Bitter Harvest(2017)
Πρώτη προβολή: 11-01-2018

13 Βαθμολόγιο
με βάση 10 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Την ώρα που ο Στάλιν εντείνει τις φιλοδοξίες των κομμουνιστών στο Κρεμλίνο, ένας νεαρός καλλιτέχνης, ο Γιούρι αγωνίζεται για να επιβιώσει από τον λιμό, τη φυλάκιση και τα βασανιστήρια, προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του Νατάλκα από το Γολοντομόρ, τον λιμό που κατάληξε στον θάνατο εκατομμυρίων Ουκρανών.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Καναδάς
Σκηνοθέτης:George Mendeluk
Πρωταγωνιστούν:Max Irons, Samantha Barks, Terence Stamp, Barry Pepper
Διάρκεια:103
30
Μιχάλης Δαγκλής
2018-01-20
Είναι κρίμα ένα τόσο σημαντικό γεγονός της ιστορίας, που δεν το έχουμε δει πολλές φορές στο σινεμά, να προσεγγίζεται με τόση αφέλεια, με μοναδικό σκοπό να δείξει το 'τέρας' του Κομουνισμού, αγνοώντας περισσότερες λεπτομέρειες του.
20
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2018-01-18
Μάλλον κοινότοπο love story περιτυλιγμένο στο αμπαλάζ μιας πολύ μέτριας αντισοβιετικής προπαγάνδας...
20
Άγγελος Πολύδωρος
2018-01-16
Καταφέρνει να προκαλέσει αντίθετα αποτελέσματα με τον τρόπο που δραματοποιεί τα γεγονότα, αλλά και με τις επιφανειακές ερμηνείες, καταλήγοντας σε φθηνή αντισταλινική προπαγάνδα, επί ενός ζητήματος που έχει θεωρηθεί ως ένα από τα σημαντικότερα του 20ού αιώνα.
10
Χρήστος Μήτσης
2018-01-14
Επικό δράμα που προσπαθώντας να συνδυάσει με τον πιο χοντροκομμένο, μελοδραματικό και διδακτικό τρόπο μια "μυθιστορηματική" ερωτική ιστορία και σκληρή αντικομουνιστική προπαγάνδα μετατρέπει ένα τραγικό ιστορικό γεγονός σε φτηνό σινε-ρομάντσο.
10
Ακης Καπράνος 
2018-01-12
Εντελώς αφελές, με Μπάρι Πέπερ και Τέρενς Σταμπ.
10
Λήδα Γαλανού
2018-01-10
Μια ταινία ξεκάθαρης ουκρανικής προπαγάνδας, μ' ένα σενάριο ύψιστης αφέλειας, θα δει ο θεατής του «Bitter Harvest» εάν, πριν απ' όλα, καταφέρει να ξεπεράσει το κοζάκικο κούρεμα/χτένισμα του Μπάρι Πέπερ ως πατέρα του ήρωα στις εναρκτήριες σεκάνς. Πράγμα δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον.
10
Παναγιώτης Μήτσικας
2018-01-08
Αν δεν θέλεις να κλάψεις με πικρά δάκρυα τα χρήματά σου, να καταραστείς το σινεμά και να ορκιστείς πως δε θα ξαναπατήσεις για ένα εξάμηνο, όχι.
10
Τάσος Ντερτιλής
2018-01-06
Το μάθημα από αυτή την αποτυχία είναι ότι δεν αρκούν οι προθέσεις για να γίνει σινεμά. Χρειάζεται και τρόπος για να μην ξεκινήσεις για Δόκτωρ Ζιβάγκο και καταλήξεις να κάνεις τον Τελευταίο των Κομιτατζήδων σε παραλλαγή Game of Thrones. Όντως πολύ πικρή η συγκομιδή της ταινίας.
10
zerVo
2018-01-04
Μια μελοδραματική σαχλαμάρα κατά παραγγελία των Γερακιών που έχουν πάρει στην αγκάλη τους τους "πρώην αιχμάλωτους" κάτω από την Σοβιετική μπότα Τζαλομπλού, όπου δεν τηρείται ο παραμικρός σεβασμός των χαμένων ψυχών, μπροστά στην αναληθή και προβοκατόρικη έκθεση των συμβάντων, κατά πως συμφέρει τα τραστ.
0
Δημήτρης Μπαμπούλης 
2018-01-02
Τεχνικά, η ταινία δεν τραβάει επίσης το ενδιαφέρον, οι πλειονότητες των σκηνών έχουν μικρή διάρκεια με κακογραμμένο κι απλοϊκό σενάριο και πολλές από αυτές, όπως προαναφέρθηκε, έχουν ασύνδετη ροή που θυμίζει «σουρεάλ ταινία», χωρίς κανένα όμως απολύτως νόημα παραπάνω, με μόνη χρησιμότητα την επιβεβαίωση του προπαγανδιστικού χαρακτήρα της ταινίας.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση