Ένα Ήσυχο Μέρος(2018)
(A Quiet Place) | Πρώτη προβολή: 05-04-2018

65 Βαθμολόγιο
με βάση 28 κριτικές
9.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο γεμάτο τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται να ζει στην απόλυτη σιωπή προκειμένου να επιβιώσει. Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα μπορεί να σημάνει το τέλος...

Είδος:Δράμα, Τρόμου
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:John Krasinski
Πρωταγωνιστούν:Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe, Millicent Simmonds
Διάρκεια:90
83
Στελίνα Θεοδοσοπούλου
2018-04-20
Ο John Krasinski παραδίδει ένα απολαυστικότατο βουβό φιλμ τρόμου, εξαιρετικά τερπνό και με αποτελεσματικά τα στοιχεία του θρίλερ και του τρόμου, ειλικρινές κι ανέλπιστα συγκινητικό. Βουβό σασπένς με ένταση που θα μπορούσε να κουφάνει, σε κάνει όχι μόνο να εύχεσαι για τη σωτηρία, αλλά και να κρατάς και την ανάσα σου.
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-04-18
Εξαιρετική ιδέα που ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος αλλά και πρωταγωνιστής Τζον Κραζίνσκι μεταφέρει υποδειγματικά στο πανί.
70
Αγγελική Στελλάκη
2018-04-16
To Ένα Ήσυχο Μέρος αξιοποιεί έξυπνα τα μέσα του για να παραδώσει μια ταινία που από την πρώτη σεκάνς μέχρι την τελευταία καταφέρνει να κρατήσει τον θεατή σε αγωνία, αν και ο άπειρος στη σκηνοθεσία Κραζίνσκι αποκαλύπτει αρκετές φορές μερικά από τα καλά «χαρτιά» του (κάνοντας ζουμ για παράδειγμα σε αντικείμενα ή πράγματα που ξέρεις που θα χρησιμεύσουν αργότερα).
70
Ηλίας Φραγκούλης
2018-04-14
Για έναν απλό θεατή, αυτή είναι η ταινία που θα τον φτάσει στα όρια του καθίσματός του (και του να βάλει τις τσιρίδες δίχως αύριο!), πόσω μάλλον... δικαίως! Δαιμονισμένο σασπένς, ελάχιστες στιγμές ηρεμίας, τσιτωμένα νεύρα και λειτουργική, δραματική ένταση.
70
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-04-12
Σοφά μοιρασμένο σε δύο διακριτά μέρη, την άμυνα και την επίθεση, το Ένα ήσυχο μέρος δεν δείχνει ποτέ σημάδια κόπωσης ούτε χαμηλώνει την ένταση του, ακόμα κι όταν κόβει εντελώς τους ήχους και διακόπτει πρόσκαιρα τη δράση για την απαραίτητη ανασύνταξη και τη στρατηγική αντεπίθεσης.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-04-10
Άκρως υποβλητικό (και σιωπηλό) θρίλερ, το οποίο εκμεταλλεύεται έξυπνα τη βωβή αφήγηση, τα χολιγουντιανά κλισέ και τις αλληγορικές αναφορές σε ένα χαοτικό, ακατανόητο και απειλητικό περιβάλλον.
60
Θανάσης Πατσαβός
2018-04-08
Η σιωπή είναι χρυσός, σε ένα έξυπνο φιλμ τρόμου που μετατρέπει ένα φαινομενικά απλό εύρημα σε μιάμιση ώρα απολαυστικής αγωνίας.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-04-06
Τεχνικά άρτια, πρωτότυπη, κατά στιγμές γνήσια τρομακτική, και σφιχτά σκηνοθετημένη, η ταινία του... ζεύγους Κραζίνσκι αψηφά τις κατηγοριοποιήσεις –εξού και ο χαρακτηρισμός-σιδηρόδρομος παραπλεύρως.
50
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-04-04
Κάποιες από τις διερευνήσεις λειτουργούν, κάποιες άλλες όχι. Δυστυχώς, όσο προσεχτικά κι αν καλλιεργεί το κλίμα, ο Κρασίνσκι δεν επιτυγχάνει αναστολή της δυσπιστίας κι εκεί χάνει όσους πόντους του κερδίζει η υπέροχη γυναίκα του.
30
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-04-02
Δεν θα περάσει πολλή ώρα όμως και η ταινία θα πέσει στη φάκα της επανάληψης (και κάποιων κλισέ, όπως τα ίδια τα τέρατα που μοιάζουν δάνεια του «Αλιεν»), με αποτέλεσμα το «Ήσυχο μέρος», παρότι δεν έχει πολλά λόγια, να γίνει μια από τις πιο... φλύαρες ταινίες τρόμου που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση