Thank You for Your Service(2017)
Πρώτη προβολή: 30-11-2017

40 Βαθμολόγιο
με βάση 13 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού. Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Είδος:Δράμα
Χώρα:ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Jason Hall
Πρωταγωνιστούν:Haley Bennett, Miles Teller, Joe Cole, Amy Schumer
Διάρκεια:109
60
Γιώτα Τσιορβά
2017-11-20
Αν και το θέμα δεν μοιάζει πρωτότυπο, η περιγραφή του Χολ κάνει μια συγκρατημένη επίκληση στο συναίσθημα. Μετά τον ενίσχυση του εθνικού φρονήματος που προσέφερε το American Sniper, το Thank You for Your Service είναι πιο επικεντρωμένο σε εκείνα τα δεινά ενός πολέμου που δεν φαίνονται αλλά μπορούν να κάνουν εξίσου ζημιά σε εκείνους που επέλεξαν να πολεμήσουν για μια πατρίδα.
50
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-11-18
...μια έντιμη, χωρίς ποτέ να γίνεται σπουδαία ταινία που καταπιάνεται με την προσπάθεια προσαρμογής στην πραγματικότητα μιας παρέας νεαρών φίλων (Μάιλς Τέλερ, Μπέουλα Κοάλε, Τζο Κόουλ) συμπολεμιστών στο Ιράκ.
50
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2017-11-16
Ο Χολ διαβιβάζει μια ενδιαφέρουσα πτυχή της μετάβασης του μετέωρου status του πρώην στρατιώτη στην οικογένεια και στην κοινότητα με αξιοπρέπεια, χωρίς εξάρσεις, χωρίς όμως αιχμή.
50
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-11-14
Καλό καστ, αρκετή αληθοφάνεια και πολλές στενόχωρες καταστάσεις υπηρετούν την ιστορία τριών χαμηλόβαθμων Αμερικανών καραβανάδων που επαναπατρίζονται καταρρακωμένοι και αποπροσανατολισμένοι μετά τη θητεία τους στο Ιράκ το 2008.
40
Χρήστος Μήτσης
2017-11-12
Ειλικρίνεια, γραφικότητα, επώδυνες μνήμες και κλισέ συνταιριάζονται σε ένα ευπρεπές μα απόλυτα προβλέψιμο σε εξέλιξη και συμπεράσματα δράμα πολεμικών ενοχών από τον σεναριογράφο του «Ελεύθερου Σκοπευτή».
40
Μαρία Γκιούλη
2017-11-10
Η χρήση των flashbacks λειτουργεί ως αφηγηματικός άξονας από τις ημέρες του πολέμου ξεδιπλώνοντας σταδιακά μία ιστορία που είναι βάρος στην ψυχή του Τέλερ και την οποία εν τέλει αφηγείται σε μια προσπάθεια του για εξιλέωση. Μην αιφνιδιαστείτε εάν καταλήξετε βουρκωμένοι, είναι κάτι που πετυχαίνει η ταινία αβίαστα με συμπονετικό τρόπο αποτίοντας φόρο τιμής σε όλους όσους βρέθηκαν σε παρόμοια κατάσταση. Αρκεί βέβαια να μην την αντιμετωπίστε προκατειλημμένα ως μια ακόμα αμερικάνικη προπαγάνδα.
40
Άγγελος Πολύδωρος
2017-11-08
Καλογυρισμένο, με σωστές ερμηνείες και με μπόλικο διδακτισμό, που όμως αφορά στους αμερικανούς θεατές.
30
Νίκος Παλάτος
2017-11-06
Αποτύπωση των δυσκολιών προσαρμογής των στρατιωτών στη ζωή μετά τον πόλεμο, χωρίς ίχνος προβληματισμού γι' αυτόν. Όσοι είναι φίλοι της γνήσιας πολεμικής δράσης ελάχιστη τέτοια θα βρουν εδώ, ενώ όσοι περιμένουν ένα ψυχολογικό δράμα ενδοσκόπησης θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτριους (στην καλύτερη περίπτωση) ηθοποιούς, άχρωμη σκηνοθεσία και ένα διεκπεραιωτικό σενάριο. Δεν είναι όσο πατριωτικό θα σήκωνε το θέμα, που προσπαθεί μεν να γίνει καταγγελτικό, όμως αποτυγχάνει σχεδόν ολοκληρωτικά.
30
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2017-11-04
Είναι αγχωτική, πειστική στην απεικόνιση του ιρακινού επίγειου εφιάλτη για τους αμερικανούς στρατιώτες, με παθιασμένες ερμηνείες αλλά και αδιάφορη σε ότι αφορά το αντίπαλο δέος: Αν οι αμερικανοί στρατιώτες έζησαν μέσα σε λίγους μήνες τη φρίκη του πολέμου σε τέτοια ένταση στο Ιράκ, τότε, τι πρέπει να βίωσαν οι κάτοικοι της χώρας;
20
Λήδα Γαλανού
2017-11-02
Βαθιά αμερικανικό μελόδραμα, χωρίς, ευτυχώς, ίχνος σημείου σύνδεσης με το ελληνικό κοινό.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση