Ο Στόχος(2017)
(The Man with the Iron Heart) | Πρώτη προβολή: 21-12-2017

45 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

1942. Κατεχόμενη Τσεχοσλοβακία. Δύο Τσεχοσλοβάκοι μέλη της Αντίστασης και σταλμένοι από το Λονδίνο φτάνουν στην Πράγα με αποστολή να δολοφονήσουν τον πιο επικίνδυνο άντρα του Γ' Ράιχ: τον Ράινχαρντ Χάιντριχ, το δεξί χέρι του Χάινριχ Χίμλερ. Πρόκειται για την Επιχείρηση Ανθρωποειδές, μία από τις πιο τολμηρές και ηρωικές απόπειρες του Β' Παγκόσμιου πολέμου.

Είδος:Πολεμική
Χώρα:Γαλλία, Βέλγιο
Σκηνοθέτης:Cédric Jimenez
Πρωταγωνιστούν:Jack O'Connell, Rosamund Pike, Noah Jupe, Mia Wasikowska
Διάρκεια:120
73
Λήδα Ειρήνη Αδάμου
2017-12-20
Αυτό που κερδίζει περισσότερο τις καρδιές των θεατών στην ταινία του Himenez όμως είναι η εντυπωσιακή παραγωγή, η οποία επιστρατεύει όλα τα δυνατά μέσα, προκειμένου να μας μεταφέρει ακριβώς το κλίμα του καίριου (για τον B' παγκόσμιο) γεγονότος της δολοφονίας του «Σφαγέα της Πράγας», όπως ήταν διαδεδομένα γνωστός ο Heydrich στην Τσεχοσλοβακία...
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-12-18
Αυτή η φρικιαστική μεταμόρφωση ενός ανθρώπου σε ανθρωπόμορφο τέρας είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο μιας ταινίας, χωρίς ιδιαίτερες εκρήξεις και με ιστορικό κυρίως ενδιαφέρον...
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-12-16
Αν η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Γάλλου Χιμένεθ (υπέγραφε το συμπαθητικό «Ο άνθρωπος από τη Μασσαλία») διατηρούσε έως το τέλος το αφηγηματικό ύφος που έχει στα πρώτα 50-τόσα λεπτά της, θα άξιζε τρεις φλογίτσες αξιολόγησης.
40
Χρήστος Μήτσης
2017-12-14
Στρωτή και ορθογραφημένη όσο και απρόσωπη, ακαδημαϊκή εξιστόρηση των αληθινών γεγονότων που είχε αφηγηθεί (σχεδόν με παρόμοιο τρόπο) η περσινή «Επιχείρηση Ανθρωποειδές».
40
Αλέξανδρος Κυριαζής
2017-12-12
Η επιχείρηση Ανθρωποειδές φαίνεται ότι πρέπει να παραμείνει στα βιβλία της ιστορίας, μιας και ο κινηματογράφος αποδείχτηκε για δεύτερη φορά ανίκανος να την παρουσιάσει ικανοποιητικά.
40
Θανάσης Πατσαβός
2017-12-10
Μια χλιαρή παραλλαγή πάνω στην «Επιχείρηση Ανθρωποειδές», που αποτυγχάνει να δώσει ένταση ή βάθος σε μια συναρπαστική σελίδα της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-12-08
Ο Σέντρικ Χιμένεζ σπάει τη δομή σε δύο ευδιάκριτα μέρη, αλλά ο Στόχος παραμένει ένα τυπικό δράμα παραδειγματισμού με φόντο τις στυγερές βιαιότητες των ναζί.
30
Έλενα Χριστοπούλου
2017-12-06
Κοινότοπη και κουρασμένη κινηματογραφική προσέγγιση σε θεματολογία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
30
Βαρβάρα Κοντονή
2017-12-04
Έχοντας συγκεντρώσει ένα τόσο ταλαντούχο καστ και με μια άρτια παραγωγή σε ό,τι αφορά το στήσιμο του περιβάλλοντος δράσης των ηρώων, είναι απορίας άξιον π;vς το φιλμ του Χιμένεζ απέχει παρασάγγας από αυτό που θα έλεγε κανείς «στιβαρό» αποτέλεσμα, απλώς καταγράφοντας τα τεκταινόμενα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια ενός εκ των πιο μελανών σελίδων της παγκόσμιας Ιστορίας.
20
Κατερίνα Σιδηροπούλου
2017-12-02
Η αλήθεια είναι πως παρότι η ταινία είναι πολεμική, ο θεατής δεν νιώθει όλη εκείνη την αγωνία που αισθανόμαστε κατά τη διάρκεια προβολής τέτοιων ταινιών. Ο Χιμένεζ είχε πολύ καλό και δυνατό καστ, αλλά το σενάριο που έγραψε μαζί με την Όντρεϊ Ντιβάν και τον Ντέιβιντ Χαρντ δεν έδωσαν την ευκαιρία στους ηθοποιούς να εξελίξουν τους χαρακτήρες τους.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση