Τζαμάικα(2017)
Πρώτη προβολή: 21-12-2017

45 Βαθμολόγιο
με βάση 16 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Ακης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του και την απαιτητική γυναίκα του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τους έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά.

Είδος:Δράμα, Κωμωδία
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Ανδρέας Μορφονιός
Πρωταγωνιστούν:Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Διάρκεια:98
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-12-20
Μια ελληνική δραματική κομεντί, λαϊκή μεν αλλά επ' ουδενί χυδαία (βλέπε «Θησαυρός»), η οποία χωρίς να παριστάνει ότι ανακάλυψε την πυρίτιδα, μπορεί να σε κάνει να περάσεις καλά, να συγκινηθείς και να χαμογελάσεις, γιατί περιέχει όλα τα feelgood στοιχεία που μπορείς να εντοπίσεις σε μια χ, ψ, ω αμερικανική δραματική κομεντί...
40
Χρήστος Μήτσης
2017-12-18
Υπάρχουν π.χ. στιγμές που η χημεία μεταξύ των δύο αδερφών είναι αποτελεσματική, ειλικρινά συναισθηματική, βοηθούμενη από τη συγκρατημένη ερμηνεία του Σπύρου Παπαδόπουλου. Δεν αρκούν όμως για να κάνουν πειστική αυτήν την αγχωμένη για να αρέσει­ στο μεγάλο κοινό δραμεντί, η οποία έχει διάθεση, αλλά δεν τολμά να κάνει ούτε βήμα μακριά από την εύκολη, ασφαλή συνταγή.
40
Έλενα Χριστοπούλου
2017-12-16
Μια απλή φαινομενικά υπόθεση λειτουργεί, αν όχι αβίαστα, στρωτά χάριν στην ωραία χημεία ανάμεσα στον Σπύρο Παπαδόπουλο και το Φάνη Μουρατίδη.
40
Νεκτάριος Σάκκας
2017-12-14
Η «Τζαμάικα» επιχειρεί να προσεγγίσει σοβαρά καθημερινά προβλήματα με μια ανάλαφρη και συγκρατημένα κωμική ματιά, με σκοπό να αφήσει στο θεατή ένα απαλό μειδίαμα φεύγοντας από την αίθουσα.
40
Λήδα Γαλανού
2017-12-12
Στην πρώτη του κινηματογραφική ταινία, ο Ανδρέας Μορφονιός παρουσιάζει μια δραμεντί, είδος τόσο επιθυμητό στο σινεμά και τόσο σπάνια δοκιμασμένο στην ελληνική παραγωγή. Και καταφέρνει το ζητούμενο, να προσφέρει δηλαδή στον θεατή λόγους να γελάσει και να συγκινηθεί.
40
Δημήτρης Δημητρακόπουλος
2017-12-10
Ο Φάνης Μουρατίδης και ο Σπύρος Παπαδόπουλος πρωταγωνιστούν σε μια δραμεντί για όλα όσα μας χωρίζουν και μας ενώνουν σε εποχές... κρίσης, χωρίς όμως να καταφέρνουν να προσδώσουν στην αφήγησή τους ουσιαστικό συναισθηματικό υπόβαθρο.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-12-08
Χωρίς να πρωτοτυπεί, η δραματική κομεντί του Αντρέα Μορφονιού πάνω σε μια ιδέα του Φάνη Μουρατίδη κρατά σωστά τις ισορροπίες ανάμεσα στη συγκίνηση και στις αστείες καταστάσεις, έναν λαμπερό ηδονιστή και έναν σβησμένο μεροκαματιάρη.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-12-06
Χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο το φιλμ, καταφέρνει να κυλάει άνετα και να προκαλεί το ενδιαφέρον του θεατή ως προς το που μπορεί να το φτάσει ο σκηνοθέτης Ανδρέας Μορφονιός του τηλεοπτικού «Ευτυχισμένοι μαζί», ο οποίος στην πρώτη κινηματογραφική προσπάθεια του δεν τα πάει άσχημα.
30
Ακης Καπράνος 
2017-12-04
Εδώ δεν υπάρχει ούτε γέλιο ούτε δάκρυ. Μόνο ένα άοσμο, άγευστο προϊόν. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος και ο Φάνης Μουρατίδης δεν έχουν ρόλο να ερμηνεύσουν. Και παραδόξως, μονάχα η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους σώζεται, ίσως γιατί προσθέτει μια διακριτικά κωμική πινελιά στην ερμηνεία της που κάνει τη διαφορά.
20
Ηλίας Φραγκούλης
2017-12-02
Δεν είναι και το χειρότερο δείγμα εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου που έχουμε δει τώρα τελευταία. Σίγουρα όχι. Υπάρχει μια στοιχειώδης φροντίδα στην παραγωγή. Αλλά βγαίνεις από την αίθουσα... κενός! Γιατί δεν (θα) έχεις δει ούτε κωμωδία, ούτε και δράμα. Μάλλον με κάτι σαν τις... «Οικογενειακές Ιστορίες» του Alpha μοιάζει, αλλά με επαγγελματίες ηθοποιούς.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση