Dolphin Man(2017)
Πρώτη προβολή: 01-02-2018

63 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου για τον μυθικό καταδύτη Ζακ Μαγιόλ του «Απέραντου Γαλάζιου». Μέρη που καθόρισαν τη ζωή του θρυλικού καταδύτη και σπάνια φιλμ γυρισμένα από του πρωτοπόρους φωτογράφους του υποθαλάσσιου κόσμου συνθέτουν ένα βιωματικό ταξίδι στο νερό που μεταφέρει το επείγον μήνυμα για την προστασία της θάλασσας αλλά και την εμπειρία της επανασύνδεσης του ανθρώπου με το υγρό στοιχείο.

Είδος:Ντοκιμαντέρ
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Λευτέρης Χαρίτος
Διάρκεια:78
70
Έλενα Χριστοπούλου
2018-02-20
Βλέπεται νεράκι.
70
Ακης Καπράνος 
2018-02-18
...εξαίσιο ντοκιμαντέρ που ξεκινώντας από τη ζωή του Μαγιόλ μεταμορφώνεται σε μια καθαρά μυητική εμπειρία για τον ανύποπτο θεατή.
70
Αγγελική Στελλάκη
2018-02-16
Η εύθραυστη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, ο θάνατος, η αναζήτηση του εαυτού μέσα από την προσπάθεια να ξεπεράσεις τα όριά σου είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται το -εντυπωσιακό οπτικά- ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου, ένα ντοκιμαντέρ που ενισχύει την πίστη μας στο -καλό- σινεμά.
70
Λήδα Γαλανού
2018-02-14
Αυτή την εξιστόρηση και, μαζί, την ξεκάθαρη και γοητευτική υπαρξιακή αναζήτηση, η ταινία την κάνει συνθέτοντας, μ' ένα μοντάζ που στιγμή δεν χάνει τον ρυθμό του, απολαυστικά ντοκουμέντα, ανυψωτικά υποβρύχια γυρίσματα, εικόνες σχεδόν εθιστικές που αναπαριστούν και χωρίς εξηγήσεις την αναλογία του μεγέθους του ανθρώπου προς τη φύση.
70
Μανώλης Κρανάκης
2018-02-12
Eνα ντοκιμαντέρ παραδίδει μαθήματα αφήγησης και συγκίνησης, με αφετηρία τη βιογραφία του Ζακ Μαγιόλ και φτάνοντας στα βαθιά μιας υπαρξιακής αναζήτησης για τη ζωή, το θάνατο και το απέραντο γαλάζιο που (δεν) τα χωρίζει.
70
Ηλίας Φραγκούλης
2018-02-10
Ωραία δουλειά, ευχάριστο και «τραβηχτικό» για το ελληνικό κοινό θέμα, μια ενδιαφέρουσα δικαίωση για τον αληθινό Ζακ Μαγιόλ, ένα ντοκιμαντέρ που αντέχει στη μεγάλη οθόνη και μπορεί να σε ψυχαγωγήσει.
60
Χρήστος Μήτσης
2018-02-08
Τεκμηριωμένο και αφηγηματικά υποδειγματικό βιογραφικό χρονικό πάνω στην εμμονή, την υπέρβαση των ορίων και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-02-06
Το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να σκαλίσει την ψυχή ενός δύτη που επηρέασε ολόκληρες γενιές. Ο Χαρίτος δουλεύει με φροντίδα το θέμα του σαν να προσπαθεί να φωτίσει το μυστήριο Ζακ Μαγιόλ, ο οποίος ως δύτης έδινε μεγάλη σημασία στη φιλοσοφία του ζεν και του γιόγκα, στην άσκηση ηρεμίας για να είναι ισορροπημένος στον βυθό.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2018-02-04
Ο Χαρίτος κάλυψε τις αδυναμίες και τις αρετές του Μαγιόλ και, κυρίως, εναρμόνισε τον τόνο του Dolphin Man με το δέος και την ηρεμία που προκαλεί το υδάτινο στοιχείο, δηλαδή εκεί όπου ανάμεσα στο μελό και στο βαρύ χρονολογικό μακιγιάζ πρόσφατα έχασε το παιχνίδι η μυθοπλαστική Οδύσσεια, και δεν συνέλαβε το μέγεθος και την τρέλα του Κουστό.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2018-02-02
Ευπρεπέστατο, καλογυρισμένο και εύστοχο στις περισσότερες καλλιτεχνικές του προσθέσεις, το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου (πρώτο του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους) καταφέρνει να αποδώσει πλήρως τη μυθιστορηματική σχεδόν ζωή του γάλλου πρωταθλητή άπνοιας Ζακ Μαγιόλ και κυρίως να μας κάνει κοινωνούς του πάθους του για τη θάλασσα και τα όρια που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη περιπετειώδης φύση.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση