Απάτη σε Μαύρο Φόντο(2017)
(Carbone)  Πρώτη προβολή: 26-04-2018

46 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
6.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Καθώς κινδυνεύει να χάσει την επιχείρησή του λόγω ρευστότητας και αναζητώντας έναν τρόπο να βγάλει γρήγορα χρήματα ώστε να μπορέσει να σώσει τόσο τη δουλειά του όσο και την αξιοπρέπειά του, ο Αντουάν, ένας επιχειρηματίας, καταστρώνει ένα σχέδιο για την κλοπή των φορολογικών κονδυλίων που διανέμει η γαλλική κυβέρνηση, στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης αγοράς γύρω από το εμπόριο δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων CO2. Ένα σχέδιο που εξελίσσεται στη ληστεία του αιώνα και χαρακτηρίζεται από διαφθορά, προδοσία και δολοφονίες.

Είδος:Εγκλήματος, Θρίλερ
Χώρα:Γαλλία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:Olivier Marchal
Πρωταγωνιστούν:Benoît Magimel, Gérard Depardieu, Idir Chender, Laura Smet
Διάρκεια:104
60
Τάσος Ντερτιλής
Cinepivates
2018-04-20
Πέρα από κομπίνες και ίντριγκες όμως, ο Μαρσάλ μας παραδίδει μια σφιχτοδεμένη και ηθικά απαισιόδοξη ταινία που επιβεβαιώνει το αιώνιο αξίωμα crime does not pay, τουλάχιστον μακροπρόθεσμα. Αποσπά επίσης εξαιρετικές ερμηνείες τόσο από τον διάσημο στη Γαλλία Μπενουά Μαζιμέλ όσο και από τον Ντεπαρντιέ που δίνει τον καλύτερο εαυτό του των τελευταίων ετών.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2018-04-18
Κοινότοπο, αν και δυναμικά αφηγούμενο δραματικό θρίλερ, που βασίζεται στην αληθινή ιστορία του διαβόητου σκανδάλου Carbon Connection.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Το Βήμα
2018-04-16
Ο Μαρσάλ ξέρει να φτιάχνει ατμόσφαιρα και χαρακτήρες μέσα από κουβέντες στα καφέ και στα ύποπτα νυχτερινά κέντρα, ενώ η φωτογραφία του Αντονί Ντιάζ είναι ελκυστική στο μάτι.
40
Έλενα Χρηστοπούλου
Πρώτο Θέμα
2018-04-14
Στιβαρό δραματικό θρίλερ με απρόσμενα βίαιη κορύφωση.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
Athens Voice
2018-04-12
Στοιχεία κομπίνας, αστυνομικό σασπένς αλλά και προβλέψιμη πλοκή από ένα σημείο και μετά.
40
Λήδα Γαλανού
efsyn.gr
2018-04-10
Με σκοτεινή ατμόσφαιρα και κινηματογραφικά τερτίπια που θυμίζουν (σκόπιμα) Μπράιαν Ντε Πάλμα, η ταινία διατηρεί ψηλά την ένταση, χωρίς να υπερβαίνει τα κλισέ του είδους.
40
Χρήστος Μπακατσέλος
FLIX
2018-04-08
Η συναρπαστική αληθινή ιστορία του πιο προσοδοφόρου εγκλήματος στη σύγχρονη γαλλική ιστορία στη συσκευασία μιας εντελώς το αντίθετο ταινίας που παραμένει άνευρη και χωρίς την παραμικρή διακύμανση από την αρχή μέχρι και το τέλος της.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2018-04-06
Η πυκνογραμμένη βιογραφική περιπέτεια του Μαρσάλ δεν διαθέτει ιδιαιτερότητα στη γραφή και ίσως γι' αυτό ο Ροκά του Μαζιμέλ στερείται προσωπικότητας.
40
Τατιάνα Καποδίστρια
toSpirto.net
2018-04-04
Ένα (αληθινό) σκάνδαλο δισεκατομμυρίων με επιχειρηματίες και γκάνγκστερ συνδυάζεται με το (επινοημένο) οικογενειακό δράμα του ανθρώπου που το εμπνεύστηκε, σε μια γρήγορη, καλοφτιαγμένη αλλά ακαταλαβίστικη και αναληθοφανή ταινία.
20
Παναγιώτης Παναγόπουλος
FreeCinema
2018-04-02
Είναι αλήθεια ότι η γαλλική κινηματογραφία έχει παράδοση στα αστυνομικά θρίλερ. Αν είσαι μελετητής του είδους, δες και αυτή την ταινία για να συμπληρώσεις την ενημέρωσή σου. Κατά τα λοιπά, ούτε Σκορσέζε σε γαλλική εκδοχή θα δεις, ούτε θα βρεις έναν χαρακτήρα (έστω και ελάχιστα) συμπαθή.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση