Τα Μυστικά της Τεχεράνης(2017)
(Tehran Taboo) | Πρώτη προβολή: 28-12-2017

63 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Οι δρόμοι τριών γυναικών και ενός νεαρού μουσικού διασταυρώνονται όταν πέφτει η νύχτα στην Τεχεράνη – μια σύγχρονη μητρόπολη όπου το αγοραίο σεξ, τα ναρκωτικά και η διαφθορά συγκαλύπτονται από το αυταρχικό θεοκρατικό καθεστώς.

Είδος:Κιν. Σχέδια, Δράμα
Χώρα:Αυστρία, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Ali Soozandeh
Πρωταγωνιστούν:Farhad Abadinejad, Jasmina Ali, Arash Marandi, Rozita Assadollahy
Διάρκεια:90
80
Βασίλης Παπαστεργίου
2017-12-20
Το Tehran Taboo έχει ρυθμό, αληθινούς χαρακτήρες και μια σκηνοθεσία που ξέρει τι να κάνει με το θέμα της. Το τέλος έχει μια αναγκαστική κορύφωση που ακουμπάει την υπερβολή και τον μελοδραματισμό.
70
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-12-18
Ακριβώς λόγω των περιορισμών που δεν προέρχονται μόνον από τους νόμους, μα και από τους ίδιους τους ανθρώπους και τις παραδόσεις τους, η παράνοια παραμονεύει και το εφιαλτικό αποτέλεσμα είναι αυτό που με θάρρος παρουσιάζει η ταινία.
70
Τάσος Χατζηευφραιμίδης
2017-12-16
...ένα εντυπωσιακό τεχνικό και καλλιτεχνικό επίτευγμα, ένα από τα πιο πρωτότυπα animation των τελευταίων χρόνων κι ένας μακρινός αλλά και τόσο κοντινός απόγονος του Persepolis, οι μέρες του οποίου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
60
Έλενα Χριστοπούλου
2017-12-14
Στην πορεία το ίδιο το μέσο τραβάει την προσοχή από την ίδια την ιστορία, η οποία αν και τολμηρή, χωλαίνει δραματικά προς το τέλος. Σίγουρα όμως έχει ενδιαφέρον για την αποτύπωση της γυναικείας εμπειρίας στο Ιράν.
60
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-12-12
Η τολμηρή γραφή και το ισχυρό πολιτικό στίγμα αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά, η εικαστική μεγαλοπρέπεια ξεχωρίζει, ενώ υπάρχουν σκηνές που το δράμα δεν αφήνει κανένα περιθώριο αισιοδοξίας παρά την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό των ηρώων.
60
Λήδα Γαλανού
2017-12-10
Με τις σκηνές να μοιάζουν ζωγραφισμένες πάνω στο φιλμ, η ταινία κερδίζει μια απόσταση από τα δρώμενα, που της επιτρέπει να εξερευνά και ν' αποτυπώνει στιγμιότυπα που χωρίς αυτό το εύρημα θα ήταν υπερβολικά προκλητικά, πολύ λιγότερο εύπεπτα.
50
Χρήστος Μήτσης
2017-12-08
Ενήλικο animation (γυρισμένο με ηθοποιούς και «ζωγραφισμένο» κατόπιν σε υπολογιστή) με τολμηρή θεματική και ιδιαίτερα σκληρή κοινωνική κριτική, το οποίο δεν αποφεύγει τη γραφική κοινωνιολογική ματιά και τη μελοδραματική σεναριακή απλοποίηση.
50
Βικτωρία Μιχαήλ
2017-12-06
Φαραντικοί κ.λπ., θα φτιαχτείτε (και με τις εκλεκτικές συγγένειες), αν και είναι σαν το «Ρέκβιεμ για Ένα Όνειρο» να μεταφέρεται λογοκριμένο ως telenovela σε μορφή feature toon. Κουλτουριάρηδες παραδοσιακοί στο περιεχόμενο και στην τεχνοτροπία θα πάθετε τα σοκ σας, οι μεν με την ελευθεριότητα οι δε με το μικιμάου μεταμόρφωσης, αλλά θα γουστάρετε με διαλείψεις ενδιαφέροντος. Οι γονείς δεν παίρνετε τα μικρά, έτσι; Πολύ ψυχεδελικό και ethnic, παρά την ουρμπανίλα, για τους μουλτιπλεξάδες.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2017-12-04
Όσο τίμιες και αν μοιάζουν οι προθέσεις του «Tehran Taboo», αυτή η εξ αποστάσεως ματιά που δεν εμβαθύνει στις αιτίες της κυριαρχίας των παλιών παραδόσεων αφαιρεί πόντους από το φιλμ που φωνάζει για αλλαγές, χωρίς ουσιαστικά να προτείνει κάτι.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-12-02
Πορνεία, αναχρονιστικοί νόμοι και προφήτες, κακοποίηση, θρησκοληψία και καταπίεση, ναρκωτικά, πλήξη, και η αιωνίως άθλια θέση της γυναίκας στην κοινωνία είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θίγει ο Σουζαντέ. Ομολογουμένως, είναι κάπως υπερβολικά πολλά, ενώ δεν προσφέρεται και καμιά ικμάδα ελπίδας. Μολαταύτα, πρόκειται για υποσχόμενο και οπτικά πολύ ενδιαφέρον ντεμπούτο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση