Πρόσωπα & Ιστορίες(2017)
(Visages Villages) | Πρώτη προβολή: 15-03-2018

79 Βαθμολόγιο
με βάση 25 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια σπουδαία σκηνοθέτης και ένας από τους πλέον σημαντικούς νέους εικαστικούς της εποχής μας ξεκινούν μια ξεχωριστή περιπλάνηση ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε μια μαγική δημιουργία όπου η Τέχνη συναντά τη ζωή με τους πιο απρόοπτους τρόπους. Ένας ύμνος στην ομορφιά των καθημερινών ανθρώπων και των απρόσμενων ιστοριών τους.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Agnès Varda, JR
Διάρκεια:89
80
Χρήστος Μήτσης
2018-03-20
Άνθρωποι και χώροι, παρελθόν και παρόν, ζωή και τέχνη συνομιλούν σε ένα ολόφρεσκο, κοινωνικοπολιτικά αιχμηρό, κινηματογραφόφιλο, συγκινητικό και υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ.
80
Έλενα Χρηστοπούλου
2018-03-18
Η μνήμη, η ταυτότητα, η σύγχρονη Γαλλία, η υπό εξαφάνιση Γαλλία, το παρελθόν και το μέλλον, η κληρονομιά της Βαρντά και η σχέση της με τον JR, όλα αφήνουν το αποτύπωμά τους στις τεράστιες φωτογραφικές τοιχογραφίες που φωτίζουν επιφάνειες και αναμνήσεις. Σχεδόν ζαλίζεσαι από τις παράλληλες αναφορές.
80
Λήδα Γαλανού
2018-03-16
Μέσα σ' αυτό, το τόσο απλό road movie, χωρά ολόκληρη η βαρύτητα του φευγαλέου χαρακτήρα της ζωής, μικρές δόσεις κοινωνικής ή καλλιτεχνικής ιστορίας, πληθωρικό χιούμορ, τρυφερός ανθρωποκεντρισμός και μια βαθιά ανανεωτική συναισθηματική γενναιοδωρία.
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-03-14
...όλα δοσμένα με τη φρεσκάδα, την πρωτοτυπία, τον ενθουσιασμό, την αίσθηση της έκπληξης και της ξεχωριστής ομορφιάς που αναδίνουν όλες οι ταινίες της Βαρντά...
80
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-03-12
Η τελευταία εικόνα είναι μια φθινοπωρινή καρτ ποστάλ, ο μελαγχολικός επίλογος για μια υπέροχη δημιουργό, η οποία περιπλανήθηκε στους δρόμους του κόσμου και στις παραλίες της φαντασίας της επί 60 και πλέον χρόνια και που πια παραδίδει το βλέμμα της στους επόμενους, και τη ματιά της στους ικανούς. Δυστυχώς, είναι η τελευταία της ταινία. Από την άλλη, ευτυχώς, γιατί είναι τόσο καλή!
70
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-03-10
Θα μπορούσαμε άνετα να ισχυριστούμε πως το «Πρόσωπα και ιστορίες» είναι η πεμπτουσία της συνάντησης της Τέχνης και της Ζωής, όπως ακριβώς δηλώνεται και με τη φυσική παρουσία των δύο σκηνοθετών.
70
Λουκάς Κατσίκας
2018-03-08
Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, το αναπάντεχο σκηνοθετικό σμίξιμο ανάμεσα στην 88χρονη γιαγιά της γαλλικής Νουβέλ Βαγκ και έναν ζωηρό 33χρονο εικαστικό είναι μια παιχνιδιάρικη, γλυκύτατη και έξω καρδιά ταινία δρόμου και μαζί ένας εορτασμός της τέχνης, των ανθρώπινων σχέσεων, της ζωής.
70
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2018-03-06
Περισσότερο από «road documentary», μελέτη χαρακτήρων ή αυτοβιογραφικό κολάζ ανθρώπινης μνήμης, το «Πρόσωπα & Ιστορίες» είναι απλά το «πειραγμένο», ειλικρινές και άκρως συγκινητικό πορτρέτο που αρμόζει στην Ανιές Βαρντά.
70
Κατερίνα Ανδρεάκου
2018-03-04
Παιχνιδιάρικο, με πολύ χιούμορ και αυθεντική συγκίνηση τόσο για τα αντικείμενα που επιλέγουν οι δημιουργοί να αποτυπώσουν στο έργο τέχνης τους όσο και για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Μπορεί σε κάποιες στιγμές ο ρυθμός αφήγησης να... χωλαίνει (παρά τη μικρή διάρκεια του έργου), όμως συνολικά πρόκειται για μια αληθινά νοσταλγική απόλαυση παρακολούθησης.
70
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2018-03-02
Εντάξει, δεν υπάρχει περίπτωση να πάτε να δείτε αυτήν την ταινία και να μην βγείτε από την αίθουσα με ένα τεράστιο χαμόγελο να σχηματίζεται στο πρόσωπό σας. Κι αυτό επειδή η ταινία είναι όσο feelgood θα μπορούσε να είναι!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση