Ανθρώπινη Ροή(2017)
(Human Flow) | Πρώτη προβολή: 08-02-2018

64 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Περισσότεροι από 65 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί με τη βία από τα σπίτια τους, στη μεγαλύτερη ανθρώπινη μετατόπιση από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα επικό ταξίδι από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο εικαστικό και ακτιβιστή Ai Wei Wei. Γυρισμένο σε 23 χώρες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, το Αφγανιστάν, τη Τουρκία ως το Μεξικό, η ροή ενός κύματος ανθρώπων που κινούνται συνεχώς προς αναζήτηση δικαιοσύνης, καταφύγιου και πατρίδας.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Γερμανία, ΗΠΑ, Κίνα
Σκηνοθέτης:Ai Weiwei
Διάρκεια:140
80
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2018-02-20
Από την πρώτη, κιόλας, συμβολική εικόνα, με την κάμερα από πολύ ψηλά να παρουσιάζει μια μικροσκοπική σχεδόν βάρκα γεμάτη μετανάστες χαμένη στη μέση της απέραντης θάλασσας, και με τις υπόλοιπες που ακολουθούν (εικόνες συγκλονιστικές, σπαραχτικές, συχνά φριχτές, που σου παγώνουν τη ψυχή), ο σκηνοθέτης τονίζει με τον καλύτερο τρόπο την ύπαρξη αυτής της ατέλειωτης «ανθρώπινης ροής» αλλά και το περιβαλλοντολογικό πρόβλημα στα οποία τα υπεύθυνα κράτη, με επικεφαλής τις ΗΠΑ, δεν έχουν ακόμη κατορθώσει (ή και αρνούνται, στο μεταναστευτικό θέμα, όπως οι περισσότερες πρώην Ανατολικές χώρες) να δώσουν μια δίκαιη λύση.
80
Κατερίνα Ανδρεάκου
2018-02-18
Οπωσδήποτε, είτε έχεις επίγνωση της παγκόσμιας κατάστασης και συμπάσχεις, ενεργά ή απλώς συναισθηματικά, με το πανανθρώπινο δράμα, είτε είσαι από εκείνους που νομίζουν πως το ζήτημα δεν τους επηρεάζει, άρα (νομίζεις ότι) δεν σε αφορά ούτε αυτό το ντοκιμαντέρ: η «Ανθρώπινη Ροή» απευθύνεται με σοβαρότητα σε όλους μας (και ειδικά σε εσάς τους δεύτερους, που ζείτε μέσα στον εφησυχασμό της πλήρους άγνοιας και αδιαφορίας).
70
Αγγελική Στελλάκη
2018-02-16
Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημασία του ντοκιμαντέρ του Γουέι Γουέι. Η Ανθρώπινη Ροή είναι μια ταινία που όλοι θα έπρεπε να δουν, που αν και συχνά δεν λέει τίποτα καινούριο σε σχέση με τα όσα διαβάζουμε στις ειδήσεις, καταφέρνει να συνοψίσει την προσφυγική κρίση, παρουσιάζοντας όλες τις σημαντικές πλευρές της.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-02-14
Ο Κινέζος εικαστικός Άι Γουεϊγουέι καταγράφει με απλό, όχι όμως απλοϊκό ή μελοδραματικό τρόπο τη σύγχρονη προσφυγική κρίση από την Κεντρική Αφρική και τη Νότια Ευρώπη μέχρι το Μεξικό και τη Μέση Ανατολή.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-02-12
Τα πολλά λόγια ούτως ή άλλως απουσιάζουν από την ταινία, ενώ ποιητικές σκηνές, όπως πανοραμικά πλάνα της θάλάσσας τραβηγμένα από ψηλά, εναρμονίζονται με τη ρεαλιστική ουσία μιας ταινίας από την οποία φεύγεις πικραμένος για την ανθρώπινη ξεφτίλα εν έτει 2018.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-02-10
Ίσως το καλύτερο ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί τα τελευταία χρόνια για το σύγχρονο μεταναστευτικό ζήτημα.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-02-08
Το Human Flow υπενθυμίζει τι γίνεται αυτήν τη στιγμή στον κόσμο χωρίς να κυματίζει μια επείγουσα πολιτική σημαία. Αντιμετωπίζει τη Λέσβο και την Ειδομένη όπως και το Μπαγκλαντές, βλέποντας από ψηλά έναν σταδιακό ξεριζωμό. Δεν ποντάρει στο πορνό του πόνου αλλά στην ανθρωπιά.
50
Λήδα Γαλανού
2018-02-06
Μπορεί η υπογραφή του Αϊ Γουεϊγουέι και η επιμονή του για μεγαλεπήβολα, πανέμορφα πλάνα να υπερκαλύπτουν, συχνά, τη σημασία των ανθρώπων που φέρνει στο κέντρο της οθόνης, αλλά η ταινία έχει την καρδιά της στη σωστή θέση.
50
Γιώργος Κρασσακόπουλος
2018-02-04
Οι προθέσεις του είναι αξιοθαύμαστες κι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του είναι ο τρόπος που κατορθώνει να αποκαλύψει το πραγματικό μέγεθος μιας συνεχιζόμενης τραγωδίας, όμως πέρα από αυτά το «Human Flow» βρίσκει την αληθινή δύναμη που του αναλογεί μόνο κατά στιγμές.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2018-02-02
Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική περιήγηση σε 23 χώρες του κόσμου όπου το μεταναστευτικό ζήτημα θεριεύει, που όμως δεν πολυπαίρνει θέση, ενώ αντίθετα προβάλλει δεόντως το «ταξίδι» του γνωστού εικαστικού-δημιουργού της.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση