Μανιφέστο(2015)
(Manifesto) | Πρώτη προβολή: 30-11-2017

54 Βαθμολόγιο
με βάση 20 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα: Φουτουρισμό, Ντανταϊσμό, Fluxus, Καταστασιασμό, Δόγμα 95 και άλλα αρχιτεκτονικά και καλλιτεχνικά μανιφέστα. Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο, μία ναρκομανή.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γερμανία
Σκηνοθέτης:Julian Rosefeldt
Πρωταγωνιστούν:Cate Blanchett
Διάρκεια:95
80
Άγγελος Πολύδωρος
2017-11-20
Η οσκαρική Κέιτ Μπλάνσετ, σε μια επίδειξη υποκριτικής δύναμης, που παραμερίζει κάθε προηγούμενη συνάδελφό της (μη λέμε ονόματα), σ' αυτό το φιλμ υποδύεται δεκατρείς χαρακτήρες, οι οποίοι με απαράμιλλο τρόπο μας καθοδηγούν στα δύσβατα μονοπάτια της Σύγχρονης Τέχνης.
60
Χρήστος Μήτσης
2017-11-18
Δώδεκα ιστορίες συνοδευόμενες από 12 μανιφέστα για τη μοντέρνα τέχνη. Η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται έξοχα 13 διαφορετικούς ρόλους σε ένα πρωτότυπο όσο κι εσωστρεφές κινηματογραφικό πείραμα πάνω στον ρόλο του σύγχρονου καλλιτέχνη.
60
Έλενα Χριστοπούλου
2017-11-16
Η έκπληξη εδώ δεν έρχεται με την απόδοση της Μπλάνσετ, όσο με την ικανότητα του Ρόζεφελντ να δημιουργήσει ένα μαγνητικό, παλλόμενο κινηματογραφικό έργο τέχνης.
60
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-11-14
Κάτι σαν μωσαϊκό-σύνοψη των μεγάλων καλλιτεχνικών μανιφέστων του 20ού αιώνα, το «Manifesto» (Γερμανία, 2015) του Γιούλιαν Ρόζενφελντ είναι κατ' αρχάς ένα ρεσιτάλ ερμηνειών της αυστραλέζας ηθοποιού Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία κατά μια έννοια «ενσαρκώνει» την ουσία αυτών ακριβώς των μανιφέστων που διαμόρφωσαν την αισθητική του 20ού αιώνα.
60
Νεκτάριος Σάκκας
2017-11-12
Στο «Μανιφέστο» έχει κανείς την ευκαιρία να εκτεθεί σε ένα ενδιαφέρον πάντρεμα ιδεών και εικόνας, να θαυμάσει τον ενθουσιώδη χαμαιλεοντισμό της Μπλάνσετ, να σημειώσει προβοκατόρικες ατάκες και να οδηγηθεί σε γοητευτικά ιντριγκαδόρικες σκέψεις, την ίδια στιγμή που σε άλλα σημεία μπορεί να του προκύψουν διάφορα μικρά χαριτωμένα wtf στο κεφάλι του.
60
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2017-11-10
...ένα, πρέπει να τονίσω, ταξίδι συναρπαστικό, με οδηγό την Μπλάνσετ που με τις διάφορες, απίθανες «μεταμφιέσεις» της αποδεικνύεται μια έξοχη (αντάξια ενός Όσκαρ) ερμηνεύτρια!
60
Παναγιώτης Παναγόπουλος
2017-11-08
Σε κάθε περίπτωση, έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά στην κινηματογράφηση, επιλέγοντας θεαματικότατους χώρους και ολοκληρώνοντας ένα εξαιρετικό γύρισμα μέσα σε μόλις δώδεκα μέρες. Η σύνθεση ίσως να μην λύνει όλες τις απορίες, για τον υπομονετικό και προσεκτικό στον λόγο θεατή, όμως, ανοίγει ένα μονοπάτι σκέψης πάνω στην καλλιτεχνική έκφραση.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-11-06
Η πρόθεση του Γερμανού σκηνοθέτη είναι να διατρέξει μια σειρά από αποσπάσματα, έναν φαινομενικά ακατάσχετο χείμαρρο από λέξεις και θεωρίες σε βινιέτες έντεχνα μονταρισμένες και ερμηνευμένες με φυσικότητα από την Μπλάνσετ, και να στείλει τον αναγκαστικά ανυποψίαστο θεατή σε ένα ταξίδι σκέψης πάνω στην ουσία και στην εφαρμογή τους σε έναν κόσμο αποπροσανατολισμού.
40
Λήδα Γαλανού
2017-11-04
H ταινία αυτή δεν έχει τίποτα να πει, παρότι μιλάει διαρκώς και, μάλιστα, μεγαλόσχημα, πολιτικά, με τσιτάτα και φιλοσοφικούς αφορισμούς.
40
Πόλυ Λυκούργου
2017-11-02
Η Κέιτ Μπλάνσετ ερμηνεύει με βιρτουοζιτέ 13 διαφορετικούς χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν διάσημα καλλιτεχνικά μανιφέστα του 20ού αιώνα, σε μία ευφυή ιδέα που όμως λειτουργεί περισσότερο ως installation κι όχι με κινηματογραφική φόρμα.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση