Η Τελευταία Οικογένεια(2016)
(Ostatnia rodzina) | Πρώτη προβολή: 23-11-2017

56 Βαθμολόγιο
με βάση 13 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ο Ζντισλάου Μπεκσίνσκι είναι ένας ευγενής άντρας με αραχνοφοβία, παρά τις ακραίες σεξουαλικές του φαντασιώσεις και την αφοσίωση του στη ζωγραφική παράδοξων δυστοπικών έργων. Είναι και οικογενειάρχης, που θέλει το καλύτερο για τη σύζυγο του, Ζοφία, τον νευρωτικό του γιο Τόμαζ και τις γηραιές μητέρες αυτού και της γυναίκας του.

Είδος:Βιογραφία, Δράμα
Χώρα:Πολωνία
Σκηνοθέτης:Jan P. Matuszynski
Πρωταγωνιστούν:Andrzej Seweryn, Dawid Ogrodnik, Aleksandra Konieczna, Andrzej Chyra
Διάρκεια:123
60
Έλενα Χρηστοπούλου
2017-11-20
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βιογραφία...
60
Άγγελος Πολύδωρος
2017-11-18
Αργός σκηνοθετικός ρυθμός, καλές ερμηνείες, ενδιαφέρουσα ιστορία.
60
Δημήτρης Μπαμπούλης
2017-11-16
Είναι μια καλή δουλειά, δομημένη σωστά και χωρίς υπερβολές. Έχει έναν ιδιαίτερα τραγικό τόνο που θα σε μαγνητίσει και σε συνδυασμό με τους χαρακτήρες των πρωταγωνιστικών ρόλων θα καταφέρει να σε κρατήσει μέχρι τέλους.
60
Θανάσης Πατσαβός
2017-11-14
H ζωή του Πολωνού ζωγράφου Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι γίνεται η αφορμή για μια ιλαροτραγική οικογενειακή σάγκα που διατρέχει σχεδόν τρεις δεκαετίες και αναδεικνύει με επιτηδευμένη εκκεντρικότητα τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης.
60
Τατιάνα Καποδίστρια
2017-11-12
Εξαιρετική φωτογραφία, αλάνθαστη ανασύσταση εποχής, στιβαρή σκηνοθεσία και καλές ερμηνείες συνυπογράφουν μια παράδοξη βιογραφία του πολωνού σουρεαλιστή ζωγράφου, Ζντζίσλαβ Μπεκσίνσκι.
50
Ιωάννα Παπαγεωργίου
2017-11-10
Ο Ματουσίνσκι πέφτει στην παγίδα μιας βιογραφικής ταινίας, κουκουλώνοντας τους ανθρώπους / περιεχόμενο μέσα σε αυτή με τη φόρμα / περιτύλιγμα των εικόνων και της αφήγησής του. Το αποτέλεσμα είναι μια ενδιαφέρουσα, ιδιότροπη αλλά βαριά κι ασήκωτη εικονοκλαστική άσκηση, που σε αφήνει απαθή και για τους Μπεκσίνσκι και για τη ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, την οποία μοιάζει να διαγιγνώσκει ως επίλογό της.
50
Τάσος Μελεμενίδης
2017-11-08
Τολμηρό εγχείρημα, στεγνό όμως από περισσότερες ιδέες που θα το στήριζαν καλύτερα, που προσπαθεί να δείξει την ασφυξία του οικογενειακού περιβάλλοντος αλλά και την ανία του κοινωνικού περίγυρου ως βασικούς πυλώνες της έμπνευσης του δυσνόητου έργου ενός φιλήσυχου ατόμου που έβρισκε καταφύγιο στην τέχνη και στην τεχνολογία.
40
Χρήστος Μήτσης
2017-11-06
Αντισυμβατική βιογραφία-δράμα δωματίου, που διατηρεί μια ιδιότροπα αποστασιοποιημένη ματιά απέναντι στους πρωταγωνιστές, οι οποίοι παραμένουν μέχρι το τέλος ξένοι, αν όχι και αδιάφοροι, για τον θεατή.
40
Γιάννης Ζουμπουλάκης
2017-11-04
Η ταινία περιγράφει μονότονες καταστάσεις στο σπίτι αυτής της οικογένειας και παρ' όλη την καλή πρόθεσή μου να μπω στον κόσμο αυτών των ανθρώπων, ομολογώ ότι δεν τα κατάφερα βρίσκοντας ελάχιστα σε αυτούς να μπορούν πραγματικά να κινήσουν το ενδιαφέρον. Και σίγουρα όχι για πολλή ώρα.
40
Λήδα Γαλανού
2017-11-02
...ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κι ιδιοσυγκρασιακό φιλμ, που παρασύρεται σε διάρκεια από την ίδια του την ιδιαιτερότητα, αλλά ξεχωρίζει ώς το τέλος χάρη στον απίθανο πρωταγωνιστή του που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση