) | Πρώτη προβολή: 24-05-2018

29 Βαθμολόγιο
με βάση 13 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η ζωή και επαγγελματική πορεία μιας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στην βιογραφική αυτή ταινία που έχει στην καρδιά της μια σπάνια και δυνατή ερωτική ιστορία. Ξεκινώντας τη δεκαετία του 1990 στη Γαλλία, και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας που τελικά βρίσκει την αγάπη και τη γαλήνη.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:Ην. Βασίλειο
Σκηνοθέτης:Cynthia Mort
Πρωταγωνιστούν:Zoe Saldana, David Oyelowo, Kevin Mambo, Ronald Guttman
Διάρκεια:90
40
Πάνος Αχτσιόγλου
2018-05-20
«Black is the color of my true loves hair» τραγουδά ομολογουμένως υπέροχα η Ζόε Σαλντάνα, σε μία από τις ελάχιστες υποβλητικές σκηνές της ταινίας. Καθώς ο ήχος της ανατριχιαστικής ερμηνείας εξασθενεί, αυτή η αδιάφορη βιογραφία της Νίνα Σιμόν αναδεικνύει προβλήματα πολύ μεγαλυτέρα από το χρώμα του δέρματος της πρωταγωνίστριάς της.
30
Χρήστος Μήτσης
2018-05-18
Μια καθαρά περιγραφική, αδέξια και μονοδιάστατη βιογραφία, που αποτυπώνει ελάχιστα από το μουσικό μύθο και ακόμα λιγότερα από την αντιφατική, δυναμική προσωπικότητα μιας blues icon.
30
Κατερίνα Σιδηροπούλου
2018-05-16
Μπορεί η ταινία να μην ενθουσιάζει, να μην απεικονίζει την «ανθρώπινη» Σιμόν αλλά να παρουσιάζει μια Νίνα ξιπασμένη, εθισμένη στο αλκοόλ και ντίβα, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τα εξαιρετικά και διαχρονικά της τραγούδια που ακούγονται στην ταινία και που θα κάνουν τον θεατή να αναζητήσει τη δισκογραφία της στο διαδίκτυο βγαίνοντας από την αίθουσα.
30
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-05-14
Η Ζόε Σαλντάνα είναι η Νίνα Σιμόν σε μια μουσική βιογραφία που κοιτάζει κάτω από τη λάμψη και τη δόξα της σπουδαίας τραγουδίστριας, χωρίς όμως να καταφέρνει να δημιουργήσει ένα σύνθετο, ειλικρινές πορτρέτο που τιμά την κληρονομιά της- τόσο μουσικά όσο και συναισθηματικά.
30
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2018-05-12
Για όσους δεν γνωρίζουν τίποτε για τη μεγάλη αυτή τραγουδίστρια ίσως τούτη η ταινία να αποτελέσει έναυσμα για να την ψάξουν λίγο περισσότερο. Κατά τα άλλα, δεν πείθει για δίωρη κινηματογραφική έξοδο...
20
Λήδα Γαλανού
2018-05-10
Το αποτέλεσμα δεν ξεπερνά ένα παλιομοδίτικο, υπερβολικό μελόδραμα για μια σχηματική ηρωίδα, με γνώριμη μορφή, υπέροχη φωνή και κανένα νόημα.
20
Ιωάννα Παπαγεωργίου
2018-05-08
Η Ζόι Σαλντάνα ίσα που λάμπει ως διαμάντι μέσα στη λάσπη. Από μόνη της, όμως, δεν αρκεί για να υπομείνεις αυτό το ανοσιούργημα. Αναζήτησε καλύτερα το εξαιρετικό και υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ της Λιζ Γκάρμπους «What Happened, Miss Simone?».
20
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-05-06
Στην προσπάθεια της η Σίνθια Μορτ να φτιάξει μια διαφορετική βιογραφία για την Νίνα Σιμόν (που προφανώς λατρεύει) καταλήγει να κάνει μια τρύπα στο νερό.
20
Βασίλης Παπαστεργίου
2018-05-05
Μια ταινία-προσβολή για την Nina Simone.
0
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-05-02
Πώς να το κάνουμε, όσο κι αν μια κινηματογραφική βιογραφία προσεγγίζει την αληθινή ζωή χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να τη μιμηθεί και να την ξεπατικώσει στην παραμικρή λεπτομέρεια, η γραμμή της ιστορίας και της αληθοφάνειας οφείλει να τηρηθεί, αλλιώς το όχημα βυθίζεται. Το Νίνα αποτελεί μια τέτοια περίπτωση ναυαγίου.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση