Ο γιος της Σοφίας(2017)
(Son of Sofia) | Πρώτη προβολή: 30-11-2017

60 Βαθμολόγιο
με βάση 22 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Το καλοκαίρι του 2004, ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα, αποκομμένος από το φυσικό του περιβάλλον και κάτοικος πλέον μιας άγνωστης για αυτόν χώρας, θα απογειωθεί βίαια προς τον ενήλικο κόσμο με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Ελίνα Ψύκου
Πρωταγωνιστούν:Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρετή Σεϊνταρίδου
Διάρκεια:111
100
Χριστίνα Τσακμακά
2017-11-20
Πρόκειται για μια μοναδική ταινία, πολύ προσεγμένη και με βαθύ νόημα. Επηρεασμένη από τα παραμύθια που μεγαλώσαμε. Συγκινητική, εύθραυστη και μελαγχολική.
70
Έλενα Χριστοπούλου
2017-11-18
...ο «Γιος της Σοφίας» αξιοποιεί το μαγικό ρεαλισμό για να εκφράσει πολύ απτές πραγματικότητες - για τις διαφορετικές μορφές αγάπης, τις γκρίζες περιοχές ανάμεσα στο καλό και το κακό και την αιώνια αναζήτηση της οικογένειας των ονείρων μας. Μια αληθινή, γλυκόπικρη διαδρομή.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-11-16
Ο «Γιος της Σοφίας» δεν είναι ακριβώς μια ταινία για την ενδοοικογενειακή βία, σίγουρα όμως είναι μια βίαιη ταινία, με θύμα ένα 11χρονο παιδί που δεν ζητεί τίποτε και είναι αναγκασμένο να έρθει αντιμέτωπο με όλους και με όλα.
60
Πάνος Γκένας
2017-11-14
...ένα σκοτεινό παραμύθι για την οικογένεια, τις μητρικές-νεράιδες και τους θετούς-δράκους, ο «Γιος της Σοφίας» είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ελληνικές ταινίες της χρονιάς.
60
Λήδα Γαλανού
2017-11-12
Συνδεδεμένα σαν παζλ, τα παραμύθια των παιδιών, των ενηλίκων, των χωρών, των θρησκειών, της παράδοσης, της ελληνικής φιλοξενίας, του τρόμου στήνουν το σκηνικό για ένα δράμα πανέμορφο αισθητικά και σκληρό, με μια ενδιαφέρουσα απαλότητα.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-11-10
Με αρκετές εικαστικές ιδέες, η Ψύκου χειρίζεται τρυφερά τον βασικά βουβό εφιάλτη του Μίσα, τον πλαισιώνει με την έμπειρη Βάλερι Τσεμπλάνοβα και τον πολύτιμο Θανάση Παπαγεωργίου, αν και δεν αποφεύγει τη δραματική φθορά που προκαλούν οι αργοί της ρυθμοί.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-11-08
Το σενάριο είναι αναμφίβολα το μεγάλο ατού της ταινίας. Γιατί δίπλα στα μείζονα διαχρονικά ζητήματα της ενηλικίωσης (η Σοφία, εκτός των άλλων, είναι απόμακρη, ανίκανη να εκφράσει την αγάπη της προς τον γιό της), η Ψύκου ρίχνει στο μείγμα και πολλά επικαιρικά στοιχεία, που καταφέρνουν όχι μόνο να γειώσουν την πλοκή χωροχρονικά, αλλά και να της δώσουν μια έντονα παραβολική διάσταση.
50
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-11-06
Η εικαστική σύνθεση των φροντισμένων κάδρων της σκηνοθέτιδας είναι το μεγάλο ατού της ταινίας (εξαιρετική η δουλειά του διευθυντή φωτογραφίας Διονύση Ευθυμιόπουλου) ενώ η κωμική αποσυμπίεση κάποιων δραματικών σεκάνς έχει αποτέλεσμα. Στο κομμάτι της σκιαγράφησης των χαρακτήρων, κάποιοι ήρωες (η Σοφία, ο Μίσα) αποδίδονται με ρεαλιστικά μεγέθη αλλά δεν λείπουν και οι αστοχίες.
50
Χρήστος Μήτσης
2017-11-04
Η σκηνοθεσία αποδίδει λιτά την κλειστοφοβική αίσθηση, ο σχολιασμός της αόρατης βίας που κυοφορεί η οικογενειακή πραγματικότητα είναι εύστοχος, το σεναριακό στήσιμο της δραματικής κορύφωσης όμως είναι φανερά αδύναμο, αφήνοντας μια αμήχανη μεν, γλυκά αισιόδοξη δε τελική αίσθηση.
20
Ηλίας Φραγκούλης
2017-11-02
Ανύπαρκτο σενάριο, αν και με κάποιες έξυπνες σκηνές, δόσεις χιούμορ ή «ψυχρής» συγκίνησης που δεν ακουμπάνε τον θεατή, κατατονική ατμόσφαιρα στο σύνολο του έργου, το οποίο (επιπλέον) αρνείται να κατανοήσει τους όποιους κανόνες φιλμικής οικονομίας (βλέπε και διάρκεια).
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση